Wat deze auteurs zeiden over hun filmaanpassingen

Inhoudsopgave:

Wat deze auteurs zeiden over hun filmaanpassingen
Wat deze auteurs zeiden over hun filmaanpassingen
Anonim

Als het op boeken aankomt, worden lezers vaak verliefd op een verhaal en hopen ze het ooit op het grote scherm te zien. Auteurs laten ons kennismaken met personages en plots die steeds weer in onze gedachten spelen, maar soms is dat gewoon niet genoeg. Gelukkig worden steeds meer boeken verfilmd. Van Harry Potter tot The Hunger Games en Twilight, hier zijn wat auteurs hebben gezegd over enkele van de meest populaire boeken die films zijn geworden.

8 Suzanne Collins gelooft dat 'The Hunger Games' recht heeft gedaan aan haar verhalen

The Hunger Games is een dystopische serie geschreven door Suzanne Collins; het eerste boek werd gepubliceerd in 2008. In 2012 werd de verfilming met Jennifer Lawrence en Josh Hutcherson uitgebracht en groeide snel in populariteit. Collins deelde haar mening over de films en zei: Omdat het getrouwe aanpassingen zijn, wordt het verhaal het belangrijkste. Sommige mensen zullen nooit een boek lezen, maar ze zien misschien hetzelfde verhaal in een film. Als het goed werkt, ondersteunen en verrijken de twee entiteiten elkaar.”

7 Stephen Chbosky had een grote realisatie voor 'The Perks of Being A Wallflower'-aanpassing

Stephen Chbosky schreef The Perks of Being a Wallflower in 1999 en maakte er 13 jaar later een film van. Deze aanpassing speelde Emma Watson, Ezra Miller en Logan Lerman. Chbosky was het grootste deel van de film op de set en deelde: Wat ik heb geleerd, is hoeveel mensen gemeen hebben en hoe mensen dezelfde angsten en dezelfde passies en dezelfde verlangens delen om vrij te zijn van wat het ook is dat hen bindt. Het is een veel grotere tent dan je denkt.”

6 Stephanie Meyers stapte snel over van de 'Twilight'-serie

Misschien komt een van de meest verrassende gedachten van Stephanie Meyers, auteur van de Twilight-serie. Nadat de films debuteerden, gaf ze op haar blog toe: "Ik kom elke dag verder weg [van Twilight]. Voor mij is het geen gelukkige plek om te zijn.” Het eerste boek van de serie dat in 2005 werd uitgebracht voordat het zich pas drie jaar later snel aanpaste aan een film.

5 De 'Harry Potter'-serie Gestolde J. K. Rowlings gevoelens over Hermelien en Harry

Harry Potter is ongetwijfeld de meest bekende en meest geliefde boek-naar-film-bewerking. Geschreven door J. K. Rowling begon in 1997 en de films werden uitgebracht in 2001. Een plot dat fans vaak verdeelt, is Harry's romantische interesse, waarin Rowling deelde: In sommige opzichten passen Hermelien en Harry beter bij elkaar, en ik zal je iets heel vreemds vertellen. Toen ik Hallows schreef, voelde ik dit heel sterk toen ik Hermelien en Harry samen in de tent had!”

4 Lauren Weisberger was dolblij met de bewerking van 'The Devil Wears Prada'

In 2003 publiceerde Lauren Weisberger de op mode gerichte fictieroman The Devil Wears Prada. Het plot was zo goed dat het in 2006 werd aangepast aan een film, en Weisberger zei: En als het op de film aankomt, hebben ze er zo'n fenomenaal werk mee gedaan. Het had absoluut een andere kant op kunnen gaan… Als auteur ben je niet altijd dol op de manier waarop je boek wordt aangepast in filmvorm, maar ik zou er niet blijer mee kunnen zijn.'

3 Emma Donoghue voelde dat 'The Room' een goed tegenwicht was voor haar roman

Emma Donoghue schreef de spannende roman The Room in 2010 en vijf jaar later werd er een film van gemaakt met Brie Larson en Jacob Tremblay in de hoofdrollen. Terwijl Emma deelde dat het niet alles uit de roman haalde, zijn haar gedachten: Er zijn dingen die fictie beter doet, zoals, er zijn veel van Jack's gedachten in het boek. De film doet iets anders en geeft de personages hun lichaam. Het is gewoon geweldig om een kind zo expressief te zien.”

2 Kevin Kwan gaf toe dat 'Crazy Rich Asians' niet voor iedereen waren

Crazy Rich Asians is een Aziatisch-gecentreerde roman geschreven door Kevin Kwan in 2013, en de film volgde in 2018. De film bleef trouw aan het erfgoed en de rassen van de personages, maar kreeg nog steeds wat terugslag, waarin Kwan verklaarde: Al zo lang zijn Aziaten in Amerika zo ondervertegenwoordigd in de media, dus wanneer er een kans is… mensen zijn zo geïnvesteerd in elk aspect van dit perfect zijn en gelijk hebben. Helaas kan deze film niet alles voor iedereen zijn.”

1 Jenny Han gelooft dat de casting perfect was voor 'To All The Boys I've Loved Before'

De tot film-trilogie To All the Boys I've Loved Before voor jonge volwassen boeken is geschreven door Jenny Han. De eerste roman kwam in 2014 in de schappen, gevolgd door de eerste film in 2018. Han zei dat ze geen betere cast voor haar personages had kunnen vinden en zei: Ik heb echt geluk dat mensen contact maken met Lara Jean, dat ze contact maken met het verhaal. Fans, soms zelfs oudere, zeggen tegen me dat ze zichzelf nog nooit op het scherm hebben gezien of dat ze dit hadden gewild toen ze op de middelbare school zaten.”

Aanbevolen: