10 beroemdheden die moesten getuigen voor het congres

Inhoudsopgave:

10 beroemdheden die moesten getuigen voor het congres
10 beroemdheden die moesten getuigen voor het congres
Anonim

Er is een interessante geschiedenis van Hollywood-beroemdheden die voor het Congres hebben getuigd. Tegenwoordig komen de meeste sterren die voor het Congres worden opgeroepen opdagen om te getuigen namens sociale doelen waarin ze geloven, zoals toen Reese Witherspoon opdook om het Congres te vragen de USPS te redden of Angelina Jolie schreef aan het Congres in een poging om de voordelen van de voedselbonnen te vergroten.

Soms komen beroemdheden om te helpen bij congresonderzoeken naar mogelijke wetgeving. Soms is het grappig, zoals toen Stephen Colbert in karakter voor het Congres getuigde, maar soms is het tragisch, zoals toen Elizabeth Taylor naar het Congres kwam om te pleiten voor actie tegen de hiv/aids-epidemie. Beroemdheden zijn net als alle andere burgers, ze moeten hun burgerplicht vervullen, en deze sterren deden dat met verve.

10 Stephen Colbert getuigde in karakter

Terwijl hij nog steeds bezig is met zijn originele show voor Comedy Central, The Colbert Report, waar Stephen Fox News-experts beschimpte door ze na te doen, werd Colbert gevraagd door de United Farm Workers, een vakbond van groenten- en fruitplukkers die is opgericht door Cesar Chavez, om namens hen te getuigen. Hij werd gevraagd om het gespreksonderwerp te weerleggen dat immigranten banen van Amerikanen afpakken. Colbert werd gevraagd om te getuigen omdat hij ooit als fruitplukker werkte, maar hij is geen immigrant. Hij getuigde als zijn personage en irriteerde zijn Republikeinse tegenstanders.

9 Ben Affleck getuigde als hoofd van het Oost-Congo-initiatief

Met zijn toenmalige partner Jennifer Garner achter hem voor morele steun, getuigde Affleck in 2015 voor de Senaatscommissie voor Buitenlandse Betrekkingen als een van de experts die waren opgeroepen om te getuigen over de status van de relatie van de Verenigde Staten met de Democratische Republiek De Kongo. Wat maakt Affleck tot een expert op het gebied van Congo? Hij staat aan het hoofd van een organisatie genaamd Eastern Congo Initiative, een filantropische organisatie die geld geeft aan onderontwikkelde gemeenschappen in Congo. Affleck heeft minstens drie keer voor de Senaat getuigd.

8 Oprah Winfrey sprak ten gunste van de National Child Protection Act

De mediamagnaat en prominente interviewer getuigde in 2001 voor het Congres om zich uit te spreken voor de National Child Protection Act. Winfrey is een overlevende van kindermishandeling, en ze kwam in 1991 naar het Congres om te spreken over het trauma dat ze heeft doorstaan toen ze opgroeide en hoe haar regering faalde om haar te helpen beschermen. Dankzij haar getuigenis houdt het ministerie van Justitie nu een database bij van veroordeelde kindermisbruikers, wat helpt voorkomen dat bekende misbruikers pleegouders worden.

7 George Clooney heeft meerdere keren getuigd

Clooney heeft meerdere keren voor zowel Senaats- als Huiscommissies getuigd, meestal over internationale betrekkingen. Met name George Clooney werd in 2012 opgeroepen om te getuigen om aandacht te vragen voor de genocide en burgeroorlog in de regio Darfur in Soedan. Clooney is de oprichter van The Sentry en The Satelite Sentinal Project, wiens missie het is om de oorlog en genocide in Darfur te stoppen.

6 Fred Rogers getuigde namens PBS

Deze clip is meerdere keren viraal gegaan omdat fans van Mr. Rogers's Neighborhood het hartverwarmend vinden en een perfect voorbeeld van waarom Mr. Rogers zo geliefd was. Rogers werd opgeroepen om te getuigen namens PBS, dat werd geconfronteerd met enorme bezuinigingen. Rogers smeekte het Congres om hen te laten begrijpen dat publieke omroepen en shows zoals die van hem bestaan, zodat kinderen met weinig middelen toch een goede opleiding kunnen krijgen en waarden als nederigheid en gemeenschapsorganisatie kunnen leren.

5 Public Enemy Frontman Chuck D verdedigde peer-to-peer delen van muziekbestanden

De frontman en vocale activist van Public Enemy stapte om een verrassende reden het Capitool binnen. Veel rappers zijn opgeroepen om voor het Congres te getuigen vanwege de expliciete teksten in rapmuziek, vooral in de jaren tachtig en negentig. Chuck D kwam echter naar het Congres om over iets anders te getuigen: hij verdedigde het peer-to-peer delen van muziekbestanden, iets dat moderne auteursrechtwetten in wezen hebben geëlimineerd. Dankzij Chuck D konden veel millennials muziek delen en konden veel indie-artiesten hun eigen labels beginnen.

4 Elizabeth Taylor getuigde over de HIV/AIDS-epidemie

Elizabeth Taylor had een beroemde vriendschap met acteur Rock Hudson. Rock Hudson was een Hollywood-leider en hartenbreker in zijn bloei, en het feit dat hij homo was, was een van de best bewaarde geheimen van Hollywood. Toen hij aankondigde dat hij niet alleen homo, maar ook hiv-positief was, veroorzaakte dat nogal wat opschudding. Net als miljoenen anderen stierf Hudson aan aids en zijn dood werd beschouwd als een nationale tragedie, maar voor Taylor was het persoonlijk. Zowel het door de GOP gecontroleerde congres als de toenmalige president Ronald Reagan werden ervan beschuldigd bijna niets te hebben gedaan om de epidemie te stoppen, naar verluidt omdat de Republikeinse Partij destijds onvermurwbaar anti-homo was. Taylor hield niets achter en eiste actie. Taylor was een van de eerste hetero beroemdheden die zich uitsprak over de aids-epidemie.

3 Seth Rogen wilde meer geld voor onderzoek naar Alzheimer

Je zou denken dat de beruchte stoner kwam praten over de legalisering van wiet, maar zijn getuigenis ging over een veel serieuzer onderwerp. Rogen getuigde voor het Congres in februari 2014 om het Congres te eisen meer financiering voor onderzoek naar een remedie voor de ziekte van Alzheimer. Rogens schoonmoeder lijdt aan de ziekte en hij en zijn vrouw runnen een organisatie genaamd Hilarity for Charity, die comedyshows organiseert om geld in te zamelen voor onderzoek naar Alzheimer. In een optreden op CNN's Hardball een paar dagen later berispte Rogen het Congres voor het feit dat slechts een paar gekozen vertegenwoordigers kwamen opdagen om zijn smeekbeden te horen.

2 Ashton Kutcher sprak over mensenhandel

De acteur kwam naar het Congres om zich uit te spreken over een zeer serieus onderwerp, mensenhandel. In 2017 kwam de sitcom-ster naar de Senaatscommissie voor Buitenlandse Betrekkingen om te eisen dat ze actie ondernemen om een einde te maken aan wat Kutcher 'moderne slavernij' noemde. Terwijl hij zijn tranen inhield, vertelde Kutcher zeer duistere en prikkelende verhalen over het misbruik dat sommigen ondergaan als ze ten prooi vallen aan mensenhandelaars, waarvan veel minderjarigen en jonge vrouwen het slachtoffer zijn. Mensenhandel blijft een van de donkerste en meest uitdagende problemen voor internationale betrekkingen.

1 Jon Stewart berispte wetgevers voor het niet helpen van eerstehulpverleners vanaf 9/11

De voormalige ster van The Daily Show kreeg eindelijk de kans om iets te doen wat hij al jaren wilde doen, door wetgevers te berispen voor hun falen om de gezondheidszorg van eerstehulpverleners te beschermen tegen 9/11. Verschillende van de eerste hulpverleners van de terroristische aanslagen van 11 september werden het slachtoffer van allerlei gezondheidsproblemen, die allemaal werden veroorzaakt door de giftige dampen en het puin van de aanval. Het congres beloofde herhaaldelijk deze ambtenaren te beschermen, maar kon hen geen permanente gezondheidszorg garanderen totdat Jon Stewart hun erop attent maakte dat hun gebrek aan actie deze mannen en vrouwen letterlijk doodde. Stewart berispte vooral conservatieve wetgevers, die 9/11-responders vaak als helden hypen, omdat ze de mensen van wie ze beweren zoveel te houden niet hebben beschermd. Dankzij Stewarts getuigenis, bijna 20 jaar na de aanval, zijn eerstehulpverleners nu verzekerd van gezondheidszorg.

Aanbevolen: