Elizabeth Olsen zegt dat de MCU Wanda nodig heeft om te 'evolueren', maar blijft ze ervoor hangen?

Inhoudsopgave:

Elizabeth Olsen zegt dat de MCU Wanda nodig heeft om te 'evolueren', maar blijft ze ervoor hangen?
Elizabeth Olsen zegt dat de MCU Wanda nodig heeft om te 'evolueren', maar blijft ze ervoor hangen?
Anonim

Vooral in de afgelopen jaren is Elizabeth Olsen naar voren gekomen als een van de leidende sterren van het Marvel Cinematic Universe (MCU). De actrice begon misschien in een relatieve ondersteunende rol (ze trad tenslotte later toe tot de Avengers), maar vandaag portretteert ze een van de meest herkenbare Marvel-superhelden op het grote scherm. Niet alleen dat, maar Olsen speelde sindsdien in haar eigen Disney+-serie (WandaVision), wat leidde tot haar eerste Emmy- en Golden Globe-knikken.

Vandaag speelt de actrice samen met Benedict Cumberbatch in Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Hierna is het onduidelijk wanneer fans Olsen's Wanda Maximoff/Scarlet Witch als volgende kunnen verwachten (ze tekende in de eerste plaats nooit een contract met meerdere foto's). Als iemand het de actrice echter zelf vraagt, lijkt het erop dat ze een goed idee heeft waar het naartoe gaat.

Elizabeth Olsen heeft er altijd van genoten om een veelzijdig Marvel-personage te spelen

Wanda is altijd een van de meest controversiële figuren in het Marvel-universum geweest en in sommige opzichten was dat wat haar bijzonder aantrekkelijk maakte voor Olsen. "Ik hou ervan om personages te spelen met wiens acties mensen het niet eens zijn", legde de actrice uit. "In een wereld waar we niet echt geïnteresseerd zijn in het begrijpen van andere gezichtspunten, heb ik het gevoel dat als we als publiek empathie kunnen hebben voor mensen waarmee we het niet eens zijn, dat een goede zaak is."

Sinds haar debuut in de MCU, is Wanda vaak gevangen tussen de strijd om goed en kwaad. Nadat ze de rest van de Avengers heeft geholpen Thanos te verdedigen in Avengers: Endgame, neemt ze een hele stad over en zet ze hen vast in een wereld van steeds evoluerende sitcoms terwijl ze een gezin opvoedt met een ooit dode visie (Paul Bettany).

Ondertussen, in de nieuwste Doctor Strange-film, ontmoet Olsens Wanda Doctor Strange na de gebeurtenissen van WandaVision en deze keer is het personage tot haar recht gekomen.

“Het was zo leuk voor mij omdat ik al die jaren een personage speel dat het moeilijk heeft; nu heeft ze voor het eerst duidelijkheid - ze weet precies wat ze wil, en ze wil zich er niet voor verontschuldigen', zei Olsen. "Ik denk dat daar een vrouwelijkheid bij komt kijken: een kracht om je volledig gerechtigd te voelen."

Dit is wat Elizabeth Olsen heeft gezegd over haar MCU-toekomst

De nieuwste Doctor Strange-film blijkt zeker een kaskraker te worden. Er lijken echter wat gemengde gevoelens te bestaan over de vertolking van Olsen's Wanda. En hoewel dat misschien begrijpelijk is (vooral als het gaat om fans die Wanda hebben gekeken sinds Avengers: Age of Ultron), gelooft de actrice dat Wanda niet voor altijd op dezelfde manier kan blijven. Na verloop van tijd moet ze evolueren.

"Er zijn natuurlijk dingen waar mensen graag naar terugkeren omdat het hetzelfde is, maar met deze films heb ik het gevoel dat, om te rechtvaardigen dat deze personages zoveel jaren doorgaan, wij als acteurs moet proberen manieren te vinden om het leuk en interessant en verrassend te houden, hopelijk voor de fans, "legde ze uit. "Nu word ik ouder, zij wordt ouder en dus moet er in mijn gedachten een soort evolutie zijn van de angstaanjagende Age of Ultron-versie van haar."

Nu, na haar nieuwste MCU-film, is er niet veel bekend over waar het naartoe zou gaan voor het personage van Olsen. Wat de actrice betreft, ze zou er graag mee instemmen om haar rol opnieuw te spelen als het juiste materiaal naar voren kwam. “Mijn hele ding is dat er een goed verhaal moet zijn om het te rechtvaardigen. Je wilt niet zomaar iets doen, 'legde Olsen uit.

En voor het geval iemand zich afvraagt of haar gebrek aan een deal met meerdere foto's de toekomst van Olsen in de MCU zou compliceren. Vrees niet, daar heeft de actrice een simpele oplossing voor. "Ik teken extensies elke keer als ze willen dat ik een film maak", onthulde Olsen. "Ik heb in het begin gewoon een heel kort contract getekend, dus alles is constant gewoon, het past me altijd aan." Ze voegde er ook aan toe: "Nee. Ik beschouw dit ook niet als het einde."

Olsen wil zelfs graag verschijnen in een toekomstige X-Men-film voor de MCU (technisch gezien komt Wanda uit het X-Men-universum). "Iemand zei net: 'Omdat je X-Men binnenha alt, maakt Wanda deel uit van de X-Men-franchise. Waarom kan Wanda daar ook niet zijn?'", herinnert de actrice zich.

"In mijn gedachten heb ik zoiets van, "Ja. Waarom kan Wanda niet ook bij de X-Men zijn?" Toegegeven, Olsen voegde er echter aan toe: "Ik heb geen idee. Ik weet niet wat ik wil. Ik weet dat ik wil dat het ertoe doet."

Na het vervolg op Doctor Strange zal Olsen de hoofdrol spelen in het komende misdaaddrama Love and Death, waarin de actrice de echte bijlmoordenaar Candy Montgomery zal spelen. Ondertussen zullen fans gewoon moeten wachten op Olsen's volgende MCU-optreden. De actrice zei tenslotte ooit: "Ik denk dat Wanda altijd om de hoek is, dus ik vind het niet erg om afscheid van haar te nemen."

Aanbevolen: