Was Thora Birch echt op de zwarte lijst van Hollywood? Dit is wat we weten

Inhoudsopgave:

Was Thora Birch echt op de zwarte lijst van Hollywood? Dit is wat we weten
Was Thora Birch echt op de zwarte lijst van Hollywood? Dit is wat we weten
Anonim

Thora Birch is een van de grootste kindersterren aller tijden, die in de jaren 90 beroemd werd. Ze verscheen in klassiekers als Hocus Pocus en speelde zelfs samen met Scarlett Johansson in de ondergewaardeerde Ghost World. Ze bewees dat ze een artiest was die zich kon meten met de beste in de branche, terwijl ze ook scènes steelde in haar grootste films. Ondanks al het succes dat ze door de jaren heen had, merkten veel mensen dat Birch vrijwel helemaal uit de entertainmentindustrie zou verdwijnen.

Hoewel ze een van de grootste kindersterren uit de jaren 90 is, was Birch nergens te bekennen. Terugkijkend lijkt het erop dat er een belangrijk incident heeft plaatsgevonden dat alles in haar acteercarrière volledig heeft veranderd, en haar zwarte lijst lijkt legitiem als ze naar al het bewijsmateriaal kijkt. Wat is er precies gebeurd met Thora Birch? Laten we erin duiken en zien!

Bijgewerkt op 5 november 2021, door Michael Chaar: Thora Birch was een rage in de jaren 90, met rollen in hitfilms zoals Hocus Pocus, Monkey Trouble en Ghost World, om er maar een paar te noemen. Ondanks haar succes viel ze in 2010 praktisch van de aardbodem nadat ze was ontslagen uit de off-Broadway-revival van Dracula. Dit gebeurde allemaal nadat haar vader, Jack Birch, een bemanningslid had aangevallen. Dit was genoeg om de naam Birch bedorven te laten, waardoor Thora uiteindelijk in de nabije toekomst rollen zou verliezen. Gelukkig voor Thora is haar comeback in volle gang en heeft ze rollen op zich genomen in The Walking Dead en Kindred Spirits. Om nog maar te zwijgen, ze heeft ook liefde gevonden nadat ze in 2018 met haar man, Michael Benton Adler, trouwde.

Haar Rise To Stardom

Als we kijken naar de zwarte lijst van Thora Birch, is het belangrijk om een licht te werpen op haar opkomst tot het sterrendom. Dit zal een hoop inzicht geven over haar eerdere werk en hoe bizar het was dat ze bijna van de ene op de andere dag verdween.

Volgens IMDb begon haar acteercarrière in de jaren '80 met projecten als Day by Day en Doogie Howser, maar het waren haar rollen in de jaren '90 die het echt een tandje bij lieten voor de jonge artiest. Ondanks dat het grootste deel van haar succes in de jaren 80 op het kleine scherm was, zou Birch op zoek gaan naar film voor haar enorme doorbraak.

Begin in de jaren '90 ontplofte Thoróra toen ze in grote films als Patriot Games en Hocus Pocus verscheen. Laatstgenoemde film is een echte Halloween-klassieker en al ruim 20 jaar een vaste waarde in huiskamers overal. Andere films zoals Clear and Present Danger, Now & Then en American Beauty waren allemaal succesvol en hielpen de actrice om een enorme aanhang te krijgen.

Zelfs toen de jaren 2000 vorderden, zou ze vast werk blijven doen. Hoewel haar projecten in dat decennium niet zo groot waren als haar tegenhangers uit de jaren 90, liet Birch nog steeds dingen gebeuren op het grote en kleine scherm.

Ondanks het vele succes en de filmografie die elke artiest graag zou willen hebben, kan één evenement alles voor de artiest hebben veranderd.

Het incident dat alles veranderde

Hoe populair een artiest ook wordt, er is maar één fout of één gebeurtenis nodig om bijna alles in een oogwenk te verliezen. Voor Thora Birch zouden de dingen voor haar drastisch veranderen na een evenement in 2010.

The Guardian had een paar jaar geleden de kans om Thora Birch te interviewen, en ze zouden ingaan op het vermeende incident dat een grote rol had gespeeld bij het veranderen van dingen voor de actrice.

In het artikel staat: In 2010 werd ze ontslagen uit de off-Broadway theatrale revival van Dracula nadat werd beweerd dat Birch's vader, Jack, haar manager en een frequente aanwezigheid bij de repetities van zijn dochter, een van hen fysiek had bedreigd van de andere acteurs.”

Nu gebeuren er voortdurend incidenten op de set, maar zodra de dingen gewelddadig worden, liggen er grote problemen om de hoek. Hoewel Birch niet degene was die gewelddadig werd, had het toch een effect op haar.

Ze zou er open over zijn en zei: "Ik heb veel mensen gedurende een lange periode kwaad gemaakt en ze hebben een manier gevonden om me van streek te maken, in de hoop dat die overstuur een verandering in mijn gedrag zou brengen." Zoiets had over kunnen waaien, maar in plaats daarvan zou het er niet beter op worden voor Birch en zou haar carrière een flinke klap krijgen.

Waar is Thora Birch vandaag?

Dus, had dit incident daadwerkelijk invloed op Thora Birch die rollen in de entertainmentindustrie kreeg? Schokkend genoeg is er een merkbare dip in haar werk nadat het incident openbaar werd gemaakt.

Op het grote scherm zou Birch tussen 2010 en 2018 slechts één rol spelen, volgens IMDb in Petunia uit 2012. In plaats van regelmatig in rollen te verschijnen zoals ze voor het incident had, waren de dingen nu totaal anders.

Alsof dit nog niet erg genoeg was, zou er ook iets soortgelijks voor haar gebeuren op televisie. Na het incident in 2010 zou Birch pas in 2016 een televisieproject lanceren. Dit was een enorm gat in het werk en het gaf veel meer geloofwaardigheid aan haar geruchten op de zwarte lijst.

Het lijkt erop dat het de afgelopen jaren wat meer is opgepakt voor Birch. Ze kon in 2019 een rol spelen in The Walking Dead en ze is in meerdere afleveringen van de show verschenen. Volgens IMDb is ze ook terug in het landen van rollen op het grote scherm, waaronder haar meest recente film uit 2020, Kindred Spirits.

Hoewel een zwarte lijst in Hollywood vaak geruchten zijn, lijkt het er echt op dat één incident Thora Birch praktisch uit Hollywood heeft gegooid. Het is fijn om te zien dat ze terug is waar ze thuishoort.

Naast haar comeback in haar carrière heeft Thora ook liefde gevonden! In december 2018 trouwde Birch officieel met haar man, Michael Benton Adler, die toevallig heel bekend is met de schijnwerpers. Adler is een talentmanager en filantroop, maar het blijft onbekend of hij Thoróra vertegenwoordigt of niet. Het duo heeft een aantal epische momenten van hun tijd samen gedeeld, met name hun reis naar Roemenië eerder deze zomer.

Aanbevolen: