De waarheid over het vermogen van Sam Harris en hoe hij het uitgeeft

Inhoudsopgave:

De waarheid over het vermogen van Sam Harris en hoe hij het uitgeeft
De waarheid over het vermogen van Sam Harris en hoe hij het uitgeeft
Anonim

Er lijkt een grotere behoefte te zijn aan mensen als Sam Harris. Mannen en vrouwen die feitengedreven en wetenschappelijk georiënteerd zijn en niet in het ene of het andere politieke uiterste vallen, zijn magneten voor degenen die kritiek hebben op de reguliere media en voor de desinformatie-aanjagers in de marginale groepen.

Natuurlijk wordt het steeds moeilijker om onderscheid te maken tussen degenen die informatie vervormen om bij hun eigen verhaal te passen. Zelfs iemand als de ex-man van Katy Perry, Russell Brand, kan van zoiets beschuldigd worden nu hij zijn eigen podcast heeft.

Maar Sam Harris past niet helemaal in die categorie. Hij lijkt ook niet zo controversieel als iemand als de zeer succesvolle Jordan Peterson.

In plaats daarvan doet Sam een beroep op mensen die er middenin zitten. En ook daarvoor heeft hij een gigantische som geld verdiend. Dit is hoeveel hij heeft verdiend en hoe hij het uitgeeft…

Hoe Sam Harris zijn nettowaarde van $ 2 miljoen verdiende

Om precies te zijn (althans volgens het account van We althyPersons.com) Sam Harris is dichter bij $ 3 miljoen waard dan dat hij $ 2 is. Dat is best goed voor een neurowetenschapper die filosoof, auteur en podcast-host is geworden. Het is twijfelachtig of Sam wist dat hij zo groot zou worden als hij is geworden toen hij opgroeide in Los Angeles, Californië.

Sam is de zoon van een opmerkelijke televisieschrijver en producer, Susan Harris, die The Golden Girls heeft gemaakt. Naast deze connectie in de showbusiness, was zijn vader, Berkeley, een werkende acteur. Maar Sam had geen showbusiness in zijn bloed. Tenminste nog niet.

In plaats van iets te doen wat op afstand leek op wat zijn ouders deden, concentreerde Sam zich op zijn interesse in filosofische en religieuze vragen. Natuurlijk staat Sam nu bekend als een van de "Vier Ruiters van de Non-Apocalyps" naast andere atheïstische denkers en wetenschappers zoals Richard Dawkins, Christopher Hitchins en Daniel Dennett. Maar hij is niet zonder religie opgevoed. Terwijl hij opgroeide in een seculier gezin, was zijn moeder van joodse afkomst, en daarom speelde dat een bepaalde factor in zijn leven.

Sam studeerde aan Stanford University en behaalde een B. A. in de filosofie en later een Ph. D. in cognitieve neurowetenschappen aan de Universiteit van Californië.

Hij reisde ook naar Nepal en India, waar hij meditatie leerde onder boeddhistische en hindoeïstische leraren. Onmiddellijk na de aanslagen van 11 september schreef en bracht Sam zijn eerste boek uit, "The End of Faith", publiceerde een hoog aangeschreven proefschrift over wetenschap en menselijke waarden, en begon een aantal van zijn collega-wetenschappers te beoordelen. Dit zette hem op het pad om een van de meest invloedrijke academici van zijn tijd te worden.

Sam is doorgegaan met het schrijven van nog zes bestverkochte boeken, is betaald om de wereld rond te vliegen en lezingen te geven over neurowetenschappen, religie, ethiek, psychedelica (waar hij zich in verdiepte), terrorisme, politiek en zelfs A. I. Natuurlijk staat hij ook bekend om zijn spraakmakende debatten met een aantal andere gerenommeerde denkers van onze tijd.

Hij begon ook te verschijnen in grote shows zoals Real Time With Bill Maher, waar hij in een extreem gepubliceerd en verhit (tenminste aan de ene kant) debat met Ben Affleck over de islam en religie in het algemeen verwikkeld raakte.

Door dit interview, naast andere optredens, verhitte debatten en beschuldigingen door journalist Glenn Greenwald en auteur Noam Chomsky, is Sam een beetje een controversieel figuur geworden. Zozeer zelfs dat hij wordt beschouwd als onderdeel van "The Intellectual Dark Web", een groep mannen en vrouwen die drastisch van mening van elkaar verschillen, maar door de reguliere media niet als 'gepast' worden beschouwd.

Steeds meer proberen mensen minder tribalistische standpunten te vinden over belangrijke kwesties, zodat ze aangetrokken worden tot individuen zoals Sam. Vanwege zijn groeiende aanhang begon Sam ook een podcast "Making Sense" (oorspronkelijk "Waking Up") en creëerde hij zijn eigen meditatie-app… De spreekstem van de man is langzaam en rustgevend, dus hij is vrijwel perfect om mensen door meditatie te begeleiden.

Hoe Sam Harris graag al zijn geld uitgeeft

Er is niet veel bekend over het bestedingspatroon van Sam Harris. Al weten we wel dat hij fan is van een prima restaurant of twee. Hij is vaak gespot in verschillende high-end restaurants in New York, L. A. en over de hele wereld. Soms dineert hij zelfs met zijn vrienden, zoals de extreem rijke Bill Maher.

Aangezien Sam een behoorlijk privéleven leidt met zijn vrouw, Annaka Gordon, en hun twee dochters, tasten we in het duister over het niveau van zijn extravagantie.

Aangezien hij zelden wordt gezien op vakantie of iets overdrevens doet, is het veilig om te zeggen dat hij niet met zijn geld rondslingert zoals sommige beroemdheden. Dat betekent niet dat hij geen mooi huis in Los Angeles bezit.

Volgens The Dirt.com bezit Sam een prachtig herenhuis in de Pacific Palisades, dicht bij enkele van de duurste eigendommen in het gebied. Sam is ook behoorlijk filantropisch. Hij werkt samen met Giving What We Can, een groep die belooft 10% van hun inkomen weg te geven aan effectieve goede doelen.

Dit is iets dat hij zowel als individuele verdiener als via zijn naamloze vennootschap doet. Aangezien de populariteit van Sam blijft toenemen, zullen we waarschijnlijk wat meer te weten komen over zijn vermogen en bestedingspatroon.

Aanbevolen: