Zal er ooit een 'Austin Powers 4' zijn geweest?

Inhoudsopgave:

Zal er ooit een 'Austin Powers 4' zijn geweest?
Zal er ooit een 'Austin Powers 4' zijn geweest?
Anonim

Het lanceren van een succesvolle Hollywood-franchise is ongelooflijk moeilijk te realiseren, en de studio's die dit met succes voor elkaar krijgen, genereren iets dat in de nabije toekomst miljoenen zal blijven binnenhalen. Velen hebben het geprobeerd, maar de waarheid is dat maar weinig franchises met succes van de grond kunnen komen. Huidige franchise-zwaargewichten zoals de MCU, DC en Star Wars zijn allemaal enorm succesvol geweest en hebben veel van hun concurrentie gedomineerd.

Vanaf de jaren 90 was de Austin Power-franchise het juiste ding op het juiste moment, en dankzij de briljante geschriften en het komische acteerwerk van Mike Myers, eindigde de eerste film met een geliefde franchise. Er zijn in totaal drie films en fans vragen al jaren om een vierde deel.

Laten we eens kijken naar de status van een potentiële Austin Powers 4 !

De trilogie was een enorm succes

Austin Powers Mike Myers
Austin Powers Mike Myers

Het feit dat fans hebben opgeroepen tot een vierde deel van de Austin Powers-franchise, zegt veel over de kracht van de eerste drie films. Elk van die films zou een succes worden aan de kassa, en hoewel de humor in alle drie hetzelfde is, bleven mensen terugkomen voor meer.

Volgens The-Numbers kon de eerste Austin Powers-film, I nternational Man of Mystery, $ 67 miljoen verdienen aan de kassa toen deze werd uitgebracht. Hoewel dit misschien niet veel geld lijkt, was er veel geroezemoes over de film in de popcultuur, en met een klein budget kon het een behoorlijke winst opleveren om een vervolg te rechtvaardigen.

Zijn opvolger, The Spy Who Shagged Me, deed exponentieel grotere zaken aan de wereldwijde kassa. The Spy Who Shagged Me, uitgebracht in 1999, was in staat om $ 312 miljoen te verdienen aan de wereldwijde kassa, bijna 5 keer zoveel als zijn voorganger. Hierdoor greep de studio snel de kans om een derde deel te maken.

In 2002 kwam de derde en tot nu toe laatste Austin Powers-film, Goldmember, in de bioscoop. Net als The Spy Who Shagged Me, werd het een financieel succes aan de kassa. Goldmember wist $ 296 miljoen binnen te halen aan de kassa, en veel mensen genoten echt van de chemie die Mike Myers en Beyoncé samen op het scherm hadden.

Net zoals de James Bond-films waarop het geïnspireerd was, hoopten mensen later meer afleveringen te zien.

Jarenlang geruchten

Austin Powers-dansscène
Austin Powers-dansscène

Op dit moment is het bijna 18 jaar geleden sinds de release van Goldmember, en fans hebben hun steun uitgesproken voor een vierde deel van de franchise. Mike Myers heeft vele andere succesvolle projecten zoals Shrek gedaan, maar desondanks willen fans meer van hun favoriete Man of Mystery.

Interessant is dat er een IMDb-pagina is voor een Austin Powers 4, maar de pagina laat zien dat deze sinds 2017 niet is bijgewerkt. Dit toont wel aan dat er sprake is geweest van een vierde film, maar door door de jaren heen zijn dingen tot stilstand gekomen en zijn ze op verschillende punten doorgezakt.

Directeur Jay Roach zou tijdens een gesprek met The Independent praten over het potentieel voor een vierde film.

Hij zou zeggen: We hebben lang geprobeerd een idee te bedenken dat een vierde film zou kunnen opleveren, maar het is altijd aan Mike. Hij en ik dachten altijd dat er meer met Dr. Evil te maken had.'

Waar de dingen nu zijn

Austin Powers Smirk
Austin Powers Smirk

Mike Myers heeft de afgelopen jaren gebruik gemaakt van zijn Austin Powers-roots door de rol van Dr. Evil op The Tonight Show opnieuw te spelen. Natuurlijk begonnen mensen zich af te vragen of het eindelijk tijd was voor de franchise om weer van start te gaan.

Op dit moment is er nog niets concreets over een ander Austin Powers-project. Het verlies van Verne Troyer, die Mini-Me speelde, maakt het zeker ongelooflijk moeilijk om vooruit te komen. Mini-Me is een van de meest populaire personages uit de franchise, en hem opnieuw casten zou een bekritiseerde zet zijn.

In zijn interview met The Independent zou Roach zeggen: Om eerlijk te zijn, ik weet niet hoe we het zouden doen zonder Verne. We hadden altijd ideeën om een heel leven dat hij had te onthullen, dat zijn karakter veel verder zou hebben gebracht. Als Mike het kraakt en erachter komt, zouden we zeker een soort eerbetoon aan hem brengen. Ik ben er als hij het ooit wil doen.”

Het is niet bekend of we ooit een film zullen zien, maar het is duidelijk dat er interesse is van zowel de fans als de crew.

Aanbevolen: