De nettowaarde van elk Fleetwood Mac-lid gerangschikt

Inhoudsopgave:

De nettowaarde van elk Fleetwood Mac-lid gerangschikt
De nettowaarde van elk Fleetwood Mac-lid gerangschikt
Anonim

Sinds 1967 domineert Fleetwood Mac de muziekindustrie. Van 'Dreams' tot 'Go Your Own Way', hun liedjes hebben rock-'n-rollmuziek gedefinieerd voor meerdere generaties van het Amerikaanse publiek. De emotionele teksten en meesterlijke instrumentals van de band hebben bijgedragen aan het langdurige succes en hebben ertoe geleid dat veel van zijn leden zijn opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Bekijk de Rock and Roll Hall of Fame 2021 om te zien hoe Taylor Swift een andere krachtpatser uit de jaren 70 eerde.

Dit succes wordt ook gekenmerkt door het hoge vermogen van de leden van Fleetwood Mac. Met meer dan 20 verschillende bandleden maakten veel artiesten slechts kort deel uit van de band, maar belangrijke iconen verdienden miljoenen met het maken en uitvoeren van muziek. Het explosieve persoonlijke leven en de relaties van de bandleden hebben altijd de publieke aandacht getrokken. De vriendschap tussen Christine McVie en Stevie Nicks toonde langdurige emotionele steun voor twee van de meest succesvolle leden van de band. Veel fans vragen zich af wat 53+ jaar muziek maken betekent voor hun vermogen.

10 Bob Welch is $ 1,1 miljoen waard

Bob Welch staat op nummer 10 met een nettowaarde van $ 1,1 miljoen. Welch had, net als Mike Campbell, maar een korte periode bij Fleetwood Mac. Hij maakte van 1970 tot 1974 deel uit van de band als vervanger van gitarist Jeremy Spencer. Hij werkte ook als songwriter. Het drama en de obstakels van de band van het begin van de jaren zeventig draaiden grotendeels om hun producers en managers en om het grote verloop binnen de bandleden. De controverse over "Fake Fleetwood Mac" benadrukt het conflict tussen de band en hun managers en deze periode leidde tot het besluit van Fleetwood Mac om zichzelf te beheren. Welch verliet de band onder vermelding van persoonlijke en professionele problemen. Hij werd vervangen door Lindsey Buckingham en Stevie Nicks. Welch klaagde later de band aan wegens contractbreuk met betrekking tot roy alty's op het zeer succesvolle en muzikaal gerespecteerde Rumors-album.

9 Jeremy Spencer is $6 miljoen waard

Een ander stichtend lid, Jeremy Spencer, staat op de 9e plaats met een vermogen van $ 6 miljoen. Spencer's stijl als gitarist werd sterk beïnvloed door de British Blues Movement. Spencer verliet onverwacht Fleetwood Mac in 1971 om zich aan te sluiten bij een christelijke nieuwe religieuze beweging, Children of God, die nu bekend staat als The Family International (TGI). De groep verwierf bekendheid aan het eind van de jaren zestig en het begin van de jaren zeventig en is controversieel geworden met gevallen van misbruik en het toebrengen van trauma's die grotendeels worden genoemd door de kinderen die in TGI zijn opgegroeid. Spencer bracht verschillende albums uit nadat hij vertrok bij Fleetwood Mac, waarvan sommige rechtstreeks samenwerkten met de Children of God. Zijn muzikale carrière na Fleetwood Mac varieerde van gratis optredens tot internationale blues- en gospelalbums.

8 Peter Green is $ 10 miljoen waard

Ondanks dat hij een van de oprichters van Fleetwood Mac was, was Peter Green niet een van de best verdienende bandleden. Zijn nettowaarde bedroeg echter $ 10 miljoen bij zijn dood in 2020. Green richtte de band op met Mick Fleetwood en wordt beschouwd als een grote invloed op de Britse bluesbeweging in de muziek. Vroege Fleetwood Mac-singles zoals "Albatross" en "Man of the World" werden door deze singer-songwriter in de populaire cultuur gebracht. Green diende in de beginfase als gitarist, zanger en songwriter voor de band. Hij verliet de band in 1970 om andere kansen na te streven, waaronder een soloalbum. Green worstelde ook met psychische aandoeningen en middelenmisbruik. Zijn muziekcarrière werd onderbroken door schizofrene episodes, arrestaties en tijd doorgebracht in psychiatrische ziekenhuizen. Green overleed in juli 2020.

7 Billy Burnette is $ 19 miljoen waard

Billy Burnette's vermogen van $ 19 miljoen komt niet alleen van het succes van Fleetwood Mac. Burnette bracht albums uit ruim voordat hij als gitarist bij de band kwam en startte in de jaren negentig een succesvolle solocarrière. Hij ploeterde ook in acteren. Burnette kwam bij de band nadat Lindsey Buckingham was vertrokken om hem te vervangen als gitarist. Burnette had een langdurige professionele relatie met zowel Christine McVie als Stevie Nicks, ze trad op met de vocalisten en schreef zelfs mee aan een aantal Fleetwood Mac-nummers voordat ze officieel lid werd. Burnette is geen huidig lid van Fleetwood Mac.

6 Mick Fleetwood is $30 miljoen waard

Mick Fleetwood's nettowaarde van $ 30 miljoen is onmiskenbaar hoog, maar enigszins verrassend laag, aangezien de band zijn naamgenoot is. Fleetwood is zowel een van de oprichters als een drummer. Fleetwood, net als de anderen, experimenteerde met zijn solocarrière en wordt als essentieel beschouwd voor het langdurige succes van de bands en de voortdurende productie/optredens. Fleetwood herinnert er ook aan dat Fleetwood Mac oorspronkelijk een Britse band was. Fleetwood is het enige bandlid dat al 53 jaar deel uitmaakt van Fleetwood Mac.

5 John McVie is $50 miljoen waard

John McVie is een bekend lid van Fleetwood Mac en zijn forse nettowaarde van $ 50 miljoen benadrukt zijn succes. De band dankt zijn naam aan een combinatie van de achternamen van Mick Fleetwood en McVie. McVie is een veelgeprezen muzikant en vroege bandlid, die in 1967 als basgitarist toetrad, evenals de helft van het op één na meest beruchte koppel van Fleetwood Mac. Zijn huwelijk en scheiding met Christine McVie trokken de aandacht van het publiek. Het persoonlijke leven en de relaties van de bandleden droegen in hoge mate bij aan de media-aandacht en droegen bij aan het vermogen van elk lid. Hoewel dit niveau van publieke controle waarschijnlijk heeft bijgedragen aan een deel van de innerlijke onrust van de band.

4 Lindsey Buckingham is $ 100 miljoen waard

De volgende is Lindsey Buckingham, slechts $ 5 miljoen achter Christine McVie met een nettowaarde van $ 100 miljoen. Hij trad op als leadgitarist en mannelijke leadzanger, maar is waarschijnlijk het best bekend om de veelbesproken relatie tussen hem en Nicks. Buckingham en Nicks hadden samen een succesvol album gemaakt lang voordat ze bij Fleetwood Mac kwamen. Het paar ontmoette elkaar op de middelbare school en bleef muzikaal en romantisch met elkaar verstrengeld tot 2018 toen Buckingham Fleetwood Mac verliet.

3 Mike Campbell is $60 miljoen waard

Mike Campbell's nettowaarde van $ 60 miljoen kan verrassend zijn gezien zijn beperkte tijd bij de band, slechts één jaar van 2018-2019. Hij verhoogde echter zijn vermogen als integraal lid van Tom Petty and the HeartBreakers. Campbell's illustere carrière heeft hem in de posities van gitarist, songwriter en producer geplaatst. In 2002 werd hij opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame, zoals veel bandleden van Fleetwood Mac. Christine McVie is $ 105 miljoen waard

2 Christine McVie is $105 miljoen waard

Christine McVie heeft het op een na hoogste vermogen van de groep met $ 105 miljoen. McVie's bijdragen aan de band waren enorm, zowel op het podium als daarbuiten. Als toetsenist en zangeres paste McVie's aanwezigheid op het podium perfect bij haar bandleden. McVie schreef ook de helft van de nummers van de band en wordt aangehaald als een kalmerende invloed op Fleetwood Mac. Net als Nicks lanceerde McVie een succesvolle solocarrière. Christine McVie's scheiding van mede-bandlid, John McVie, werd zwaar onder de loep genomen door het publiek, maar zij en Nicks steunden elkaar tijdens de conflictzware relaties van de bands.

1 Stevie Nicks is $ 120 miljoen waard

Het is geen verrassing dat Nicks, het gezicht van Fleetwood Mac, het hoogste vermogen heeft met $ 120 miljoen. Haar sterrenkracht schoot de muziek van de band omhoog en haar persoonlijke leven droeg enorm bij aan de publiciteit van de band. De beruchte vluchtigheid van Nicks met Lindsey Buckingham droeg bij aan de emotioneel geladen teksten van de band. Bovendien verhoogde de succesvolle solocarrière van Nicks haar vermogen. Nicks werkte onlangs samen met collega-rockster Miley Cyrus. Deze 72-jarige treedt echter nog steeds op als leadzanger van Fleetwood Mac.

Aanbevolen: