Alles wat Michael Rainey Jr. deed voor 'Power

Inhoudsopgave:

Alles wat Michael Rainey Jr. deed voor 'Power
Alles wat Michael Rainey Jr. deed voor 'Power
Anonim

Toen de show Power van rapper 50 Cent in 2014 uitkwam, was Michael Rainey Jr een tiener, dus mensen zouden niet denken dat hij zo'n lang, indrukwekkend cv had. Zijn rol als Tariq, de zoon van de hoofdpersoon James St. Patrick, heeft een speciale plaats in de harten van de kijkers verdiend, en hoe meer hij aan de show en het vervolg werkt, hoe beter zijn vaardigheden en hoe indrukwekkender hij wordt. Michael was erg jong toen hij voor het eerst begon met acteren, maar zelfs toen was hij ongelooflijk getalenteerd. Hier zijn enkele van de belangrijkste projecten waar hij deel van uitmaakte en die de weg vrijmaakten voor zijn doorbraakrol.

6 Michael Rainey Jr.'s eerste project

Michael Rainey Jr.'s eerste project was een Italiaanse film getiteld Un Altro Mondo, en ondanks dat hij pas tien jaar oud was toen ze de film opnamen, was hij net zo toegewijd als een ervaren acteur. Hij verhuisde een tijdje naar Italië en werkte hard aan het leren van de taal. Hij speelde een kleine jongen genaamd Charlie die zijn vader verliest en naar Italië moet verhuizen om bij zijn veel oudere halfbroer Andrea te gaan wonen, die niet wist van zijn bestaan en plotseling zijn wettelijke voogd is geworden. Michael is enorm trots op dat project, zoals hij zou moeten zijn.

5 Michael Rainey Jr. verscheen in 'Orange Is The New Black'

Michael was amper een tiener toen hij werd gecast als Michael Burset, de zoon van Sophia Burset, in Orange Is the New Black. Hij had een gecompliceerde relatie met Sophia omdat hij als kind een hekel had aan haar omdat ze trans was, en hoewel hij maar in een paar afleveringen verscheen, had zijn karakter een diepgaande invloed op Sophia's boog.

Hij was degene die Sophia aangaf en ervoor zorgde dat ze naar de gevangenis ging, en lange tijd bezocht hij haar niet en schreef hij haar niet, wat haar hart brak. Tegen het einde van de serie lijkt het erop dat hij in het reine is gekomen met de overgang van zijn moeder en zelfs probeert haar te helpen een moeilijke situatie te overwinnen waarmee ze in de gevangenis te maken heeft.

4 Michael Rainey Jr. werkte aan 'The Butler'

The Butler is een historisch drama dat uitkwam in 2013, toen Michael nog maar 13 jaar oud was. Het is losjes gebaseerd op het leven van Eugene Allen, een ober en butler die tientallen jaren het Witte Huis diende tot zijn pensionering in 1986. In de film heet hij Cecil Gaines en wordt hij gespeeld door de legende Forest Whitaker. Het project is een parade van supersterren, waaronder Oprah Winfrey, Mariah Carey, Jane Fonda, Robin Williams en Lenny Kravitz. Michael had het voorrecht om deel te nemen aan de film en een jonge versie van Cecil te spelen.

3 Michael Rainey Jr. speelde in 'LUV'

De film LUV werd niet erg goed ontvangen, noch kritisch noch commercieel, maar dat maakt het optreden van Michael Rainey Jr. niet minder indrukwekkend, vooral gezien het feit dat hij pas elf jaar oud was toen het uitkwam.

Hij speelde Woody, een klein kind dat bij zijn grootmoeder woont omdat zijn moeder in een afkickkliniek zit, en zijn moeder vreselijk mist. Hij krijgt een goede band met zijn oom wanneer de man zich weer bij de familie voegt na jaren in de gevangenis te hebben gezeten. De gecompliceerde familiedynamiek in deze film maakt het erg ontroerend, ook al is het niet voor iedereen geschikt.

2 Michael Rainey Jr. werkte mee aan 'Second Chance Christmas'

Het was kort voordat hij een ster werd met zijn werk in Power dat Michael speelde in de film Second Chance Christmas. Hij speelde een jongen genaamd Lawrence, die in één keer veel belangrijke veranderingen in zijn leven moet doorstaan. Hij verhuist naar een nieuw huis, hij heeft een nieuwe stiefvader en als klap op de vuurpijl wordt hij geconfronteerd met de gebruikelijke uitdagingen waarmee tieners in het dagelijks leven worden geconfronteerd. Zoals altijd bewees Michael zijn ongelooflijke vaardigheden in weer een ander project.

1 Wat volgt er voor Michael Rainey Jr.?

De afgelopen jaren is Michael druk bezig geweest met Power, en eind 2020 begon hij te werken aan het vervolg Power Book II: Ghost. Door de serie en het vervolg hebben kijkers hem zien groeien (professioneel en letterlijk), en terwijl hij eerst, toen hij nog maar een tiener was en het misschien een grappig project leek, hij nu meer waardering heeft voor de impact ervan.

"Dit is een van de weinige shows met een jonge zwarte man aan de leiding, dus ik heb het gevoel dat dat nu een zegen is en ik kan niet meer vragen dan in die positie te zijn", legde hij uit. "Dit is een van de beste posities waarin je je kunt bevinden, want als je een show leidt, gaat het niet alleen om de show, het gaat ook om buiten de show, want je bent een inspiratie voor de kinderen die jonger zijn, dus ik heb altijd wil een inspiratie zijn voor degenen die naar mij kijken en kijken naar wat ik doe."

Alleen omdat het tweede seizoen van Power Book II: Ghost is afgelopen, wil dat nog niet zeggen dat Michael inactief is. De show is vernieuwd voor nog een seizoen, dus we zullen binnenkort meer van deze geweldige acteur zien.

Aanbevolen: