Hoe Michael Douglas zijn vermogen uitgeeft en hoeveel hij van zijn vader heeft geërfd

Inhoudsopgave:

Hoe Michael Douglas zijn vermogen uitgeeft en hoeveel hij van zijn vader heeft geërfd
Hoe Michael Douglas zijn vermogen uitgeeft en hoeveel hij van zijn vader heeft geërfd
Anonim

Voor veel moderne bioscoopbezoekers staat Michael Douglas bekend om één rol boven alle andere, waardoor Hany Pym van het Marvel Cinematic Universe tot leven komt in de Ant-Man-films. Hoewel dat logisch is, aangezien de MCU de meest winstgevende filmfranchise in de geschiedenis is, is het ook een schande. Immers, Douglas had zijn erfenis als Hollywood-legende al gecementeerd tegen de tijd dat hij bij de MCU kwam. Maar

Sinds de jaren '80 is Michael Douglas een grote ster omdat hij onder meer de headliner was van films als Romancing the Stone, Wall Street, Fatal Attraction, Basic Instinct en The Game. Door al het succes dat hij heeft genoten, is Douglas een zeer rijk man. Douglas en zijn oude vrouw Catherine Zeta-Jones behoren zelfs tot de rijkste stellen in Hollywood. Gezien het feit dat Douglas zoveel geld heeft verdiend, roept dat een voor de hand liggende vraag op, hoe geeft hij het uit?

Hoe Michael Douglas en Catherine Zeta-Jones hun gecombineerde nettowaarde van $ 500 miljoen uitgeven

Volgens celebritynetworth.com is Michael Douglas maar liefst $ 350 miljoen waard en heeft zijn vrouw Catherine Zeta-Jones een fortuin van $ 150 miljoen. Met die cijfers in het achterhoofd, spreekt het voor zich dat de twee Hollywood-zwaargewichten het zich kunnen veroorloven om in luxe te leven. Maar als we kijken naar het onroerend goed dat Douglas en Zeta-Jones in de loop der jaren hebben gekocht en verkocht, zijn de cijfers verbluffend.

Sinds Michael Douglas een enorme filmster werd, heeft hij de waarde ingezien van het kopen van onroerend goed. Om dat te bewijzen hoef je alleen maar te kijken naar het feit dat Douglas en zijn eerste vrouw Diandra Luker in 1990 een landgoed van 250 hectare aan de kust van Spanje kochten, genaamd S'Estaca. Het landgoed is destijds gekocht voor $ 3,5 miljoen en is tegenwoordig veel meer waard. Nadat Douglas en Luker waren gescheiden, moest hij het pand een tweede keer kopen. De reden daarvoor is dat Douglas en Luker het pand jarenlang deelden, maar omdat hij zich "ongemakkelijk" voelde bij die regeling, kocht Douglas zijn ex-vrouw in 2020 uit. Terwijl hij sprak over zijn beslissing om zijn ex-vrouw uit te kopen, legde Michael uit dat hij het eilandbezit aan zijn kinderen wilde achterlaten.

Naast het Spaanse eigendom van Michael Douglas heeft hij nog veel andere onroerendgoedaankopen gedaan. Vanaf 2019 woonden Douglas en zijn vrouw Catherine Zeta-Jones bijvoorbeeld in een herenhuis in Westchester dat ze voor $ 4,5 miljoen kochten. Het huis met drie verdiepingen zou naar verluidt maar liefst 22 verschillende kamers bevatten en is naar verluidt 11, 653-vierkante voet groot. Andere kenmerken van het herenhuis zijn een bibliotheek met twee verdiepingen met houten panelen en een open haard, een grote slaapkamer met een kleedkamer en een badkamer met een eigen open haard.

Als de meeste mensen nadenken over wat ze zouden kopen als ze de loterij zouden winnen, is het kopen van een enorm huis wat in de eerste plaats in je opkomt. Voor sterren met het aanzien van Michael Douglas en Catherine Zeta-Jones zijn er echter andere elementen van leven in luxe. Volgens een Forbes-artikel uit 2021 reist Douglas bijvoorbeeld sinds de jaren '70 met een privéjet, zodat hij kan genieten van plaatsen als CASA DE CAMPO Resort & Villas.

Heeft Michael Douglas de nettowaarde van Kirk Douglas geërfd?

Volgens Fox News was de legendarische acteur Kirk Douglas 61 miljoen dollar waard toen hij stierf. Na zijn dood ging echter geen van het geld naar Michael of Catherine. Ondanks dat hij buitengewoon close was met zijn zoon en schoondochter, wist hij dat ze meer dan genoeg geld voor zichzelf hadden verdiend en daarom de financiële erfenis die hij tijdens zijn carrière had opgebouwd niet nodig hadden.

In plaats daarvan werd het hele vermogen van Kirk verdeeld en gedoneerd aan verschillende goede doelen.

Welke goede doelen steunt Michael Douglas?

Lang voordat Michael Douglas een acteersuperster werd, veroverde zijn vader Kirk Douglas Hollywood stormenderhand. Dankzij zijn rollen in films als Spartacus, 20.000 Leagues Under the Sea en Paths of Glory, was Kirk Douglas behoorlijk rijk tegen de tijd dat hij in 2020 op 103-jarige leeftijd stierf. veel geld toevoegen aan zijn vermogen na het overlijden van zijn beroemde vader, dat was niet wat er gebeurde. In plaats daarvan, jaren nadat hij de Douglas Foundation had opgericht met zijn vrouw Anne, liet Kirk zijn landgoed na aan het goede doel.

Gezien het feit dat hij is opgevoed door twee ouders die het op prijs stelden om mensen in nood te helpen, zou het niemand moeten verbazen dat Michael Douglas een fortuin heeft uitgegeven om een hele reeks goede doelen te helpen. Toch is het behoorlijk indrukwekkend om te horen dat Douglas naar verluidt minstens 23 verschillende goede doelen en stichtingen steunt volgens looktothestars.org.

Als we kijken naar de vele goede doelen die Michael Douglas steunt, is het duidelijk dat hij mensen wil helpen bij het bestrijden van ziekten. Douglas heeft tenslotte zijn tijd en geld gedoneerd aan goede doelen zoals de Elton John AIDS Foundation, Stand Up To Cancer en de American Foundation for AIDS Research. Douglas geeft ook prioriteit aan het helpen van kinderen door zijn steun aan liefdadigheidsinstellingen zoals UNICEF, Starlight Children's Foundation en Free The Children. Het is ook vermeldenswaard dat hij niet alleen doneert aan het Ploughshares Fund, dat streeft naar vermindering van de voorraden kernwapens in de wereld, maar ook lid is van de Raad van Bestuur.

Aanbevolen: