Hartverscheurende berichten na de dood van de drummer van Foo Fighters, Taylor Hawkins

Inhoudsopgave:

Hartverscheurende berichten na de dood van de drummer van Foo Fighters, Taylor Hawkins
Hartverscheurende berichten na de dood van de drummer van Foo Fighters, Taylor Hawkins
Anonim

Het nieuws van Taylor Hawkins's dood, de drummer van Foo Fighters, misschien wel de grootste rockband ter wereld op dit moment, kwam als een schok voor elke muziekliefhebber. Hij werd aanbeden door vrijwel iedereen die hem kende, en toen de band zijn tragische verlies enkele uren voor een geplande show in Colombia aankondigde, schokte de muziekwereld tot in de kern. Kort daarna annuleerde de band al hun verplichtingen en trok zich terug uit de Grammy's. Sindsdien hebben ze ervoor gekozen om in stilte te rouwen.

Verschillende van de belangrijkste mensen in de showbusiness hebben hun respect betuigd aan de overleden drummer. Hier zijn enkele van de belangrijkste eerbetoon.

8 Billie Eilish en Finneas

Billie Eilish en haar broer Finneas hebben altijd een hechte band gehad met de Foo Fighters. De band, en vooral Dave Grohl via zijn dochter, hebben beweerd fans van hun muziek te zijn, en volgens de broers en zussen was het gevoel wederzijds. De jonge muzikanten waren allebei kapot van het verlies van een van hun helden. Voor de Grammy's, die slechts een week na de dood van Taylor Hawkins plaatsvonden, droeg Billie een shirt met het gezicht van de drummer.

"Taylor was zo'n legendarische speler. We waren bewonderaars van zijn werk, jaren voordat we hem ontmoetten. En we hebben hem maar een handvol keren ontmoet - ik wou dat we meer tijd met hem konden doorbrengen - maar hij kon ook geen aardiger, cooler, vrijgeviger persoon zijn. En zo'n diep inspirerend persoon. We zijn gewoon diepbedroefd, "zei Finneas over hem. Daaraan voegde Billie toe: “Het was ongelooflijk hartverscheurend. Het was vlak voordat we het podium op gingen. En we kregen het nieuws, en het scheurde ons echt, echt uit elkaar. Het is vreselijk, vreselijk tragisch."

7 Paul McCartney

Paul McCartney's vriendschap met Dave Grohl, en bij uitbreiding met de rest van de band, heeft de wereld enkele van de beste samenwerkingen in rock and roll opgeleverd. De Beatle was er kapot van toen Taylor stierf, en het kostte hem een paar dagen om zijn verdriet publiekelijk te delen. Maar toen hij dat deed, kreeg hij tranen in de ogen van iedereen.

"Taylor's plotselinge dood kwam als een schok voor mij en de mensen die hem kenden en van hem hielden.⁣ Hij was niet alleen een GEWELDIGE drummer, maar zijn persoonlijkheid was groot en glanzend en zal erg worden gemist door iedereen die geluk had om met hem samen te leven en te werken", aldus Paul op sociale media. Vervolgens vertelde hij een paar verhalen over zijn ontmoetingen met Taylor, waaronder de keer dat hij werd uitgenodigd om te drummen op een Foo Fighters-plaat en toen hij de band in de Rock & Roll Hall of Fame opnam. "Je was een echte rock-'n-roll-held en zal altijd in mijn hart blijven."God zegene zijn familie en band - Love Paul X", beëindigde hij zijn post.

6 Liam Gallagher

Liam Gallagher was een van de beste vrienden van Taylor Hawkins. De twee speelden een paar keer samen en werden onafscheidelijk, en ze hebben elkaar een paar keer verdedigd tijdens vetes met Noel Gallagher.

De dag nadat Taylor overleed, speelde Liam een show in de Royal Albert Hall en droeg hij de Oasis-klassieker "Live Forever" aan hem op. Het scherm op het podium toonde een foto van de drummer en hij deelde een paar woorden ter ere van hem.

5 James Corden

De mensen die naar de Late Late Show met James Corden kijken, zullen zich een van de grappigste afleveringen herinneren: de carpoolkaraoke met de Foo Fighters. De band staat bekend om hun onnozele gevoel voor humor, en ze konden het helemaal goed vinden met James, die graag met hen meeging in hun grappen. Aan het einde van de carpoolkaraoke stopten ze bij het Guitar Center, en James, Dave en Taylor hadden een drum-off waarin de bandleden de gastheer volledig vernietigden. James zal zich die dag altijd met liefde herinneren en een deel van zijn show wijdde aan een eerbetoon aan de drummer.

4 Miley Cyrus

Toen Miley Cyrus op weg was naar Paraguay, werd haar vliegtuig bijna neergehaald door de elektrische storm die ervoor zorgde dat de meeste shows in dat land werden afgelast. Ze was duidelijk erg geschrokken en de eerste persoon die haar belde toen ze veilig kon landen, was niemand minder dan Taylor Hawkins. Voor degenen die het niet weten, Miley en de Foo Fighters houden van elkaars muziek, en zij en de band zijn zeer goede vrienden. Tijdens dat telefoongesprek hadden zij en Taylor plannen gemaakt om elkaar te ontmoeten als de tour voorbij was, en ze was radeloos toen ze hoorde dat het niet mogelijk zou zijn. Dagen later, tijdens een zeer emotioneel optreden in Brazilië, droeg ze het nummer "Angels Like You" op aan de drummer.

3 Elton John

Als oprecht eerbetoon aan Taylor speelde Elton John een prachtige live-versie van "Don't Let The Sun Go Down On Me" in de Wells Fargo Arena van Des Moines. Hij deelde zijn schok en verdriet met het publiek en vertelde het verhaal van hoe ze niet zo lang geleden samen hadden gespeeld, tijdens Elton's Lockdown Sessions.

"Hij was een van de aardigste mensen die je ooit had kunnen ontmoeten en een van de beste drummers en een echte muzikant die van alle soorten muziek hield en van het leven hield", zei hij over hem voordat hij zijn medeleven betuigde aan zijn familie en vrienden, en verklaarde dat "zijn muziek zal voortleven."

2 Red Hot Chili Peppers

The Red Hot Chili Peppers en de Foo Fighters hebben samen een lange geschiedenis, die begon in 1999 toen de twee bands samen door de VS toerden. Sindsdien zijn alle muzikanten goede vrienden. Vooral beide drummers, Taylor en Chad Smith, sloten een zeer hechte vriendschap. De hele band betuigde hun respect voor Taylor, maar vooral Chad deed een stap vooruit. Hij maakte een prachtige video die het officiële account van de Red Hot Chili Peppers deelde, en hij liet een tatoeage van een havik met gespreide vleugels zetten, dezelfde die Taylor op zijn schouder had.

1 Pearl Jam

"Lang leve Taylor Hawkins," begon het bericht dat Pearl Jam deelde de dag nadat Taylor stierf. "Hij heeft mijn leven enorm verrijkt als een dierbare vriend en collega-muzikant. Hij bracht zoveel vreugde in de muziekwereld, hij zal voor altijd worden gemist." De twee bands hebben samen veel geschiedenis, die teruggaat tot de jaren '90 toen Dave Grohl in Nirvana speelde. Sindsdien speelden ze samen op verschillende festivals en waren ze dol op elkaar. Matt Cameron, de drummer van Pearl Jam en Soundgarden, was bijzonder hecht met Taylor. De twee drummers deden samen projecten en hadden zelfs een tijdje een band samen.

"Onze innige deelneming aan Alison, Shane, Annabelle en Everleigh Hawkins en aan de hele Foo Fighters-familie."

Aanbevolen: