Nieuwe 'Bridgerton' Cast Member Alert: waar je Hannah Dodd eerder hebt gezien

Inhoudsopgave:

Nieuwe 'Bridgerton' Cast Member Alert: waar je Hannah Dodd eerder hebt gezien
Nieuwe 'Bridgerton' Cast Member Alert: waar je Hannah Dodd eerder hebt gezien
Anonim

Beste 'Bridgerton'-kijker, de ton staat op het punt een iets andere versie van een bekend personage te verwelkomen, aangezien de rol van Francesca is herschikt.

Francesca, de zesde broer van Bridgerton, wordt gespeeld door Ruby Stokes in seizoen één en twee van de veelgeprezen Regency-hitserie van Netflix. In de tweede aflevering hadden de kijkers met de meeste adelaarsogen misschien gemerkt dat Stoke's Francesca toch niet veel in de buurt was.

De reden voor Francesca's aanzienlijk kortere schermtijd is te wijten aan het feit dat Stokes wordt gecast in de komende Netflix-serie 'Lockwood & Co. Terwijl de actrice de show verliet en 'Bridgerton' tijdelijk Francesca-loos achterliet, was het tijd voor het personage om te worden herschikt, en toen kwam Dodd in beeld.

Hannah Dodd over haar 'Bridgerton' castingaankondiging

Dodd ging op 12 mei naar Instagram, na de officiële aankondiging van haar in de rol van Francesca.

De actrice zei dat ze "doodsbang" was om het personage te spelen, en voegde een bij-emoji en een geel-hart-emoji toe, een kleine knipoog naar twee symbolen waar fans van de show dol op zijn.

"Ik zal mijn sokken uittrekken, dat beloof ik," schreef Dodd in het bijschrift.

Sommige van haar toekomstige 'Bridgerton'-medesterren reageerden op het castingnieuws, waaronder Nicola Coughlan, die de favoriet van de fans Penelope Featherington speelt.

"Welkom!!! Zo blij dat we weer samenwerken!!" de Ierse actrice schreef, terwijl auteur Julia Quinn (die de romanreeks 'Bridgerton' schreef) opmerkte: "Welkom bij de familie!"

Aangezien onlangs is bevestigd dat seizoen drie zich zal concentreren op het liefdesverhaal van Penelope en Colin Bridgerton (Luke Newton), zullen fans zeker meer van Francesca te zien krijgen dan in seizoen twee.

Waar speelde Hannah Dodd eerder in?

Geboren op deze dag (17 mei) in 1995, heeft de 27-jarige actrice een paar acteercredits op zak.

Zoals Coughlan in haar commentaar vermeldde, lijkt het erop dat zij en Dodd het scherm eerder hebben gedeeld, en inderdaad, in weer een ander periodedrama.

Het was StarzPlay-serie 'Harlots', gestreamd op Hulu in de VS, gericht op het leven van Margaret Wells (Samantha Morton), die een bordeel runt in het 18e-eeuwse Londen en vastbesloten is om een mooie toekomst veilig te stellen voor haar dochters.

In het tweede en derde seizoen van de serie schitterde Dodd als Sophia Fitzwilliam, de dochter van Lady Isabella (Lord of the Rings-ster Liv Tyler), verwekt toen haar moeder werd verkracht door haar broer. Haar toekomstige 'Bridgerton'-vriend Coughlan speelde een gastrol als Hannah D alton in zeven afleveringen van het tweede hoofdstuk.

Gemaakt door Alison Newman en Moira Buffini, is 'Harlots' geïnspireerd op 'The Covent Garden Ladies' van de Britse historica Hallie Rubenhold. Na drie seizoenen van elk acht afleveringen werd de show in 2020 officieel geannuleerd. De show heeft Dodds spierballen uit de periode van het drama echter sterker gemaakt, een ervaring die heeft bijgedragen aan het veiligstellen van de rol van Francesca.

Ze speelde een tijdreizende ballerina

'Harlots' was niet het enige historische drama van Dodd. De actrice speelde ook in 'Find Me In Paris', beschikbaar op Hulu, een op ballet gerichte serie met een vleugje sci-fi.

Dodd speelt Thea Raphael, de belangrijkste antagonist en rivaal van hoofdrolspeler Lena Grisky (Jessica Lord), een Russische ballerina die in 1905 in Parijs studeert en plotseling wordt getransporteerd naar Frankrijk in 2018.

Dodd speelde voornamelijk in de hedendaagse Parijse scènes van de drieseizoenenshow, maar gebruikte af en toe een tijdreisapparaat om terug in de tijd te springen.

'Find Me In Paris' eindigde met het derde seizoen en de seizoensfinale werd uitgezonden in augustus 2020.

Dodd speelt een jongere Sienna Miller in 'Anatomy Of A Scandal'

Een van haar meest recente rollen was de 'Bridgerton'-nieuwkomer in de Netflix-serie 'Anatomy of a Scandal' met in de hoofdrol Sienna Miller, 'Pride and Prejudice'-acteur Rupert Friend en 'Downton Abbey'-ster Michelle Dockery.

Dodd speelde een jongere versie van hoofdpersoon Sophie Whitehouse, gespeeld door Miller.

Gebaseerd op de gelijknamige roman van Sarah Vaughan, volgt de serie Sophie, de vrouw van een Brits Tory-parlementslid, die ontdekt dat haar man een affaire heeft gehad en ook wordt beschuldigd van verkrachting.

Dodd speelt de hoofdrol in 'Enola Holmes 2' Volgende

Dodd zal binnenkort te zien zijn in een prequel-serie van 'Flowers in the Attic', uit de gelijknamige roman uit 1979.

In 'Flowers in the Attic: The Origin' speelt de actrice Corinne Foxworth, de dochter van Olivia Winfield, oftewel de oma die haar kleinkinderen op zolder opsluit.

Dodd speelt ook de hoofdrol in het vervolg op Millie Bobby Brown's 'Enola Holmes' in een niet nader genoemde rol. De film is momenteel in postproductie op Netflix en Brown zal de titelrol opnieuw opnemen tegenover Henry Cavill's Sherlock Holmes en Helena Bonham Carter's Eudoria Holmes.

Wat Dodd betreft, fans hebben haar misschien ook gezien op Marvel's 'Eternals' in de rol van Sandra (de vrouw wiens gelijkenis Sprite kopieert).

Aanbevolen: