De 10 beste Queen-nummers die je nog nooit hebt gehoord

Inhoudsopgave:

De 10 beste Queen-nummers die je nog nooit hebt gehoord
De 10 beste Queen-nummers die je nog nooit hebt gehoord
Anonim

Er was een moment dat het Queen leek en hun iconische muziek misschien vergeten was. Nu, dankzij de Freddie Mercury biopic Bohemian Rhapsody met Rami Malek in de hoofdrol en alleen de blijvende kwaliteit van het werk, heeft een van de meest buitengewone catalogi in alle rock n' roll eindelijk zijn recht.

Het nummer "Bohemian Rhapsody" is het meest gestreamde nummer op YouTube en veel van hun klassiekers zijn favoriet bij het huishouden. Maar hun catalogus is enorm en diep, met tientallen geweldige nummers die het algemene publiek niet kent. Dit zijn de tien beste Queen-nummers die je nog nooit hebt gehoord.

10 Rock It (Prime Jive), The Game

"Rock It (Prime Jive)" bevat een leadzang van Roger Taylor en een heerlijk gestroomlijnde jaren 50-sfeer die het hele album van The Game domineerde. The Game debuteerde in 1980 en tijdens de originele run van de band met Freddie Mercury, markeerde het grootste hoogtepunt van hun succes. Ze scoorden hun eerste nummer één single in de Verenigde Staten en verschenen op Saturday Night Live. "Rock It (Prime Jive)" werd nooit live uitgevoerd na de Hot Space-tour in 1982, waardoor het een echt juweeltje is voor fans die op zoek zijn naar diepe sneden.

9 Het leven is echt, hete ruimte

"Life Is Real" is een prachtige pianoballad van Freddie Mercury en een eerbetoon aan John Lennon, die net was vermoord. Het bevat enkele van Mercury's meest grimmige teksten, met een introspectieve, naakte waardering van wat het betekende om destijds een muzikant en een ster te zijn. Met voornamelijk dance- en RB-geïnspireerde nummers in de nasleep van disco, deed het album Hot Space het niet zo goed, maar bevat een aantal van hun beste werk, waaronder "Under Pressure" met David Bowie.

8 Verlies je hoofd niet, een soort magie

Een andere samenwerking - die zeldzaam was - waaraan de band deelnam, was "Don't Lose Your Head". Het is geschreven door Roger Taylor, die het repetitieve refrein zingt, en bevat een vocale cameo van de Britse singer-songwriter en gitarist Joan Armatrading. Het nummer dankt zijn naam aan een regel die wordt uitgesproken in de sciencefiction-fantasiefilm Highlander, waarvoor het album als onofficiële soundtrack dient. Het zware drum-'n-bassnummer heeft een unieke sfeer voor luisteraars die verder willen kijken dan Queen's gebruikelijke groove.

7 maart van de Zwarte Koningin, Koningin II

De opera-grootsheid van "Bohemian Rhapsody" klinkt misschien bekend in de oren voor degenen die het prachtig grootse en epische "March of the Black Queen" als eerste op Queen II hoorden. Het moderne publiek denkt misschien dat het een soort soundtrack is voor American Horror Story.

Mercury's interesse in genotzucht, zoals hij zei, leidde tot het maken van het moeilijke nummer, dat samen met "Bohemian Rhapsody", het enige nummer van Queen is met duellerende polyritme/polymeter maatsoorten, die gelijktijdig plaatsvinden op 8/8 8 en 12/8. Het is ook het op één na langste nummer in hun catalogus.

6 Breng die Leroy Brown terug, pure hartaanval

"Bring Back That Leroy Brown" toont het werkelijk dynamische bereik en de veelzijdigheid - om nog maar te zwijgen van hun onverschrokkenheid - door wat in wezen een vaudeville-nummer is, gebaseerd op een jangle-piano en ukelele. Voor 1974, en voor een band die het grootste deel van zijn tijd in de progressieve rockhoek van de ring doorbracht, was het net zo onbezonnen als al hun andere genre-tartende nummers. Het nummer was ook een soort eerbetoon aan Jim Croce, die in 1973 omkwam bij een vliegtuigongeluk.

5 Actie deze dag, Hot Space

Dit is een geweldig dansnummer dat vandaag de dag helemaal niet zou misstaan op een album van Lady Gaga (waarvan het handvat een eerbetoon is aan "Radio Gaga", een van de beroemdste nummers van Queen van het album van dezelfde naam). "Action This Day" speelde in op het New Wave-geluid dat populair was bij Blondie en Devo, maar dankzij Mercury had het een gezonde R&B-groove. Helaas kreeg het nummer net als de rest van het Hot Space-album nooit het respect dat het verdiende.

4 Het is laat, News of the World

"It's Late" is een gitaargedreven rocknummer van Brian May met de kenmerken van zo veel van hun grootste anthems - enorme, overlappende vocalen, een meezingkoor en grote, grote gitaren. Toch is het vrij onbekend. Queen + Adam Lambert vierde de veertigste verjaardag van de release van het baanbrekende News of the World-album in 2017 door zich te concentreren op een aantal minder bekende nummers van de plaat (iedereen weet dat het de twee grootste zijn: "We Will Rock You" en "We Are The Champions") - ze speelden "It's Late" slechts één keer, in Omaha.

3 Schandaal, het wonder

"Scandal" werd eigenlijk uitgebracht als single van The Miracle, maar heeft niet op dezelfde manier gehouden als sommige van zijn andere nummers, zoals "I Want It All". Het is jammer, want het donkere, basgestuurde nummer is een verzengend commentaar op de roddelbladen en de cultuur van beroemdheden die vandaag de dag nog steeds relevant zijn.

"Scandal" is geschreven door Brian May over zijn ervaringen met de Britse pers over zijn scheiding van zijn eerste vrouw en zijn relatie met Anita Dobson. Een ander aandachtspunt van de pers: Freddie's verslechterende gezondheid als gevolg van zijn opgelopen aids.

2 Binnenkort beschikbaar, The Game

Weer een uitstekend nummer van The Game met een ouderwetse jaren 50-vibe, en nog een vocaal duet tussen schrijver Roger Taylor en Freddie Mercury. De twee delen de verzen en weven in en uit elkaar voor de brug en het refrein. Dit nummer zou perfect thuis zijn geweest op de Grease-soundtrack, met een eenvoudig akkoordenschema en neo-doo wop zangarrangement. Het nummer was tot leven gekomen tijdens de sessies voor het Jazz-album, maar kwam pas een paar jaar later samen (wat gebruikelijk is voor de band).

1 Blijf de open ramen passeren, The Works

Een van Freddie Mercury's beste nummers, en een wonder dat de meeste luisteraars nog moeten ontdekken. Het prachtige op piano gebaseerde nummer heeft een snel tempo en een vergelijkbare introspectieve sfeer als "Life Is Real" twee jaar eerder. Mercury schreef het nummer in 1983 voor de film The Hotel New Hampshire, met in de hoofdrol Rob Lowe en gebaseerd op de roman van John Irving. Mercury schreef de tekst na het lezen van een citaat in het boek met de zin. Plannen om het nummer voor de film te gebruiken gingen niet door, maar de band vond het zo leuk dat het opdook op The Works in 1984.

Aanbevolen: