Austin Powers' en andere nepfilms die zijn verzilverd bij de binnenlandse kassa

Inhoudsopgave:

Austin Powers' en andere nepfilms die zijn verzilverd bij de binnenlandse kassa
Austin Powers' en andere nepfilms die zijn verzilverd bij de binnenlandse kassa
Anonim

De spooffilm is een beproefd filmgenre dat al decennia lang een betrouwbare bron van inkomsten is voor filmstudio's en alleen al in Noord-Amerika meer dan $ 2,6 miljard opleverde. Het genre, waarvan wordt gedacht dat het in 1922 is begonnen met The Little Train Robbery, kwam in de jaren 70 en 80 op gang dankzij de talenten van de broers David en Jerry Zucker en hun zakenpartner Jim Abrahams. De drie bundelden hun krachten om het productietrio ZAZ te maken, dat iconische titels als Airplane!, Zeer geheim!, en The Naked Gun-serie. Het genre kende een heropleving in de vroege jaren 2000 na de release van de enorm succesvolle Scary Movie (2000), die zou leiden tot vier directe sequels, en een nieuw spoofgenre dat precies werd genoemd naar wat het was (Datumfilm, Superheldenfilm, Rampfilm, enz.) Lees verder om erachter te komen welke spooffilms het meeste geld verdienden aan de binnenlandse kassa!

10 'The Naked Gun'

De eerste Naked Gun-film, The Naked Gun: From the Files of Police Squad! komt binnen op nummer tien met een binnenlandse bruto van $ 78,7 miljoen. De door Leslie Nielson geleide speelfilm bezorgt hem zijn vijfde top-tien brutowinst, waardoor hij de onbetwiste King of Spoof-komedies is (de derde film in de serie, Naked Gun 33 1/3: The Final Insult, zit comfortabel op nummer 15).

9 'Vliegtuig!'

Vliegtuig!, ook wel bekend als Flying High!, is een van de meest duurzame spoofkomedies aller tijden. Uitgebracht in 1980, lanceerde de film de komische carrière van Leslie Nielson, die zou gaan schitteren in de Naked Gun-films, evenals in 1993's The Fugitive-parodie Wrongfully Accused en Scary Movie 3 en 4. Geproduceerd voor slechts $ 3,5 miljoen, bracht de film alleen al in Noord-Amerika $ 83,4 miljoen op, werd genomineerd voor Golden Globe en BAFTA Awards en werd een cultklassieker op homevideo. De film parodieerde rampenfilms, in het bijzonder de film Zero Hour! De blijvende aantrekkingskracht van de film hielp om hem in 2010 in de National Film Registry te plaatsen omdat hij "cultureel, historisch of esthetisch significant" was.

8 'The Naked Gun 2'

Positie 8 op de lijst brengt ons terug naar 1991 toen The Naked Gun 2½: The Smell of Fear $ 86 miljoen binnenhaalde aan de binnenlandse kassa. De middelste film van ZAZ's misdaadkomedie-trilogie, die wereldwijd meer dan $ 454 miljoen heeft opgebracht, speelde Leslie Nielson in de hoofdrol en vervalste procedureprogramma's van de politie.

7 'Starsky And Hutch'

2004's Starsky and Hutch diende als een prequel op de televisieserie uit de jaren 70 over twee undercoveragenten in de fictieve stad Bay City, Californië, in 1975. De film vervalste de originele serie, waarbij de persoonlijkheden van de hoofdpersonages werden verwisseld. en verdiende $ 88 miljoen in Noord-Amerika.

6 'Enge film 4'

Scary Movie 4 volgde de trend van de derde film die begon met het vervalsen van algemene popcultuurmomenten uit die tijd, met de belangrijkste verhaallijn na de kaskraker van Tom Cruise-Steven Spielberg uit 2005 van The War of the Worlds. De film, de laatste met Anna Faris in de hoofdrol van Cindy Campbell, bracht in 2006 $ 90 miljoen op aan de binnenlandse kassa.

5 'Enge film 3'

De Scary Movie-franchise heeft zijn tweede vermelding in de top tien met Scary Movie 3 uit 2003 op de vijfde plaats. De driequel die $ 110 miljoen kostte, was de eerste in de serie die afdwaalde van horror en parodie op algemene popcultuurmomenten van die tijd, zoals het lopende proces tegen Michael Jackson, en plotbeats uit de muzikale dramafilm 8 Mile. Het was ook de eerste film in de serie waarbij de familie Wayans niet betrokken was en was minder gericht op seksuele toespelingen dan op fysieke komedie en grappen.

4 'Borat'

Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazachstan verraste het publiek in 2006 met de bijtende tong van hoofdrolspeler Sacha Baron Cohen die de film op een binnenlandse totaal van $ 128 miljoen bracht. De mockumentary volgde met een vervolg, Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazachstan, in 2020, die op zijn beurt de trend van "donkere, ruigere" sequels vervalst.

3 'Enge film'

Het spoofgenre kende een grote heropleving met Scary Movie in 2000. De film, die de succesvolle tienerslasher-franchises Scream (werktitel: S cary Movie!) maand juli, maar ging alleen al in Noord-Amerika op met de bruto $ 157 miljoen. Vier vervolgen volgden (passende naam voor elk nummer in de serie: Scary Movie 2, Scary Movie 3, enz.) en inspireerden een decennium van spooffilms met titels die het publiek precies vertelden waar ze voor stonden (Disaster Movie, Epic Movie, Datum Film, enz.)

2 'Austin Powers: The Spy Who Shagged Me'

Austin Powers: The Spy Who Shagged Me, de tweede film in de door Mike Myers geleide trilogie, beha alt de tweede plaats met $ 206 miljoen aan de binnenlandse kassa. De film kreeg groen licht nadat de eerste film furore maakte op homevideo en in het openingsweekend meer dan de hele bioscooploop van de eerste film maakte. De James Bond-parodie ging zelfs meer opbrengen dan de recente 007-films aan de Amerikaanse kassa hadden gemaakt.

1 'Austin Powers In Goldmember'

Nadat de eerste film, Austin Powers: International Man of Mystery, een verrassende hit werd, en de opvolger, Austin Powers: The Spy Who Shagged Me, verviervoudigde de box office van de eerste film, Austin Powers in Goldmember zou zeker een hit worden. De derde film in de James Bond-spoofserie, die de eerste plaats op de lijst innam met maar liefst $ 213,3 miljoen aan de Noord-Amerikaanse box office, vond een onder de indruk van het publiek ondanks negatieve recensies en een onrustige releasegeschiedenis waarin MGM probeerde de release van de film te voorkomen. film voor het beschadigen van het merk James Bond.

Aanbevolen: