Wat zei Tiger Woods over zijn herstel?

Inhoudsopgave:

Wat zei Tiger Woods over zijn herstel?
Wat zei Tiger Woods over zijn herstel?
Anonim

Tiger Woods is een gemene machine om golfballen te slaan. Zijn titel als een van de beste golfers aller tijden vanwege zijn 15 grote kampioenschapsoverwinningen en 81 carrièreoverwinningen in de PGA Tour, maakt hem iemand om naar uit te kijken op het golfveld. Hoe meedogenloos hij ook is in zijn golfcarrière, hij is nog steeds niet immuun voor ongelukken buiten het veld.

Zijn bijna-doodongeluk in 2021 trok de aandacht toen fans zich zorgen maakten of hij in de toekomst nog wel zou kunnen golfen. De golflegende bewijst dat zijn lichaam nog steeds kan herstellen en herstellende is van de ongelukkige gebeurtenis, maar wat is zijn status nu? Wat heeft hij te zeggen over zijn herstel? Dit is alles wat Tiger Woods zegt over zijn herstel…

Tiger Woods auto-ongeluk

Op 23 februari 2021 kreeg Tiger Woods een auto-ongeluk dat ernstig genoeg was om de auto over een bergafwaarts stuk in Rolling Hills Estate te laten rollen. Er waren geen andere auto's bij betrokken, behalve zijn SUV en de stoeprand waardoor hij de controle over zijn kaart verloor en vervolgens een boom raakte. Het goede ding was dat hij zijn veiligheidsgordel droeg, zodat hij hem tegen zijn stoel kon houden toen zijn auto viel.

Het was rond 7 uur 's ochtends toen het ongeval gebeurde, maar het Harbor-UCLA Medical Center was er snel bij om hem in hun ambulance en naar het ziekenhuis te brengen voor onmiddellijke zorg. Zijn verwondingen waren meer gericht op de rechter onderste ledematen, wat zijn orthopedie aantastte. Hij moest ook onmiddellijk worden geopereerd aan een open breuk in zijn onderbeen, waardoor hij in het ziekenhuis moest blijven, terwijl de politie de plaats van het ongeval onderzocht op mogelijke andere oorzaken dan nalatigheid.

De verantwoordelijke sheriff oordeelde over het ongeval als "Tiger Woods rijden met een onveilige snelheid voor de wegomstandigheden en het onvermogen om de bocht van de rijbaan te nemen." Aangezien het evenement puur toevallig was, had Tiger Woods niemand de schuld, behalve hijzelf. De beslissing van de sheriff nam de speculatie weg dat Tiger Woods op dat moment onder een illegale drug zat.

Hoe gaat het met Tiger Woods in zijn herstel?

Na zijn spoedoperatie kreeg hij het advies om orthopedische zorg te ondergaan voor zijn herstel. Omdat zijn rechter onderste ledematen zwaar waren aangetast door het ongeval, moest hij pauzeren en zich terugtrekken uit al zijn lopende golftoernooien om zich te concentreren op fysiotherapie. Na maanden van dagelijkse fysiotherapie is Tiger Woods echter langzaam weer terug bij zijn golfoptredens.

Meer dan een jaar na het ongeluk is zijn lichaam snel hersteld van het lopen op krukken op het veld in april 2021 tot nu de beslissing of hij zal deelnemen aan het komende Masters-toernooi van 7 tot 10 april 2022. Hoewel hij niet 100 procent terug is in zijn oude lichaamsbouw, vertelt hij Reuters in zijn recente interview: "Het is moeilijk geweest, maar ik ben hier gekomen, ik ben zo ver gekomen en ik heb nog een lange weg te gaan."

In december 2021 kreeg Tiger Woods eindelijk toestemming van de artsen en fysiotherapeuten om zijn lichaam langzaam weer aan het golfen te krijgen. Hij was in staat om in 2021 in het PNC-kampioenschap te spelen en werd tweede in het algemeen klassement. Het is echter frustrerend om alleen naar golftoernooien te kunnen kijken en af en toe games te spelen. Zelfs toen hij in zijn recente toernooi op een hoge algemene plaats eindigde, zei hij in zijn interviews consequent dat hij verre van concurreerde met de beste in het veld.

In februari 2022, slechts twee maanden voor het Master-toernooi, tweet Jason Sobel de verklaring van Tiger Woods over zijn herstel: Ik werk nog steeds aan kracht en ontwikkeling. Het kost tijd. Op deze leeftijd genees je gewoon niet zo snel, wat frustrerend is. Om hier te zijn en zes rondes golf te spelen, kan ik dat nog niet doen. Ik ben nog steeds bezig om op dat punt te komen”.

Speelt Tiger Woods in Masters Tournament 2022?

April 2022 is een cruciale maand voor Tiger Woods, aangezien golffans in afwachting zijn van zijn beslissing om al dan niet terug te keren naar het Masters Tournament van dit jaar. Een week voor aanvang van het toernooi had hij eindelijk een interview met verslaggevers over zijn herstel en plannen in het Master's Tournament. Als een openbare toespraak zegt hij: "Vanaf nu heb ik het gevoel dat ik vanaf nu ga spelen", zei hij dinsdag. "Ik ga morgen nog negen holes spelen. Mijn herstel is goed geweest."

Dagen nadat Tiger Woods had bevestigd dat hij in het Master's Tournament zou spelen met zijn betere maar niet 'beste' fysieke vorm, konden fans zijn naam zien op de lijst met deelnemende golfers. Hoewel hij de eerste paar maanden moeite had met herstellen, zegt hij dat hij nog een lange weg te gaan heeft, maar hij is meer dan verheugd om terug te zijn.

Aanbevolen: