Kim Kardashian zegt dat ze gelooft dat deze gevangene in de dodencel onschuldig is

Inhoudsopgave:

Kim Kardashian zegt dat ze gelooft dat deze gevangene in de dodencel onschuldig is
Kim Kardashian zegt dat ze gelooft dat deze gevangene in de dodencel onschuldig is
Anonim

Kim Kardashian is zeker niet bang om politiek te worden.

De reality-tv-ster en zakenvrouw gingen dinsdagochtend naar Twitter om de ter dood veroordeelde gevangene Julius Jones te verdedigen.

Met de hashtag JusticeforJulius tweette Kim: "Ik geloof dat Julius onschuldig is en de staat Oklahoma moet nu handelen om het leven van deze man te redden."

Afbeelding
Afbeelding

Julius Jones werd veroordeeld voor moord met voorbedachten rade in Oklahoma toen hij nog maar 19 jaar oud was. Hij werd in 2002 tot de doodstraf veroordeeld.

Een controversiële zin

Julius Jones' doodvonnis kwam in juli 2018 onder de nationale aandacht, toen ABC The Last Defense uitzond, een docu-serie die de onschuld van Jones verdedigt.

De zaak is bijzonder relevant voor de Black Lives Matter-beweging.

Volgens de website van de documentaire beweren Julius Jones en zijn familie dat "rassendiscriminatie" centraal staat in deze zaak. De serie beweert dat een politieagent "een racistische smet op het moment van de arrestatie van meneer Jones" uitte en dat een jurylid "het n-woord gebruikte voor juryberaadslagingen."

Geproduceerd door de bekroonde actrice Viola Davis, kreeg de serie steun van beroemdheden, waaronder NBA-atleten zoals Trae Young, Russel Westbrook en Blake Griffin.

Kim spreekt zich uit

Kim's meest recente tweets komen als ABC's "20/20" plannen om een 2 uur durende special over de zaak van Julius Jones uit te zenden.

De reality-tv-ster tagde zelfs @ABC2020 in haar tweet en vroeg gouverneur Stitt van Oklahoma om de aflevering te bekijken."Ik bid dat @GovStitt, de Oklahoma Pardon & Parole Board de tijd neemt om vanavond naar het twee uur durende programma van @ABC2020 te kijken over de zaak van de ter dood veroordeelde gevangene Julius Jones", tweette ze.

Dit is niet de eerste keer dat Kim ter verdediging van Jones komt.

Op 16 oktober 2019 drong ze er bij haar Twitter-volgers op aan de gratieverzoek van Jones te steunen. "Help alstublieft door het bestuur en @GovStitt te vragen om zijn petitie zorgvuldig en weloverwogen in overweging te nemen", schreef Kim.

De tv-persoonlijkheid volgde die tweet met een bericht vol informatie over hoe Jones te helpen. "Je kunt brieven sturen naar de Pardon & Parole Board en de Gouverneur", tweette ze.

We weten nog steeds niet hoe dit zal aflopen voor Julius Jones en zijn dierbaren. Voor meer informatie over de zaak van Jones, kunt u afstemmen op "20/20" dinsdag 14 juli op ABC.

Aanbevolen: