De waarheid over het vermogen van Michael Peña en hoe hij het uitgeeft

Inhoudsopgave:

De waarheid over het vermogen van Michael Peña en hoe hij het uitgeeft
De waarheid over het vermogen van Michael Peña en hoe hij het uitgeeft
Anonim

Michael Peña is een ervaren acteur wiens Hollywood-carrière bijna drie decennia omspant. Wat acteren betreft, is het veilig om te zeggen dat hij het allemaal heeft gedaan. Hij is zowel een televisie- als een filmster geweest. En misschien nog indrukwekkender is dat zijn werk in hoge mate een afspiegeling is van zijn veelzijdigheid, waarbij hij zich door de jaren heen heeft beziggehouden met actie, komedie, sci-fi, thriller, drama en fantasie.

Tegelijkertijd heeft Peña ook de hoofdrol in enkele van de meest geprezen (en bekroonde) films tot nu toe. De afgelopen jaren maakte Peña ook deel uit van de grootste franchise in de filmgeschiedenis (dat is natuurlijk het Marvel Cinematic Universe (MCU). Het blijkt dat al het harde werk ook buitengewoon goed is betaald voor de acteur, aangezien zijn vermogen misschien groter is dan iemand zich kan voorstellen.

Michael Peña nam alle acteeroptredens die hij aanvankelijk kon krijgen

Toen Peña in de jaren 90 begon, kreeg hij niet zoveel acteermogelijkheden. Het enige wat hij kon doen was boeken wat hij kon. "Vijftien jaar geleden was het echt, heel moeilijk omdat er deze storingen waren voor [casting] waar het specifiek zou zeggen: 'Hoofdstuk: blank; tweede deel: Kaukasisch; Kaukasisch, Kaukasisch, Kaukasisch'", vertelde de acteur aan The New York Times in 2018. "En het zou pas in het 10e deel zijn dat het open zou staan voor Afro-Amerikanen. En dan zou het tot '15: open voor alle etniciteiten' zijn. Dus het beste dat ik destijds kon doen, was de 15e plaats."

Aanvankelijk had Peña ook te maken met voortdurend stereotyperen, waarbij ze vaak "gangsteronderdelen" boekte. In plaats van weg te lopen, werkte hij met wat hij heeft. "Iedereen had op een bepaalde manier zijn eigen stereotypen, generalisaties, vooral als je begint", vertelde de acteur aan NBC News.“Voor mij probeerde ik het te rationaliseren en geen slachtoffer te worden, want als ik een slachtoffer word, houdt het me een beetje tegen, het neemt de controle uit mijn handen. En het hielp me specifiek om me niet zo te voelen, wetende dat ik daar wat nadelen aan heb. Ik wilde niet bitter zijn.”

Michael Peña merkte dat hij naast A-Listers werkte

Langzaam maar zeker bouwde Peña zijn Hollywood-cv op. Aanvankelijk speelde hij meestal kleine filmrollen en gastrollen op tv, maar al na een paar jaar speelde de acteur met A-listers. Een van zijn vroegste films is zelfs de remake uit 2000 van Gone in 60 Seconds, met als headliner Nicolas Cage en Angelina Jolie. Slechts een paar jaar later voegde Peña zich ook bij de cast van het met een Oscar bekroonde drama Million Dollar Baby, met in de hoofdrollen Hilary Swank, Morgan Freeman en Clint Eastwood.

Van daaruit bleven de grote projecten komen. Peña zou een rol gaan spelen in het drama Babel uit 2006, met als kop Brad Pitt en Cate Blanchett. Daarna herenigde hij zich met Cage voor Oliver Stone's World Trade Center. Peña zou later ook weer met Pitt samenwerken voor het oorlogsdrama Fury. Vlak daarvoor werd de ervaren acteur echter ook gecast in het voor een Oscar genomineerde misdaaddrama American Hustle.

Ondertussen speelde de acteur in hetzelfde jaar dat Peña zijn MCU-debuut maakte ook in The Martian van Ridley Scott met Jessica Chastain, Matt Damon en Kristen Wiig. Hij werd ook gecast in Collateral Beauty, met in de hoofdrollen Will Smith, Edward Norton, Kate Winslet en Helen Mirren.

Michael Peña waagde zich uiteindelijk ook aan streaming

Terwijl hij een pauze nam van de MCU en andere filmprojecten, speelde Peña in de originele Netflix-film Extinction. De streaminggigant had de film van Universal overgenomen nadat de laatste hem van de releaselijst had gehaald. Over de verhuizing van Netflix, vertelde Peña aan The Guardian: "Ik heb gehoord dat Netflix miljarden dollars aan overnames heeft, en ze houden echt van sci-fi."

Datzelfde jaar diende de acteur ook als stemtalent voor de Netflix-animatiefilm Next Gen. Daarnaast had hij ook een rol in de Amazon Original-serie Tom Clancy's Jack Rya n.

Hier is Michael Peña's $ 12 miljoen nettowaarde vandaag

Volgens schattingen is Peña nu een koele $ 12 miljoen waard. Het is een cijfer dat de acteur heeft vergaard na jarenlang in verschillende blockbusters te hebben gespeeld gedurende zijn carrière. Wat zijn levensstijl betreft, is het veilig om te zeggen dat Peña het simpel heeft gehouden. In 2014 onthulde de acteur dat hij ervoor koos om in het charmante Los Feliz te blijven. "Ik ben hier lang genoeg geweest om te zien dat Silver Lake is veranderd", vertelde hij zelfs aan Los Angeles Magazine. "Het begon met een stripboekwinkel [sic], en langzaam maar zeker kwamen deze geweldige plekken binnen."

Ondertussen lijkt het er ook op dat Peña in een mum van tijd aanzienlijk zal bijdragen aan zijn vermogen. Op dit moment heeft de acteur in ieder geval twee filmprojecten in de maak. Wat de MCU betreft, hij sluit ook niet uit dat hij op tijd terugkeert. "Na mijn betrokkenheid bij de eerste twee Ant-Man-films, weten we pas een tot twee maanden voordat we gaan filmen wat er gaat gebeuren", vertelde Peña aan The Hollywood Reporter. "Maar ik ben nog steeds geïnteresseerd, ook al heb ik geen idee wat er gaat gebeuren, en ik kan niet wachten om erachter te komen."

Aanbevolen: