Welke Fleetwood Mac-leden zijn overleden?

Inhoudsopgave:

Welke Fleetwood Mac-leden zijn overleden?
Welke Fleetwood Mac-leden zijn overleden?
Anonim

Er zijn maar weinig bands die het zo lang volhouden als Fleetwood Mac. Ze hebben hiaten, uitdagingen en verschillende veranderingen in hun line-up gehad, maar al met al hebben ze de geest van de iconische groep uit de jaren 70 al tientallen jaren behouden. Elk lid van de band heeft een wonderbaarlijk succesvolle carrière in de muziek gehad. Helaas zijn veel van de voormalige leden van de band, inclusief hun oprichter, in het afgelopen decennium overleden. Hun nalatenschap is echter net zo levend als het ooit is geweest. Laten we deze ongelooflijke muzikanten die niet meer bij ons zijn en hun bijdragen aan de band en aan de muziek in het algemeen gedenken.

6 Bob Brunning (1943-2011)

Bob Brunning was een essentieel onderdeel in de beginjaren van Fleetwood Mac. Hij was niet bepaald een van de oprichters, maar toen Peter Green de band begon, was de bassist die hij wilde (John McVie) nog niet beschikbaar, dus vroeg hij Bob om voor hem in te vallen. Hij werd op tijdelijke basis aangenomen en bewees al snel dat hij een ongelooflijke muzikant was. Hij speelde live met de groep bij enkele belangrijke concerten en leende zijn talent voor het nummer "Long Grey Mare" op het debuutalbum van de band, Fleetwood Mac. Zijn tijd in de band was echter maar een klein deel van zijn carrière. Hij sloot zich aan bij de Engelse band Savoy Brown, veranderde toen volledig van richting en besloot tientallen jaren les te geven aan The College of St. Mark & St. John. Hij verliet ons in 2011.

5 Bob Weston (1947-2012)

John McVie, Bob Weston, Mick Fleetwood, 1973
John McVie, Bob Weston, Mick Fleetwood, 1973

Bob Weston kwam in 1972 bij Fleetwood Mac, toen de band ongeveer vijf jaar bestond, als tweede gitarist toen muzikant Danny Kirwan stopte. Hij had met Long John Baldry gespeeld en de rest van de band wist hoe getalenteerd hij was, dus hij was een voor de hand liggende keuze.

Hij bleef twee jaar in de band en maakte deel uit van de opnames van twee van de geweldige albums van Fleetwood Mac: Penguin en Mystery to Me. Hij schreef mee aan een aantal nummers en zong een duet met zangeres Christine McVie. Hij stierf in januari 2012.

4 Bob Welch (1945-2012)

Toen in 1971 gitarist Jeremy Spencer stopte, stelde een vriend van de band hen voor aan Bob Welch. Hij trad toe tot Fleetwood Mac als ritmegitarist en zijn bijdragen veranderden de geschiedenis van de band volledig. Hij was de schrijver van de hit "Sentimental Lady" die uitkwam op het album Bare Trees uit 1972. Het nummer bereikte de top 10 van de hitlijsten en jaren later nam Welch het nummer opnieuw op voor zijn soloalbum French Kiss. Hij was ook te zien in Future Games, Penguin en Mystery to Me van Fleetwood Mac. Tijdens zijn jaren in de band worstelde hij met wrijvingen met leadgitarist Danny Kirwan. Danny had veel problemen met alcoholisme, en hoewel hun muzikale chemie goed was, was het niet genoeg voor hen om met elkaar overweg te kunnen.

"(Danny) had waarschijnlijk niet zoveel moeten drinken als hij, zelfs niet op zijn jonge leeftijd", zei Bob jaren later. "Ik beschouwde mezelf altijd als een 'realist' en probeerde rationele gesprekken met hem te voeren, maar hij leek altijd met een soort argwaan te reageren, alsof er een subtekst was in wat ik zei. Hij was altijd heel intens over zijn werk, net als ik, maar hij leek er nooit afstand van te kunnen nemen… en erom te lachen Danny was de definitie van 'bloedserieus' Ik denk niet dat hij een erg steunende of zorgzame familie had achtergrond ook, wat cruciaal is voor iemand met een artistiek temperament dat net zo verfijnd is als het zijne."

Bob is begin 2012 overleden.

3 Danny Kirwan (1950-2018)

Danny Kirwan was extatisch toen hij in 1968 door Peter Green werd gevraagd om auditie te doen voor Fleetwood Mac. Hij was destijds een grote fan van Peter en het was een enorme eer om met zijn band te spelen. Zijn gitaarstijl maakte meteen indruk op de rest van de band en hij werd uitgenodigd om mee te doen.

Helaas werd hij vanwege zijn alcoholisme en de spanningen die het uiteindelijk veroorzaakte, in 1972 uit de band ontslagen. Hij zette zijn muziekcarrière een paar jaar voort, niet zonder uitdagingen en tegenslagen, voornamelijk vanwege zijn verslaving, en uiteindelijk met pensioen en leefde een rustig leven. Hij is geslaagd in 2018.

2 Peter Groen (1946-2020)

Een van de vele tragedies die 2020 met zich meebracht, was de dood van Peter Green, de oprichter van Fleetwood Mac en een uitzonderlijke gitarist en songwriter. Hij was al een volleerd muzikant tegen de tijd dat hij de band in 1967 oprichtte dankzij zijn werk met John Mayall & the Bluesbreakers, en datzelfde jaar nam hij Fleetwood Mac mee naar het Windsor National Jazz and Blues Festival. Hij bleef alleen in de band tijdens de eerste jaren, maar dat was genoeg om zijn stempel te drukken en ze te pushen om de iconische groep te worden die ze zijn.

1 Huidige leden

Elk van de eerder genoemde muzikanten in deze lijst had een significant effect op deze ongelooflijke band, en hun buitengewone leven zal altijd herinnerd worden, zowel door de fans als door de huidige leden van Fleetwood Mac. De huidige line-up bestaat uit de man achter de naam, Mick Fleetwood, op drums, het voormalige powerkoppel (maar nog steeds goede vrienden) John en Christine McVie, met John op bas en Christine op keyboards en zang, Mike Campbell en Nick Finn op gitaar, en natuurlijk de enige echte Stevie Nicks op lead vocals.

Aanbevolen: