Hailey Bieber onthult nietsvermoedende oorzaak van haar mini-beroerte

Inhoudsopgave:

Hailey Bieber onthult nietsvermoedende oorzaak van haar mini-beroerte
Hailey Bieber onthult nietsvermoedende oorzaak van haar mini-beroerte
Anonim

Hailey Bieber heeft nieuwe details gegeven over de reden waarom ze eerder dit jaar een mini-beroerte kreeg in de hoop anderen te informeren over het risico.

Het model plaatste een video op haar YouTube-kanaal, waar ze 1,59 miljoen abonnees heeft. Maar in minder dan 24 uur werd de 12 minuten durende video met de titel "Telling My Story" meer dan 2 miljoen keer bekeken.

Hailey begint de video door uit te leggen dat ze zich raar begon te voelen tijdens het ontbijt met haar man Justin Bieber. Ze zei dat ze een gesprek voerden toen "ik een heel raar gevoel voelde dat over mijn arm van mijn schouder naar beneden naar mijn vingertoppen ging."

Plots kon Hailey niet praten. Ze voegde eraan toe dat de rechterkant van haar gezicht begon te zakken. "Ik dacht meteen dat ik een beroerte had, als een volledige beroerte", vervolgde ze. Nadat ze 911 had gebeld, werd Hailey met spoed naar het ziekenhuis gebracht waar ze te horen kreeg dat ze een voorbijgaande ischemische aanval (TIA) had, waarvan ze zei dat het "als een mini-beroerte" had.

Volgens Mayo Clinic heeft een voorbijgaande ischemische aanval dezelfde symptomen als een beroerte, maar treedt vaak slechts een paar minuten op zonder blijvende schade. Het wordt vaak veroorzaakt door stolsels die de bloedtoevoer naar de hersenen verstoren.

Er waren drie redenen waarom Hailey een miniberoerte had

Na aanvullende tests ontdekte het medische team van Hailey dat ze een patent foramen oval (PFO) had, een gat tussen de rechter- en linkerkamers van het hart. Er wordt aangenomen dat het gat het bloedstolsel heeft laten ontsnappen en zijn weg naar haar hersenen heeft gevonden.

In de video zegt Hailey dat haar dokters het bloedstolsel aan drie dingen toeschrijven: recentelijk het oplopen van COVID-19, frequente en lange internationale vluchten en het starten van anticonceptie zonder toestemming van een arts.

Het is zeldzaam, maar anticonceptie is in verband gebracht met een grotere kans op het vormen van bloedstolsels. Sommige onderzoeken hebben uitgewezen dat dit risico groter is bij anticonceptiemiddelen die desogestrel en drospirenon bevatten, beide progestagenen.

Op dezelfde manier vergroot vliegen de kans op bloedstolsels, omdat je bij het merendeel van de vliegreizen vaak in een krappe ruimte zit.

Hailey kreeg de aanbeveling om een procedure te ondergaan om het gat in haar hart te sluiten, wat ze sindsdien met succes heeft ondergaan. Het model sloot haar video af met haar dankbaarheid dat haar medische team een oorzaak voor de beroerte had gevonden.

"Het belangrijkste wat ik voel is dat ik me echt opgelucht voel dat we alles hebben kunnen uitzoeken, dat we het hebben kunnen sluiten, dat ik in staat zal zijn om verder te gaan uit deze echt enge situatie en gewoon leef mijn leven, "zei ze.

Aanbevolen: