Wie is de rijkste Beatle (& elk van hun nettowaarde)

Inhoudsopgave:

Wie is de rijkste Beatle (& elk van hun nettowaarde)
Wie is de rijkste Beatle (& elk van hun nettowaarde)
Anonim

The Beatles zijn zonder twijfel de beste band aller tijden. Ze veranderden de geschiedenis van rock 'n roll en inspireerden talloze geweldige artiesten die na hen kwamen. Zonder hen zou muziek tegenwoordig heel anders zijn. En natuurlijk, met grote roem komt grote rijkdom.

Helaas zijn tegenwoordig alleen Paul McCartney en Ringo Starr over. Maar ze hebben allemaal een geweldige carrière gehad na het uiteenvallen van de band, waarmee ze veel geld hebben verdiend. Dit artikel onthult welke van de Fab Four de rijkste is en legt uit hoe elk van hen hun fortuin vergaarde.

4 Ringo Starr - $ 350 miljoen

Sir Richard Starkey, vrede en liefde! Ringo's vermogen is $ 350 miljoen en hij heeft de titel van de rijkste drummer aller tijden. Dit aantal is indrukwekkend, maar het is logisch als je eenmaal over Ringo's carrière kijkt. De drummer, die onlangs zijn 80ste verjaardag vierde met een live liefdadigheidsshow op YouTube, heeft 18 soloalbums uitgebracht en toert al tientallen jaren met zijn All-Starr Band.

In 1973, drie jaar nadat The Beatles officieel uit elkaar gingen, verdiende Ringo twee nummer 1-singles. Een met het nummer Photograph, dat hij samen met George Harrison schreef, en de andere met een cover van You're Sixteen, een nummer van de Sherman Brothers. In 1994 herenigde hij zich met zijn voormalige bandleden om twee nummers op te nemen met de zang van John Lennon. Die nummers maakten deel uit van de Beatles Anthology.

Ringo heeft ook een acteercarrière gehad. Naast zijn rollen in de Beatles-films, zoals A Hard Day's Night (1964) of Help!, speelde Ringo in films als Candy (1968), The Magic Christian (1969) en Caveman (1981). Hij ontmoette zijn vrouw van bijna 40 jaar, actrice Barbara Bach, op de set van deze film. Hij verscheen ook in de documentaire van Martin Scorsese, The Last W altz, in 1976.

3 George Harrison - $400 miljoen

De stille Beatle verdiende ook een indrukwekkend fortuin. Zijn nettowaarde van $ 400 miljoen is het resultaat van zijn ongelooflijk vruchtbare carrière, met en zonder The Beatles. Hoewel hij de auteur is van enkele van de grootste Beatles-hits, was de songwriting in de band voornamelijk verdeeld tussen het Lennon-McCartney-duo. Daarom bracht hij in 1970, hetzelfde jaar dat het uiteenvallen van de band werd aangekondigd, een driedubbel album uit met alle nummers die hij tijdens de laatste jaren van The Beatles had geschreven. Dit album, getiteld All Things Must Pass, kreeg slechts een maand na de release een gouden schijf en heeft zes platina-certificeringen ontvangen. De single My Sweet Lord maakte van George de eerste Beatle die een nummer 1-hit had na het uiteenvallen van de band.

In oktober 1988 vormde hij een band genaamd The Traveling Wilburys met Jeff Lynne, Roy Orbison, Bob Dylan en Tom Petty. Het eerste album van de band, Traveling Wilburys Vol. 1, was een enorm succes en werd driemaal platina gecertificeerd. Later dat jaar, na de dood van Roy Orbison, bracht de band hun tweede album uit, getiteld Traveling Wilburys Vol. 3 in een poging om fans in verwarring te brengen.

In de jaren 90, tijdens het maken van The Beatles Anthology, zei hij: "Ik hoop dat iemand dit doet met al mijn crap-demo's als ik dood ben, er hits van maken." Zijn familie lijkt naar hem te hebben geluisterd, want in 2002, vlak na zijn dood, verscheen het album Brainwashed. Het bevatte de nummers die hij in de laatste jaren van zijn leven had opgenomen, die werden voltooid door zijn zoon Dhani.

2 John Lennon - $800 miljoen

John Lennon was samen met McCartney een van de belangrijkste songwriters van The Beatles. Dat alleen al zou zijn verbluffende nettowaarde van $ 800 miljoen kunnen verklaren. Maar afgezien van zijn zeer actieve rol als componist in de band, heeft hij een ongelooflijke solocarrière gehad, die werd afgebroken toen hij in 1980 werd vermoord.

In 1969 vormde hij de Plastic Ono Band met Yoko Ono en ze brachten verschillende nummers uit tegen de oorlog in Vietnam. Activisme voor de vrede werd een constant thema voor zijn nieuwe band en Yoko's invloed werd steeds belangrijker in de manier waarop hij naar muziek keek. In 1971 bracht hij het album Imagine uit. De gelijknamige single werd een vredeslied, ook al had het niet meteen zoveel succes. Het album zou uiteindelijk een gouden en twee platina-certificeringen ontvangen.

John nam een pauze van vijf jaar na de geboorte van zijn tweede kind, Sean. In die tijd, zei hij, werd hij huisman. In oktober 1980 bracht hij zijn laatste album Double Fantasy uit. De plaat werd niet meteen goed ontvangen na de release, maar vlak na zijn dood stond hij al snel bovenaan de hitlijsten in de VS en het Verenigd Koninkrijk.

1 Paul McCartney - $ 1,2 miljard

De titel van de rijkste Beatle is van Sir Paul McCartney. Dit is geen verrassing aangezien hij een van de meest productieve muziekcarrières ter wereld heeft gehad. Hij is een verbazingwekkende 1,2 miljard dollar waard, en dit is waarom.

Behalve dat hij een van de belangrijkste songwriters in de band is, is zijn carrière na de Beatles net zo indrukwekkend. Direct nadat de band uit elkaar ging, raakte hij in een depressie. Zijn vrouw Linda was degene die hem er doorheen hielp en ter ere van haar schreef hij de hit Maybe I'm Amazed. Dit nummer verscheen op Sir Paul's eerste soloalbum McCartney, dat hij helemaal in zijn eentje opnam, op een paar achtergrondzang na die Linda deed. Deze plaat veroorzaakte veel conflicten, omdat het samen met Let It Be werd uitgebracht, vlak voor het officiële uiteenvallen van The Beatles. Het album deed het erg goed en stond 3 weken op nummer 1, en het jaar daarop bracht Paul RAM uit, een ander commercieel succes, hoewel het niet goed werd ontvangen door critici.

Later in 1971 begon Paul wat zijn volgende geweldige band zou worden: Wings. Hij overtuigde Linda om zich bij de band aan te sluiten, ondanks dat hij geen muzikale ervaring had, omdat hij niet bij haar en hun kinderen weg wilde zijn terwijl de band op tournee was. De band had veel succes en behaalde 14 top tien singles in de VS en 12 in het VK.

Na het uiteenvallen van Wings bleef Paul albums uitbrengen en touren. Zijn meest recente release, Egypt Station (2019), werd zijn eerste album dat debuteerde op nummer 1, wat bewijst dat de rijkste Beatle niet vertraagt.

Aanbevolen: