Foo Fighters brengen een spectaculair eerbetoonconcert voor Taylor Hawkins

Inhoudsopgave:

Foo Fighters brengen een spectaculair eerbetoonconcert voor Taylor Hawkins
Foo Fighters brengen een spectaculair eerbetoonconcert voor Taylor Hawkins
Anonim

In maart van dit jaar verraste het tragische en voortijdige overlijden van Taylor Hawkins, de onvergelijkbare drummer van de Foo Fighters, de muziekindustrie. Sindsdien heeft de band zich teruggetrokken uit het publieke oog, en naast het feit dat ze rouwen om het verlies van hun idool, vragen fans zich af of de band zou eindigen.

En toen, eindelijk, kondigden het team van Taylor Hawkins en Foo Fighters aan dat ze een spectaculair eerbetoon aan het samenstellen waren voor hun geliefde vriend en bandlid. Hier is alles wat we erover weten.

8 Het zal waarschijnlijk de eerste verschijning zijn van de Foo Fighters sinds de dood van Taylor Hawkins

Nadat drummer Taylor Hawkins dood werd gevonden in zijn hotelkamer uren voor een Foo Fighters-show in Colombia, rouwt de band privé, en afgezien van een paar optredens hier en daar, heeft niemand Dave gezien of gehoord Grohl en zijn bandleden over een paar maanden. Slechts enkele dagen na het overlijden van Taylor gaven de Foo Fighters een verklaring af waarin ze zeiden dat ze alle geplande verplichtingen, inclusief alle tourdata, annuleerden.

"Het spijt ons en deel in de teleurstelling dat we elkaar niet zullen zien zoals gepland", zei de band. "Laten we in plaats daarvan deze tijd nemen om te rouwen, te genezen, onze dierbaren dicht bij ons te houden en alle muziek en herinneringen die we samen hebben gemaakt te waarderen."

Niet lang geleden werd echter aangekondigd dat ze het eerbetoon aan Taylor zouden headlinen, wat betekent dat fans de band opnieuw zullen zien optreden, ook al zal het niet hetzelfde zijn.

7 Er komen twee eerbetoonconcerten

Omdat één avond niet genoeg was om hulde te brengen aan iemand zo groot als Taylor Hawkins, en omdat fans van Foo Fighters over de hele wereld verspreid zijn, heeft de band besloten om niet één maar twee concerten ter ere van hem te geven.

6 Eén concert in LA en één in Londen

Hoewel Foo Fighters na de ontbinding van Nirvana in Seattle is ontstaan, verhuisden ze al snel naar Los Angeles, waar ze hun legendarische Studio 606 hebben. Het spreekt dus voor zich dat er een show zal zijn in LA, in de Kia Forum. De andere, op 3 september, is in het Wembley Stadium, een plek die om meer dan één reden heel speciaal is voor de band.

5 Het belang van spelen in het Wembley Stadium

Natuurlijk zullen beide concerten belangrijk en vol emoties zijn, maar de Wembley-show zal om verschillende redenen bijzonder speciaal zijn. Ten eerste was het een van de grootste prestaties van de Foo Fighters als band toen ze twee avonden uitverkocht waren op Wembley. Ze bleven erover praten en het was het moment waarop ze beseften hoe ver ze waren gekomen.

4 Wembley was de thuisbasis van een ander belangrijk eerbetoonconcert

Een andere reden waarom de locatie in het Wembley Stadium zo belangrijk is, is dat het enige andere eerbetoonconcert ooit in het Wembley Stadium het Freddie Mercury-tribute was. Taylor's favoriete band ter wereld was Queen, en hij had het erover dat hij de hele tijd naar het eerbetoonconcert van 1992 keek. Nu wordt hij geëerd op dezelfde locatie en in het jaar van de 30e verjaardag van die iconische show. Er is geen betere manier om afscheid te nemen van deze legende.

3 De familie Hawkins zal nauw betrokken zijn

Niet lang geleden verscheen er een artikel in het Rolling Stone Magazine dat niet goed in de smaak viel bij Foo Fighters-fans. Het ging over de laatste dagen van Taylor Hawkins en interviewde een aantal van zijn beste vrienden, waaronder Pearl Jam en Soundgarden-drummer Matt Cameron en Red Hot Chili Peppers-drummer Chad Smith. Het artikel suggereerde dat Dave Grohl Taylor tot het uiterste had gedreven, en toen ze het eenmaal hadden gelezen, gaven zowel Chad als Matt verklaringen af waarin ze zeiden dat hun woorden uit hun verband waren gehaald en dat ze spijt hadden van hun deelname aan het interview. Ondanks hun reacties geloofden sommige fans wat het artikel zei en stelden ze vraagtekens bij de relatie tussen Dave en Taylor. Die twijfels werden snel genoeg weggenomen toen bekend werd dat de familie Hawkins betrokken was bij de planning van het eerbetoon. Alison Hawkins heeft ook een verklaring vrijgegeven waarin staat dat zij en haar kinderen "elk bandlid en het uitgebreide Foo Fighters-team als onze familie beschouwen".

2 artiesten die aanwezig kunnen zijn

Toen Taylor stierf, stroomden de eerbetuigingen van over de hele wereld. Talloze muzikanten van alle genres en leeftijden en artiesten betuigden hun medeleven, van Paul McCartney tot Billie Eilish. Hij was geliefd bij de muziekgemeenschap en de line-up voor de twee concerten zal ongetwijfeld vol zitten met waanzinnig getalenteerde mensen.

Hoewel de line-up nog niet is aangekondigd, is het redelijk om enkele veronderstellingen te maken over wie er mogelijk aanwezig is. Taylor was erg close met Queen's Roger Taylor en Brian May, en aangezien een van de shows in Wembley is, kunnen die twee rocklegendes opduiken. Een optreden van de Red Hot Chili Peppers is ook mogelijk aangezien Taylor de peetvader was van een van de kinderen van Chad Smith en Chad het nieuws van de eerbetoon op zijn Instagram heeft gedeeld.

1 Wanneer kunnen fans hun tickets kopen?

Het nieuws van de tributen verraste de wereld vanwege de vertrouwelijkheid van de band over de situatie, en hoewel de shows een paar maanden duren, zullen de tickets zeer binnenkort te koop zijn. Fans kunnen op 17 juni tickets kopen, slechts acht dagen na de aankondiging van de band.

Hier hopen we dat alle fans de hunne kunnen kopen en mee kunnen doen aan de viering van het ongelooflijke leven en de carrière van deze rockster.

Aanbevolen: