Stranger Things' Star David Harbor verloor om deze vreselijke reden een rol in 'X-Men

Inhoudsopgave:

Stranger Things' Star David Harbor verloor om deze vreselijke reden een rol in 'X-Men
Stranger Things' Star David Harbor verloor om deze vreselijke reden een rol in 'X-Men
Anonim

Tegenwoordig is acteur David Harbor vooral bekend om zijn vertolking van Jim Hopper in de Netflix-serie Stranger Things, de rol die hem tot nu toe ook twee Emmy-nominaties opleverde. Dat gezegd hebbende, realiseert misschien niet iedereen zich dat Harbor ook een doorgewinterde acteur is wiens kredieten War of the Worlds, Revolutionary Road, Brokeback Mountain en de James Bond-film Quantum of Solace omvatten.

Ook buiten het medeweten van velen, probeerde Harbor ooit lid te worden van de X-Men-franchise. Helaas werd hij om een heel specifieke reden afgewezen.

Waarom hebben X-Men David Harbour gepasseerd?

Rond de tijd dat ze aan het casten waren voor X-Men Origins: Wolverine, dacht Harbor dat het een goed idee zou zijn om auditie te doen voor de rol van Fred Dukes, a.ka de Blob. Op dat moment dacht hij zelfs dat hij al de juiste lichaamsbouw voor de rol had. "Ik deed auditie om de Blob te spelen in een Wolverine X-Men-film, en aan het einde van de auditie kneep ik in mijn maag en dacht: 'Ik heb je Blob hier!'", herinnert Harbor zich tijdens een interview met Women's He alth.

Wat Harbor echter niet besefte, was dat zijn verschijning regisseur Gavin Hood bezorgd maakte. "Toen ontmoette ik de regisseur en hij zei: 'David, je bent een geweldige acteur, maar we maken ons zorgen over je gezondheid'", herinnert de acteur zich. "Ik had zoiets van, 'Wat bedoel je, man?' En hij zei: 'We zagen dat je wat vet had, en we zijn bang dat je niet gezond genoeg bent om het pak te dragen.' Ik had zoiets van, 'Kerel, je zegt me dat ik te dik ben om de Blob te spelen?' De ironie was onbetaalbaar.”

Met Harbor uit de running, ging de rol uiteindelijk naar Kevin Durand.

Hij werd al snel geript om een ander stripfiguur te spelen

Gedurende zijn hele carrière gaf Harbor toe dat hij moeite had om rollen te bemachtigen, simpelweg omdat hij niet precies voldeed aan de typische casting-eisen."Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik een vreemde eend in de bijt was. Ik was te intens. Ik was best dik. ik ben slordig. Ik paste niet in de vorm die ze wilden', zei hij tegen Esquire. "Je kunt of de dikke grappige kerel zijn of de slanke hoofdrolspeler, maar het tussenin brengt hen in de war."

Desalniettemin werd Harbor enkele jaren later gecast om het titelpersonage in de Hellboy-reboot te spelen. De rol vereiste veel intense fysieke voorbereiding en Harbor was vastbesloten om het allemaal te doen. De acteur tikte zelfs trainer-naar-de-sterren Don Saladino (vorige klanten waren onder meer Ryan Reynolds, John Krasinski, Emily Blunt, Sebastian Stan en Blake Lively) om hem in vorm te krijgen.

Vanaf het begin wist Saladino hoe belangrijk het was om Harbor het gevoel te geven dat hij het personage volledig kon belichamen. "Hij moest het gevoel hebben dat hij wat kon schoppen", legde Saladino uit tijdens een interview met Men's He alth. "En loop op de set en voel je Hellboy." Het trainingsplan van Harbour omvatte veel geladen dragers, wat helpt om kracht op te bouwen en tegelijkertijd vet te verbranden. Het hele programma duurde negen weken en tegen het einde zag Harbor eruit alsof hij alles aankon.

En hoewel Harbor werd gescheurd voor Hellboy, heeft de acteur duidelijk gemaakt dat hij niet in dit beroep is gekomen om de hele tijd te worden gepolijst. “De trend is dat we gaan trainen. Ga dan op het scherm staan en verblind de wereld met goddelijke perfectie, legde Harbor uit terwijl hij met GQ sprak. “Maar dankzij W alter Matthau ben ik gaan acteren. Ik hou van de kerels die niet zo capabel lijken, die dan tegenslagen overwinnen. Dat is veel dramatischer, maar we moeten narcisme op elk niveau bestrijden – deze navelstarende zelfliefde.”

Helaas kon geen enkele hoeveelheid gewichtsverlies en spieropbouw voorkomen dat de Hellboy-reboot enorm faalde. Harbor zou later toegeven dat de film last had van 'grote problemen'. "We hebben ons best gedaan, maar er zijn zoveel stemmen die in deze dingen gaan en ze zullen niet altijd werken", vertelde de acteur later ook aan Digital Spy."Ik heb gedaan wat ik kon en ik ben trots op wat ik heb gedaan, maar uiteindelijk heb ik veel van die dingen niet onder controle."

Harbour heeft misschien enkele jaren geleden de kans gemist om mee te doen aan de X-Men-films, maar het lijkt erop dat hij nog steeds het laatst lacht. Zoals fans weten, zal deze ervaren acteur zijn grote debuut maken in het Marvel Cinematic Universe (MCU), de zeer komische filmfranchise die zijn Hellboy onlangs niet kon evenaren. Als de Red Guardian in Black Widow eindigde hij ook met iets beters dan een dik pak.

Harbour zelf zou fans vertellen dat het een speciaal moment was om zich als de Red Guardian te verkleden. "Weet je, al deze dingen die je ziet in de film waarin hij naar buiten komt en hij zegt, 'past nog steeds.' … ik bedoel, dat spul was alleen ik", zei de acteur tijdens een interview met CinemaBlend. “Ik denk gewoon dat ik er geweldig uitzie en ze lachen me allemaal uit. Maar je kon me er tijdens mijn psychose niet van overtuigen dat ik er niet fenomenaal uitzag.”

Aanbevolen: