Wie zijn de rijkste Broadway-componisten?

Inhoudsopgave:

Wie zijn de rijkste Broadway-componisten?
Wie zijn de rijkste Broadway-componisten?
Anonim

Broadway, het gezegde over de theaterbuurt luidt: "Als je het daar kunt maken, kun je het overal maken!" Nou, sommige mensen hebben het gehaald, en ze verdienden miljoenen in het proces. Sommigen hebben zelfs het geluk zichzelf miljardairs te noemen dankzij hun ambtstermijn in het muziektheater. Van sterren als Lin-Manuel Miranda tot oude legendes als Andrew Lloyd Webber, de succesvolle componisten van Broadway vertegenwoordigen een breed scala aan talenten en stijlen, maar sommige carrières waren lucratiever dan andere.

We kennen allemaal de werken van wijlen Stephen Sondheim of Lin-Manuel Miranda's Hamilton, maar wat zijn de werken van Stephen Shwartz of Charles Straus? Ze zijn enkele van de grootste namen op Broadway die tegenwoordig werken, maar hoe goed heeft het zijn vruchten afgeworpen? Dit zijn de rijkste Broadway-componisten.

7 Stephen Sondheim (overleden) - $20 miljoen

Hoewel hij onlangs is overleden, zou het bijziend zijn en een belediging zijn voor echte fans van Broadway om Stephen Sondheim van deze lijst uit te sluiten. Sondheim was misschien wel de meest succesvolle Broadway-componist van onze tijd, en op 91-jarige leeftijd stierf hij met een nettowaarde van $ 20 miljoen. Zijn musicals omvatten West Side Story, Sweeney Todd, Gypsy en Into The Woods. Al deze zijn omgezet in grote films en West Side Story is onlangs opnieuw gemaakt door Stephen Spielberg. De originele filmversie van West Side Story uit 1961 won de Oscar voor Beste Film en de remake van Spielberg werd ook genomineerd voor verschillende prijzen, waaronder wederom Beste Film.

6 Andrew Lloyd Webber - $ 1,2 miljard

Webber is misschien wel de rijkste componist die ooit heeft geleefd, en hij is zeker een van de meest controversiële binnen theaterkringen. Niet iedereen is een fan van zijn werk, in feite zijn verschillende van zijn toneelstukken kritisch gepand en bespot als enkele van de slechtste toneelstukken ooit gemaakt. Jesus Christ Superstar, Cats en verschillende andere projecten worden routinematig bespot, ook al zijn ze continu op en buiten Broadway uitgevoerd. Weber, die in Engeland woont, is nu ongeveer 820 miljoen pond waard, wat overeenkomt met bijna $ 1,2 miljard in Amerikaanse valuta. Onlangs probeerde Weber van Cats een live-action film te maken met onder meer Taylor Swift in de hoofdrol. De film was kritisch gepand en was een beruchte flop, en vreemd genoeg bestaat er een "anatomisch" correcte versie waarin de mensen in kattenkostuums worden ge-cgied om eruit te zien als echte katten. Met andere woorden, er bestaat een versie van deze film waarin je de kontgaten van de mensachtige katten onder hun staarten kunt zien. Ja, echt.

5 Stephen Schwartz - $84 miljoen

Schwartz is de auteur van Wicked, een van de meest duurzame toneelstukken die ooit op Broadway in première ging omdat het het humaniserende oorsprongsverhaal volgt van een van de beruchtste schurken uit de literatuur, Oz' Wicked Witch of the West. Schwartz is ook een bekroonde tekstschrijver die aan verschillende klassieke Disney-films heeft gewerkt. Hij droeg teksten bij aan The Hunchback of Notre Dame, Enchanted en Dreamworks' The Prince of Egypt. Sinds hij zijn carrière in 1969 begon, heeft hij 6 Tony-nominaties verdiend en 3 Grammy's gewonnen.

4 Alan Menken - $100 miljoen

Net als Schwartz heeft Alan Menken aan verschillende Disney-films gewerkt, zoals De kleine zeemeermin en andere klassiekers uit de jaren 90, en hij heeft zelfs de kans gekregen om een aantal ervan om te zetten in Broadway-musicals. Menken's eerste aanspraak op roem kwam in 1982 toen hij met succes Little Shop of Horrors, een cult-horror-komedie geregisseerd door B-filmmagnaat Roger Corman, voor het podium verfilmde. Menken heeft negen Oscars gewonnen voor zijn filmmuziek en is een van de weinige EGOT's ter wereld, wat betekent dat hij een van de weinige mensen ter wereld is die een Emmy, Grammy, Oscar en een Tony heeft gewonnen.

3 Jeanie Tesori - $10 miljoen

Tesori hielp de feministische auteur Alison Bechdel's klassieke memoires met grafische romans Fun Home om te zetten in een Broadway-toneelstuk, en ze won de Tony 2015 voor de beste originele score ervoor. Zij is ook degene die verantwoordelijk is voor het tot leven brengen van Shrek The Musical, tot grote vreugde van een jong publiek en degenen die zijn opgegroeid met de film.

2 Stephen Flaherty - $1,5 miljoen

Flaherty wordt meestal gecombineerd met tekstschrijver Lynn Ahrens en hoewel zijn vermogen bescheiden is in vergelijking met sommigen op deze lijst, is zijn carrière uitgebreid en prijzenswaardig. Flaherty hielp om Seussical tot leven te brengen, een musical gebaseerd op het werk van Dr. Seuss, evenals toneelbewerkingen van Anastasia en Dessa Rose. Hij is ook de man die hielp bij het creëren van de klassieke Broadway-show Ragtime, die in 2009 nieuw leven werd ingeblazen op Broadway.

1 Lin-Manuel Miranda - $80 miljoen

Sommigen schatten dat zijn waarde nu dichter bij $ 90 miljoen ligt, maar hoe dan ook, Lin-Manuel Miranda is waarschijnlijk de componist op deze lijst die het meest bekend is bij het jongere publiek sinds hij het theater heeft verlaten en in de reguliere Amerikaanse is terechtgekomen film en televisie. Miranda werd wereldberoemd met zijn hiphopmusical over de Amerikaanse revolutionaire figuur Alexander Hamilton. Hamilton vertelt het verhaal van de Amerikaanse Revolutie en het levensverhaal van een man die een kans had op het presidentschap, maar door een schandaal uit de gratie viel en zijn leven verloor in een duel. De musical treedt op sinds het debuut in 2015.

Aanbevolen: