10 redenen waarom volwassenen hun relatie zouden moeten modelleren op Stranger Things' Mike en Eleven

Inhoudsopgave:

10 redenen waarom volwassenen hun relatie zouden moeten modelleren op Stranger Things' Mike en Eleven
10 redenen waarom volwassenen hun relatie zouden moeten modelleren op Stranger Things' Mike en Eleven
Anonim

Als je Netflix's Stranger Things hebt bekeken, weet je al dat de actievolle show veel te zeggen heeft over geestelijke gezondheid, vriendschap en vertrouwen. Maar hoe zit het met liefde? Er worden veel romantische relaties geportretteerd in de show tussen volwassenen, middelbare scholieren en jonge tieners, maar geen van hen v alt zo op als de band die wordt gedeeld tussen Mike Wheeler en Eleven.

Hoewel tieners soms niet de meest nuchtere zijn als het op liefde aankomt, is de relatie van Mike en Eleven verrassend volwassen ondanks hun leeftijd. Hun vriendschap groeit uit tot liefde naarmate de show vordert, en het publiek wordt getrakteerd op een van de meest gezonde, positieve voorstellingen van een televisiekoppel in de moderne media. Lees verder om te zien wat volwassenen kunnen leren van de relatie van Mike en Eleven die hun eigen echte romance sterker zou kunnen maken.

10 1. Ze steken hun best in hun relatie

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel Mike en El misschien niet de meest conventionele tienerroman hebben, weerhoudt dat hen er niet van om de moeite te nemen die nodig is om hun band sterk en gezond te houden. Gedurende het grootste deel van seizoen twee is Mike onzeker over het lot van El na haar verdwijning nadat de Demogorgon de Hawkins Middle School terroriseert. Ondanks de onzekerheid probeert hij telepathisch met El te communiceren met behulp van zijn walkietalkie.

El probeert ook met Mike te praten met behulp van de vaardigheden die ze heeft opgedaan door met haar krachten te oefenen, maar de twee weten niet zeker of de ander echt luistert. Het lijkt er echter niet toe te doen, omdat de mogelijkheid om elkaars stem te horen voldoende is om ze nachtenlang te blijven proberen.

9 2. Ze zijn zachtaardig en aardig voor elkaar in het aangezicht van ontberingen

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel Mike en El een beetje meer stress hebben dan het typische stel, weerhoudt dat hen er nooit van om teder met elkaar te zijn, ook al is het maar in kleine gevallen.

In 'Hoofdstuk 7: De badkuip' staart El naar zichzelf in een spiegel en ha alt ze haar vingers door haar geschoren haar. Ze is duidelijk onzeker over haar uiterlijk, omdat ze de pruikenvermomming die Mike en de andere jongens hebben gemaakt, heeft verwijderd om haar beter te laten passen bij de lokale bevolking van Hawkins. Mike merkt dat ze zich ongemakkelijk voelt en antwoordt dat ze de pruik niet nodig heeft - ze is nog steeds mooi zonder. Het respect van El en Mike voor elkaar is ontroerend, en de positieve manier waarop ze hun emoties uiten is zeker ook van toepassing op volwassen relaties.

8 3. Ze beschermen elkaar koste wat kost

Afbeelding
Afbeelding

Eleven en Mike beschermen elkaar op verschillende manieren en tonen hun gedeelde toewijding aan hun nieuwe relatie. El beschermt Mike en zijn vrienden fysiek met haar telekinetische krachten gedurende de serie, met name door zichzelf aan het einde van seizoen 1 op te offeren aan de Demogorgon. busje dat hen in de weg staat terwijl ze worden achtervolgd door agenten van Hawkins Lab.

Mike beschermt ook Elf, zij het op een subtielere manier. Eerst verbergt hij haar bestaan voor zijn familie en laat hij haar geleidelijk aan meer op haar gemak voelen met het leven buiten het lab voordat hij haar een vermomming maakt waarmee ze vrij kan reizen zonder detectie door anderen.

7 4. Ze tonen precies de juiste hoeveelheid genegenheid

Afbeelding
Afbeelding

Met de vaak beperkte tijd die ze samen hebben, weten Mike en Eleven elkaar precies de juiste hoeveelheid genegenheid te tonen.

Hoewel Elf eerst gedwongen wordt om in Mikes kelder te wonen, ontwikkelt hun relatie zich op een relatief gezonde manier en haasten ze fysiek contact niet. Ze evolueren van knuffels naar kleine kusjes en krijgen zelfs hun welverdiende eerste dans samen in de laatste aflevering van seizoen twee. Hun relatie is gebaseerd op kleine wederzijdse uitingen van passie, en volwassenen kunnen veel leren van de manier waarop de tieners zelf tempo maken en voorzichtig zijn met hun acties.

6 5. Ze accepteren elkaars eigenaardigheden

Afbeelding
Afbeelding

Elevens ongewone verleden lijkt Mike niet te deren. Hij wordt niet zozeer geprovoceerd door El's vreemde opvoeding als wel door het misbruik en de emotionele verwaarlozing die ze heeft ondergaan door toedoen van Hawkins Lab. In "The Monster" van seizoen één verontschuldigt El zich uitgebreid bij de jongens, omdat haar capaciteiten ervoor zorgden dat de poort naar de Upside Down in de eerste plaats openging. Mike is begripvol en verzekert haar van het tegendeel.

Hoewel Elf waarschijnlijk nog steeds te maken heeft met de trauma's die ze als jong meisje heeft ervaren, staat Mike voor de lange termijn en kiest hij ervoor om Elf te accepteren voor de geweldige persoon die ze is, niet voor wie de wetenschappers wilden dat ze was.

5 6. Ze zijn in staat om hun vrienden en hun relatie in evenwicht te brengen

Afbeelding
Afbeelding

Een afkeurende vriendengroep duidt meestal op een twijfelachtige romantische relatie, maar dit lijkt geen probleem te zijn voor Mike en Eleven. Zoals alle geweldige koppels kunnen Eleven en Mike de tijd die ze met hun vrienden doorbrengen en de tijd die ze samen doorbrengen zo gelijk mogelijk verdelen onder hun omstandigheden.

Hoewel er aanvankelijk wat terughoudendheid is bij Dustin en Lucas, zien ze Eleven uiteindelijk allebei in een positief daglicht wanneer ze hen begint te helpen bij hun zoektocht naar Will. Elf vindt zichzelf snel in de gunst bij de jongens, waardoor ze in feite een vierde lid van de groep wordt na de verdwijning van Will.

4 7. Ze zijn loyaal aan elkaar

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel El er het grootste deel van seizoen twee niet is, blijft Mike haar trouw. Het zou gemakkelijk zijn om zijn aandacht te richten op Max, het nieuwe meisje op school dat arriveert na de verdwijning van El, maar hij kiest ervoor dit niet te doen en blijft contact opnemen met Elf.

Eleven koestert ook de hoop dat ze Mike weer zal zien en probeert wanhopig zijn telefoontjes te beantwoorden, maar merkt dat ze niet meer met hem kan praten. Mike's pogingen blijven echter niet onopgemerkt, aangezien El bij hun hereniging opmerkt dat ze hem hoorde proberen haar te vinden, en zijn toewijding zeer op prijs stelde.

3 8. Ze kunnen het weer goedmaken na een meningsverschil

Afbeelding
Afbeelding

Er zal waarschijnlijk een bepaalde tijd zijn dat zelfs de meest perfecte koppels het niet eens worden, en dat is geen uitzondering voor Mike en Eleven. In seizoen één staat Lucas wantrouwend tegenover Elf nadat ze de groep valse informatie geeft in hun zoektocht naar Will. In werkelijkheid is ze bang om het Hawkins Lab te benaderen, maar de jongens weten dit niet en er ontstaat een gevecht. Hoewel Mike El aanvankelijk verdedigt, is hij begrijpelijkerwijs van streek als ze haar krachten gebruikt om Lucas te verwonden. Ze is nergens te bekennen na het incident, maar ontmoet uiteindelijk de jongens weer nadat ze Mike heeft gered van de pesterijen op school.

Hoewel de strijd hard is, kunnen Mike en Eleven het weer goedmaken nadat ze heeft bewezen dat ze niet tegen hun belangen ingaat. Mike kan haar vertrouwen en ze kunnen hun verschillen achter zich laten om weer samen te werken.

2 9. Ze vullen elkaar aan

Afbeelding
Afbeelding

Eleven en Mike vullen elkaar aan met hun benadering van probleemoplossing. Els brute kracht is heel duidelijk, en aangezien ze zo'n unieke onmiddellijke vaardigheid heeft gekregen, heeft ze zelden tijd om na te denken over beslissingen voordat ze ze neemt, en lijdt ze soms onder de gevolgen van een snel oordeel.

Mike heeft de neiging om een meer op logica gebaseerde benadering te gebruiken bij het aanpakken van een probleem, waarbij hij er de voorkeur aan geeft het werk tussen partijen te verdelen en een actieplan te plannen. Dit is vooral belangrijk bij de zoektocht naar Will Byers, aangezien niemand zeer waarschijnlijke aanwijzingen heeft over zijn verblijfplaats nadat hij plotseling is verdwenen. De twee kunnen situaties in het leven en liefde anders benaderen, maar hun persoonlijkheden en vaardigheden zijn een perfecte mix wanneer ze als een eenheid worden beschouwd.

1 10. Ze hebben een onmiskenbare vonk

Afbeelding
Afbeelding

Mike en Eleven's connectie is niet onmiddellijk, maar terwijl ze met elkaar opwarmen tegen een achtergrond van tumultueuze gebeurtenissen in seizoen één, is het duidelijk dat ze een onbetwistbare band delen.

Aan het einde van seizoen twee worden Mike en Eleven eindelijk herenigd na bijna een jaar scheiding. De emotie in hun ogen is bijna genoeg om tranen te laten ontbranden, en zonder woorden kunnen ze het intense geluk en de opluchting overbrengen om elkaar weer te zien na zo'n lange tijd van elkaar gescheiden te zijn. Een goede relatie kan ontstaan uit een eerste vonk van interesse, maar Mike en Eleven laten zien dat een duurzame relatie is gebaseerd op voortdurende liefde en bewondering voor een partner.

Aanbevolen: