Waarom wordt de 15-jarige kunstschaatsster Kamila Valieva al geprezen als de G.O.A.T?

Inhoudsopgave:

Waarom wordt de 15-jarige kunstschaatsster Kamila Valieva al geprezen als de G.O.A.T?
Waarom wordt de 15-jarige kunstschaatsster Kamila Valieva al geprezen als de G.O.A.T?
Anonim

Er zijn maar weinig valpartijen zo diep in de langzaam bewegende kunstschaatswereld als die van het Russische schaatswonder Kamila Valieva De vijftienjarige ster was voorspeld om het ijs in brand te steken bij haar olympische debuut in Peking deze winter - er wordt verwacht dat ze gemakkelijk de gouden medaille zal pakken in het damesenkelspel. Na de wereld te hebben verbluft in de teamwedstrijd voor het Russisch Olympisch Comité (waaronder Russische staatsburgers lopen in de nasleep van een eerder dopingschandaal), waarin Valieva hielp de gouden groepsmedaille veilig te stellen en de krantenkoppen over de hele wereld haalde voor haar geweldige technische uitvoering aan Ravel's Bolero. Kort daarna verdampte de gloed echter volledig. Valieva was het middelpunt van een dramatisch dopingschandaal, nadat ze eind vorig jaar positief testte op een verboden hartmedicatie - het resultaat kwam aan het licht in het midden van de Spelen. De druk op de tiener was zo intens dat ze volledig uit elkaar viel in haar enkelspel, geen medaille behaalde en eindigde op een teleurstellende vierde plaats.

Ondanks het merkteken dat boven haar naam hangt, wordt Valieva nog steeds beschouwd als een van de grootste kunstschaatsers die ooit op het ijs heeft gestaan, en door sommigen al als de beste aller tijden. Dus waarom krijgt Kamila zoveel bijval?

6 kenners vinden Kamila Valieva fascinerend

Hoewel de gemiddelde toeschouwer misschien niet weet waar hij op moet letten, kunnen experts op het gebied van kunstschaatsen de grootsheid in Valieva zien.

Terwijl de Olympisch kampioene Tara Lipinski van 1998 over Valieva zei: "Een talent als dit komt maar één keer in je leven voorbij."

Evenzo heeft commentator Johnny Weir de schaatsster 'betoverend' genoemd, eraan toevoegend dat ze 'de wereld kan inspireren' met haar uitvoeringen.

Zinnen zoals "gewoon verbluffend" en "het toppunt van absolute perfectie" worden ook vaak geassocieerd met de ster.

5 Ze noemen Kamila Valieva zelfs de G. O. A. T

Ondanks haar jonge jaren wordt Kamila ook vaak genoemd als de grootste skater van haar generatie. De schaatser begon pas onlangs te concurreren in de seniorencategorie nadat hij 15 was geworden, maar heeft al een onuitwisbare stempel gedrukt op de sport, vaak beschreven door juryleden als de "beste die ze ooit hebben gezien".

"Ze schaatst met de beste vrouwen van de hele wereld…" maar toch voelt het alsof ze "de enige op het ijs" is als ze in competitie wordt gezien.

4 Kamila Valieva heeft een groot aantal kunstschaatsrecords in handen

Valieva's indrukwekkende schaatsrecord maakt er een groot deel van uit dat ze wordt beschouwd als de beste schaatsster ooit. Technisch gezien is Valieva bijna onovertroffen, met maar liefst negen wereldrecords op haar naam. Valieva heeft de huidige wereldrecords in het korte programma voor vrouwen, vrij schaatsen en totaalscores. Haar verbazingwekkende records zijn onder meer de eerste vrouw ooit die de 90 overschreed in het korte programma en een record voor de hoogst gewaardeerde triple Axel-sprong (de moeilijkste sprong in kunstschaatsen). Valieva is ook de eerste vrouw die de barrière van 270 punten voor de totale score in competitie doorbreekt. Indrukwekkende dingen.

3 Kamila Valieva is ook artistiek spectaculair

Kunstschaatsen bestaat uit een combinatie van elementen en wordt beloond voor zowel technische prestaties als danskunsten. Kamila heeft beide elementen. Naast haar hoge scores voor haar sprongen en moeilijke manoeuvres, wordt Valieva ook zeer geprezen om haar artistieke uitvoeringen die vaak expressief en mooi zijn om te zien. Haar bewegingen zijn gracieus en lijken altijd moeiteloos.

2 Van hard werken is Kamila Valieva de beste geworden

Hoewel ze haar droom van een gouden medaille heeft gemist, wordt aangenomen dat Valieva zal herstellen van haar tegenslag en geweldige dingen zal bereiken in de sport. Door hard te werken zal ze kampioen worden, en dit is iets waar het 'wonderkind' nooit voor terugdeinzen.

"Ik was drie toen ik begon met schaatsen, dit is al 12 jaar mijn leven. Mijn ouders hebben geen vrije dagen, geen vakantie, ze hebben hun leven gegeven voor deze droom", legde de tiener uit in een interview.

Hard werken en opoffering, naast natuurlijk talent, hebben haar geweldig gemaakt.

1 Kamila Valieva's coach, Eteri Tuberidze, gelooft ook in het vermogen van haar atleet

Valieva is ook openhartig geweest over het verschil dat haar bekende coach, voormalig skater Eteri Tuberidze, heeft gemaakt in haar skaten. Ondanks de controversiële methoden van haar coach, lijkt het erop dat de onvermoeibare investering en het geloof van de coach in Valieva haar heeft geholpen om de top van haar sport te bereiken.

"Ik voel de kracht en het vertrouwen die ze me stuurt, en het helpt me om met de opwinding om te gaan", zei Valieva. "Ik wil haar altijd een plezier doen met mijn optreden, om te laten zien dat alles wat in mij is geïnvesteerd niet tevergeefs is."

Ze vervolgde: "Eteri weet hoe hij altijd moet werken, dag en nacht, zeven dagen per week, 12 maanden per jaar. Ik ken geen enkele andere coach die zo veel werkt, ze kent mij beter dan wie dan ook anders zal het ooit doen. Alles is heel eenvoudig, ze houdt gewoon fanatiek van kunstschaatsen. Ze is een heel creatief persoon, ze ziet precies welke muziek en welk beeld bij deze of gene atleet past, ze leeft onze programma's tot in elk detail. Je hebt drie dingen nodig om succesvol te zijn in de sport - het is de atleet, het is de trainer en het zijn de ouders."

Aanbevolen: