Marvel: 20 wilde details die alleen echte fans kennen van Thor

Inhoudsopgave:

Marvel: 20 wilde details die alleen echte fans kennen van Thor
Marvel: 20 wilde details die alleen echte fans kennen van Thor
Anonim

Thor is een favoriet personage bij fans in het Marvel Cinematic Universe sinds Chris Hemsworth voor het eerst verscheen als de God van de donder in zijn solofilm uit 2011, maar nadat hij zijn komische kant echt begon te omarmen in Thor: Ragnarok, de fan rage over Thor werd alleen maar sterker. Hij zat achter enkele van de grappigste momenten van zowel Avengers: Infinity War als Avengers: Endgame, en slaagde er toch in om een van de sterkste leden van Earth's Mightiest Heroes te blijven.

Het is moeilijk te geloven dat er op dit moment iets is dat kijkers niet weten over Thor, want hij speelde in drie solofilms en in alle vier Avengers crossover-epen. Toegewijde stripfans weten echter dat de MCU nog maar net de rijke geschiedenis van de machtige Asgardian heeft aangeroerd. Sinds hij voor het eerst werd geïntroduceerd in Journey into Mystery 83 uit 1962, heeft Thor een ongelooflijk lange lijst van verbazingwekkende prestaties geleverd, enkele traumatische verliezen geleden, met bijna elke superheld die Marvel te bieden heeft gewerkt en een verscheidenheid aan krachtige vijanden neergehaald.

Endgame eindigde met Thor die zijn kroon aan Valkyrie gaf en zich bij de Guardians of the Galaxy voegde in een poging zijn ware doel in het leven te vinden, zodat fans waarschijnlijk nog geen afscheid hoeven te nemen van het geliefde personage van Chris Hemsworth. In plaats van te wachten tot de MCU ons nog een dosis van de Thunder God geeft, zouden fans hun Thor-kennis moeten versterken met enkele verrassende ontwikkelingen en details over hem uit de afgelopen 57 jaar strips. Hier zijn 20 Wild-details die alleen echte fans over Thor kennen

20 THOR IS TECHNISCH EEN TITEL, GEEN NAAM

Afbeelding
Afbeelding

De eerste decennia van zijn bestaan in de strips verwees iedereen naar de God van de Donder als Thor omdat ze aannamen dat dat zijn naam was. Toen hij zijn hamer Mjolnir in 2017 echter onwaardig werd, begon hij in plaats daarvan "Odinson" te gebruiken en de naam Thor werd gegeven aan Jane Foster, de nieuwe drager van de hamer.

Mjolnir's inscriptie luidt: "wie deze hamer vasthoudt, zal, als hij waardig is, de kracht van Thor bezitten." Blijkbaar betekent dit dat wie Mjolnir kan hanteren, ook de titel 'Thor' krijgt. De MCU legde dit niet echt uit, maar technisch gezien, toen Cap de hamer gebruikte om Thanos te bevechten in Endgame, werd hij een tweede Thor.

19 THOR KAN ECHT NIET VLIEGEN

Afbeelding
Afbeelding

Bij het opsommen van de lange lijst van Thors bovenmenselijke speciale vaardigheden, beschouwen veel Marvel-fans de vlucht als een van zijn goddelijke gaven. Het is gemakkelijk te begrijpen waarom zoveel mensen deze veelgemaakte fout maken, aangezien Thor vaak in gevechten de lucht in wordt gezien en in een kwestie van seconden van plaats naar plaats kan reizen. Helaas is dat alleen het werk van Mjolnir, niet dat van Thor.

Als hij moet "vliegen", gooit Thor zijn hamer in de lucht en hangt hij aan de riem. Mjolnir sleept hem vervolgens naar zijn gewenste bestemming op een manier die gewoon lijkt alsof hij vliegt. Als Thor in de lucht wil zweven, laat hij de hamer ronddraaien als een helikopterpropeller, zodat hij boven de grond kan blijven hangen.

18 ZIJN HAMER WERD EENS GEBRUIKT DOOR SUPERMAN

Afbeelding
Afbeelding

Alleen degenen die het echt waard zijn, kunnen Thors machtige hamer Mjolnir optillen. MCU-fans leerden in Avengers: Endgame dat Captain America op de korte lijst staat van helden die de iconische hamer kunnen hanteren, en terug in een Justice League en Avengers crossover-evenement in 2003, werd Superman aan die lijst toegevoegd.

In een laatste gevecht tegen de ultieme schurk van het evenement, Krona, gebruikte Superman het schild van Captain America en Mjolnir om het universum te redden. Odin hief de betovering op die hij op het wapen had geplaatst zodat de Man van Staal zijn bijna almachtige tegenstander een fatale slag kon toedienen, maar de hamer stopte kort daarna met werken voor hem omdat hij niet echt waardig was en niet de hart van een krijger.

17 THOR EN HULK ZIJN GELIJK IN KRACHT

Afbeelding
Afbeelding

In Thor: Ragnarok probeerde de God van de Donder het spraakcommando "strongest Avenger" te gebruiken om controle over de Quinjet te krijgen, omdat hij ervan uitging dat Tony Stark hem beschouwde als het machtigste lid van Earth's Mightiest Heroes. Kijkers lachten toen Bruce Banner minuten later later toegang kreeg tot de bedieningselementen van het schip en de AI noemde Banner de 'sterkste Avenger'.

MCU-fans hebben jarenlang gediscussieerd over welke van de twee Avengers sterker is, en toen trailers onthulden dat ze het tegen elkaar zouden opnemen in Ragnarok, dacht iedereen dat het mysterie eindelijk zou worden opgelost. De Hulk werd uitgeroepen tot winnaar, maar Thor zou het gigantische groene monster waarschijnlijk hebben verslagen als de grootmeester het gevecht niet had gesaboteerd. Deze technische loting is eigenlijk stripboek-nauwkeurig, want toen de twee personages voor het eerst vochten in de Avengers-Defenders-oorlog van 1973, waren ze totaal niet in staat elkaar te verslaan.

16 THOR IS BIJNA DEZELFDE LEEFTIJD ALS SPIDER-MAN

Afbeelding
Afbeelding

In het Marvel Cinematic Universe is Peter Parker nog maar een tiener, terwijl Thor een Asgardische god is die schijnbaar al duizenden jaren leeft. Geloof het of niet, de twee iconische Marvel-helden zijn eigenlijk slechts een maand na elkaar geboren.

Thor's eerste verschijning in de strips kwam in Journey into Mystery 83, die op 1 augustus 1962 werd uitgebracht. Spider-Man verscheen voor het eerst in Amazing Fantasy 15, die op 10 augustus 1962 in de schappen lag. hun leeftijden liggen enkele millennia van elkaar, hun verjaardagen liggen technisch gezien slechts negen dagen uit elkaar. Wat een historische maand voor Marvel Comics, en wat een epische prestatie van Stan Lee, die beide personages co-creëerde.

15 ZIJN ONSTERFELIJKHEID KOMT UIT MAGISCHE APPELEN

Afbeelding
Afbeelding

De goden van Asgard worden door velen als volledig onsterfelijk beschouwd, maar dat is niet noodzakelijk het geval. Thor is absoluut moeilijk uit te schakelen, maar het is niet onmogelijk om hem uit te roeien. Zijn vermogen om langer te leven dan mensen en jong en gezond te blijven, komt eigenlijk van magische appels die in zijn thuiskoninkrijk groeien, en als hij te lang doorgaat zonder ze op te eten, kan hij ouder worden en eruit worden gehaald, net als iedereen.

Volgens de Noorse mythologie krijgen de goden van Asgard bijna onsterfelijkheid door de Gouden Appels van Idunn te eten die uitsluitend in Asgard groeien. In de strips keert Thor regelmatig terug naar Asgard voor een paar van die appels.

14 THOR WAS EENS VERANDERD IN EEN KIKKER

Afbeelding
Afbeelding

In Thor: Ragnarok herinnert de God van de Donder zich kort een herinnering uit zijn jeugd waarin Loki magie gebruikte om hem in een kikker te veranderen. Stripfans waren dol op dit leuke paasei, omdat het verwees naar een onvergetelijke The Mighty Thor-boog uit 1986 waarin Loki zijn broer in een kleine groene amfibie veranderde. De populaire Thor-schrijver W alter Simonson schreef het iconische verhaal, waarin de kikker Thor in Central Park belandde en een clan kikkers de strijd in voerde tegen een horde ratten.

Voordat Thor terugkeerde naar Asgard om zijn identiteit terug te eisen, liet hij een scherf van Mjolnir achter voor zijn kikkervriend Puddlegulp, waardoor hij een kleine krijger werd die bekend staat als Throg. Jaren later trad Throg toe tot Marvel's Pet Avengers-team.

13 FRIGGA IS NIET ZIJN ECHTE MOEDER

Afbeelding
Afbeelding

Het Marvel Cinematic Universe laat het lijken alsof Frigga de biologische moeder van Thor is, en hoewel Thor dat oorspronkelijk ook in de strips moest geloven, leerde hij uiteindelijk dat Odin tegen hem loog over de identiteit van zijn echte moeder. Hij is eigenlijk het kind van Odin en de vrouwelijke personificatie van de aarde, bekend als Gaea.

Gaea deed een verbintenis met Odin zodat ze een zoon konden creëren die zowel op Asgard als op aarde machtig was, en aangezien Gaea verder geen interesse had in Odin, vertelde de Asgardische koning zijn zoon gewoon dat Frigga zijn moeder was. Zijn genetische connectie met de aarde was waarschijnlijk een factor die heeft bijgedragen aan Thor's focus op het beschermen van Midgard door de jaren heen.

12 DE EERSTE TWEE THOR FILMS GEBRUIKT 30 VERSCHILLENDE HAMERS

Afbeelding
Afbeelding

Mjolnir werd gesmeed in het hart van een stervende ster, dus het is uniek en uitzonderlijk krachtig. Het was echter niet zo uniek op de set van de eerste twee Thor-solofilms!

Volgens de productieaantekeningen voor Thor: The Dark World, gebruikten de eerste twee solo-avonturen van de God of Thunder naar verluidt dertig verschillende hamers als Mjolnir, die elk van verschillende materialen en gewichten waren gemaakt. De hoofdhamer die Chris Hemsworth hanteerde was gemaakt van aluminium, maar er was ook een zachte versie die werd gebruikt voor stunts en een andere hamer die licht uitstraalde wanneer de machtige Asgardian bliksem riep. Er waren dus genoeg hamers voor alle Avengers om er een te hanteren, niet alleen Thor en Steve Rogers! Ervan uitgaande dat ze het waard waren natuurlijk.

11 IRON MAN GEBRUIKT ZIJN HAAR OM EEN KLON TE MAKEN

Afbeelding
Afbeelding

Tijdens Marvel's Civil War over de Superhero Registration Act, besloot Tony Stark dat zijn kant van het conflict meer vuurkracht nodig had en gebruikte hij enkele lokken van Thor's haar om een kloon van de dondergod te maken. Tony noemde de kloon Ragnarok en beval hem te vechten tegen een groep opstandige helden die weigerden hun geheime identiteit aan de regering op te geven.

Ragnarok bewees dat hij bijna net zo krachtig was als het origineel, maar hij had niet de zelfbeheersing of beheersing van Thor over zijn capaciteiten. Nadat hij per ongeluk het leven beëindigde van de anti-registratieheld die bekend staat als Goliath, besefte Stark dat hij een te grote verplichting was. Hij deactiveerde en ontmantelde Ragnarok snel, en de kloon werd nooit meer gezien.

10 THOR VERNIET EENS EEN PLANEET MET EEN ENKELE PUNCH

Afbeelding
Afbeelding

In Thor: Blood & Thunder kwam de machtige held ten val met een slecht geval van Warrior's Madness en begon hij massale chaos in het universum te creëren. Zijn vrienden Lady Sif en Beta Ray Bill vonden hem in een verre wereld en probeerden hem verstandig te maken, maar Thor sloeg Sif gewoon opzij en ging de strijd aan met Bill, wiens kracht in het verleden vergelijkbaar was met de zijne.

In zijn krankzinnige toestand bleek Thor veel krachtiger te zijn dan normaal. Op het hoogtepunt van hun gevecht drukte Thor Bill onder hem en sloeg hem met zoveel kracht dat het de planeet waarop ze allebei stonden volledig vernietigde. Mensen die ruzie maken over de vraag of Thor of Hulk echt de sterkste Avenger is, moeten die verhaallijn zeker in gedachten houden.

9 MJOLNIR HEEFT EEN VERSCHEIDENHEID AAN KRACHTEN DIE NIET IN DE MCU WORDEN GETOOND

Afbeelding
Afbeelding

Toen Thanos erin slaagde de helft van al het bestaan in het universum te elimineren met slechts een vingerknip in Avengers: Infinity War, realiseerden fans zich onmiddellijk dat de Infinity Gauntlet het krachtigste wapen in het hele Marvel Cinematic Universe is. Mjolnir verbleekt in vergelijking met een voltooide Gauntlet, maar het is eigenlijk veel krachtiger dan de MCU het tot nu toe heeft afgebeeld.

We hebben gezien dat de live-action Mjolnir zijn drager door de lucht liet vliegen en bliksem opriep, maar in de strips (afhankelijk van de schrijver) kan het ook mensen weer tot leven brengen, vampiers doden en help de eigenaar teleporteren.

8 THOR HEEFT TWEE SUPER-AANGEDREVEN HUISDIERENGEITEN

Afbeelding
Afbeelding

Thor kan gewoon gooien en een ritje maken met Mjolnir wanneer hij maar wil, maar de machtige hamer is niet zijn enige vervoermiddel. In zowel de strips als de Noorse mythologie reist hij af en toe op een strijdwagen die wordt voortgetrokken door zijn magische, vliegende huisdieren.

In de mythologie heten deze geiten Tanngrisnir en Tanngynjostr, maar Marvel noemde ze Toothgnasher en Toothgrinder. Het zijn geweldige huisdieren, maar Thor behandelt ze niet al te vriendelijk. Wanneer hij een ma altijd nodig heeft, braadt en eet hij ze op, en laat ze de volgende dag gewoon weer tot leven komen zonder zich zijn wreedheid te herinneren. Het is niet zo verwonderlijk dat de MCU ervoor heeft gekozen om dit stukje Thor-geschiedenis uit hun films te houden!

7 THOR KAN DE TOREN VAN PISA MET ÉÉN VINGER DUWEN

Afbeelding
Afbeelding

In Journey Into Mystery 94 misleidde Loki zijn broer om Mjolnir te gooien naar wat hij geloofde dat een draak was, en leidde hem lang genoeg af dat de hamer Thor bij zijn terugkeer in het hoofd trof. Deze hobbel veranderde Thors persoonlijkheid en zorgde er tijdelijk voor dat hij zich aansloot bij zijn gemene voormalige rivaal.

Thor en Loki veroorzaakten toen samen allerlei onheil op aarde, en op een gegeven moment slaagde Thor er zelfs in om met slechts één vinger over de scheve toren van Pisa te duwen. Aangezien die toren 14.500 ton is en Thor de prestatie zonder enige moeite heeft volbracht, is hij duidelijk een stuk krachtiger dan de meeste fans - en zelfs de meeste Marvel-schrijvers - beseffen.

6 HIJ KORT DE PHOENIX FORCE UIT

Afbeelding
Afbeelding

Nog een van Thor's imposante krachttoeren kwam aan het begin van Marvel's AvX-evenement, toen verschillende van de machtigste helden van de aarde naar de ruimte reisden om te proberen de almachtige Phoenix Force af te weren. De kosmische entiteit vocht met gemak tegen Thor, Beast, War Machine, Ms. Marvel en verschillende anderen, en Thor werd een van de laatste mannen die overeind bleef.

Zelfs Tony Starks enorme Phoenixbuster-pantser was niet genoeg om het goddelijke wezen te elimineren, dus in een laatste wanhoopsdaad gooide Thor Mjolnir met al zijn kracht naar de Phoenix Force. De klap was zo krachtig dat het gigantische vurige wezen even werd uitgeschakeld, iets wat niemand anders had kunnen doen.

5 MJOLNIR WAS NIET ZIJN EERSTE MAGISCHE WAPEN

Afbeelding
Afbeelding

De Marvel Cinematic Universe-versie van Thor hanteerde Mjolnir totdat Hela hem vernietigde in Thor: Ragnarok, en hij hielp bij het maken van zijn krachtige Stormbreaker-bijl in Avengers: Infinity War. In de strips begon hij eigenlijk met een ander, even formidabel wapen.

Thor zwaaide inderdaad met Mjolnir in zijn eerste stripboekverschijning, maar tijdens Jason Aarons verhaal over zijn heroïsche oorsprong in Thor: God Of Thunder, leerden de lezers dat voordat Odin hem waardig achtte om Mjolnir te gebruiken, Thor hanteerde Jarnbjorn, een gigantische onverwoestbare bijl met de kracht om energiestoten af te weren en door bijna alles heen te snijden. Het wapen was krachtig genoeg om Thor te helpen X-Men-schurk Apocalypse neer te halen, maar hij verloor het dwaas gedurende meerdere jaren aan Kang de Veroveraar.

4 THOR IS ECHT GESLAAGD VOOR MEDISCHE SCHOOL

Afbeelding
Afbeelding

De films laten het lijken alsof Thor helemaal gespierd is en geen hersens heeft, maar in de strips is de God van de Donder eigenlijk ongelooflijk intelligent. Toen Odin besloot dat het tijd was voor zijn zoon om wat nederigheid te leren, stuurde hij Thor naar de aarde in de sterfelijke gedaante van de kreupele jonge medische student Donald Blake en beroofde hem van zijn geheugen van zijn ware identiteit. Als Blake volgde Thor vervolgens de hele medische opleiding en werd een succesvolle arts.

Na het verlaten van de medische school opende Blake zijn eigen privépraktijk in New York, waar hij een reputatie verwierf als een groot chirurg. Thor maakte niet veel gebruik van zijn medische expertise nadat hij zijn geheugen had teruggekregen en zijn leven als een Asgardische god was teruggekeerd, maar dit bewijst dat hij veel intelligenter is dan sommige fans beseffen.

3 LOKI IS NIET ZIJN ENIGE GEVAARLIJKE BROER

Afbeelding
Afbeelding

Toen Thor ontdekte dat Gaea zijn echte biologische moeder was, hoorde hij ook dat hij een halfbroer had genaamd Atum, die net zo'n grote bedreiging kan zijn als zijn levenslange rivaal Loki. Atum wordt af en toe Demogorge, een godeneter die in staat is onsterfelijken te elimineren door ze te consumeren en hun krachten te verkrijgen.

Gelukkig voor Thor is Atum een redelijk vredig wezen in zijn normale toestand en neemt hij alleen zijn toevlucht tot zijn eetgekte als hij wordt geprovoceerd of als hij een ma altijd nodig heeft. Er is dus niet zo veel broederlijk drama tussen Atum en Thor als tussen de machtige Asgardian en de God van Trickery.

2 THOR KORT GEWERKT VOOR HYDRA

Afbeelding
Afbeelding

De kwaadaardige organisatie HYDRA is opgericht vanuit de overtuiging dat de mensheid niet kan worden vertrouwd met haar eigen vrijheid en moet worden onderworpen voor haar eigen bestwil. In het recente crossover-evenement van het stripboek Secret Empire werkte Thor eigenlijk voor HYDRA en hielp hen de wereld over te nemen.

Toen de Red Skull de kracht van de Cosmic Cube gebruikte om Steve Rogers ervan te overtuigen dat hij een levenslange HYDRA-slaperagent was, werd Captain America de HYDRA Supreme Leader en rekruteerde hij Thor om zich bij zijn nieuwe, kwaadaardige Avengers-team aan te sluiten. Thor wilde wanhopig graag waardig worden om zijn hamer Mjolnir weer te hanteren, en Steve gebruikte die om hem te manipuleren om zich bij zijn zijde te voegen tegen beter weten van de God van de Donder.

1 EEN ANDERE HEMSWORTH WAS BIJNA THOR

Afbeelding
Afbeelding

Het is moeilijk voor te stellen dat een andere acteur zo perfect is voor de rol van Thor Odinson als Chris Hemsworth de afgelopen acht jaar is geweest, maar de Australische superster was niet de duidelijke keuze van Marvel om de God of Thunder te spelen. De rol ging bijna naar iemand die verrassend veel lijkt op Chris, zijn jongere broer, Liam.

Zowel Liam als Chris deden auditie voor Thor-regisseur Kenneth Branagh, en hoewel Chris niet meteen iets van Branagh hoorde, ging zijn broer verder om samen met een paar andere acteurs een schermtest voor de film te doen.

Chris' Cabin in the Woods-producer Joss Whedon belde dankbaar Marvel en Branagh om te suggereren dat ze hem nog eens zouden bekijken, en hij maakte duidelijk een betere indruk de tweede keer.

Aanbevolen: