Een disfunctioneel huwelijk is niet het enige waar Jada Pinkett-Smith voor is gesleept

Inhoudsopgave:

Een disfunctioneel huwelijk is niet het enige waar Jada Pinkett-Smith voor is gesleept
Een disfunctioneel huwelijk is niet het enige waar Jada Pinkett-Smith voor is gesleept
Anonim

Will Smith is zeker onder de loep genomen na het Oscar-incident in 2022 waarbij de acteur collega-acteur Chris Rock een klap gaf nadat hij onverwachts het podium opliep. Sindsdien hebben velen zich afgevraagd of dit echt de eerste keer was dat Smith ooit in het openbaar werd ontrafeld (bij nader onderzoek blijkt dat dit niet het geval was).

Bovendien is er ook enige discussie geweest over de vraag of de klap een indicatie was dat Smiths huwelijk met vrouw Jada Pinkett Smith al een tijdje op de klippen liep.

Zoals velen weten, is hun spraakmakende huwelijk in meer dan één opzicht controversieel. Er was bijvoorbeeld dat 'verstrengeling'-probleem en natuurlijk die Instagram Live-video die iedereen deed huiveren.

Naast hun huwelijk is ook duidelijk gemaakt dat Will en Jada om een andere reden een behoorlijk controversieel koppel zijn geworden. En deze keer heeft het iets te maken met hoe ze hun kinderen hebben opgevoed.

Er wordt aangenomen dat Will Smith en Jada Pinkett Smith scientologen zijn

Jarenlang werd er in Hollywood gefluisterd over een religie of sekte die bekend staat als Scientology. En hoewel de meeste details erover grotendeels geheim zijn gehouden, is het algemeen bekend dat een van de meest prominente leden niemand minder is dan A-lister Tom Cruise.

Enkele jaren geleden kwam Leah Remini ook naar voren en onthulde dat ze lid was van Scientology totdat ze uit de groep vluchtte. Sindsdien heeft de actrice er haar levensmissie van gemaakt om een uiteenzetting van de organisatie te doen, inclusief de onthulling dat met name Jada een van de meest prominente Scientology-leden in Hollywood is.

Nu heeft Jada deze beweringen in de loop der jaren misschien ontkend. Maar Remini hield vol dat dit niet het geval was. "Ik weet dat Jada binnen is. Ik weet dat Jada binnen is. Ze zit al heel lang bij Scientology", merkte Remini op tijdens een interview. "Ik heb Will [Smith] daar nooit gezien, maar ik zag Jada in het Celebrity Centre."

Enkele jaren later kwam Remini echter schijnbaar terug op haar verklaring toen ze verscheen in Jada's eigen show, Red Table Talk. Terwijl ze oog in oog stond met zowel Will als Jada, zei de actrice tegen hen: "Ik dacht er niet eens aan dat je letterlijk gekwetst zou worden, als ik erop terugkijk, heb ik Jada en Will niet eens overwogen."

"Als ik naar Leah kijk, deed alles wat ze met de Scientology Kerk heeft meegemaakt veel pijn, en mensen kwetsen mensen", zei Will ook in de show. "En ze schoot op ons uit pijn."

Ondertussen maakte Jada ook van de gelegenheid gebruik om deze Scientology-geruchten recht te zetten. Net als in het verleden ontkende de Matrix-actrice lid van Scientology te zijn. Ze erkende echter wel dat ze alles leerde over de organisatie.

“Ik heb altijd het standpunt ingenomen dat ik hier in het Scientology Centrum ben om te leren wat ik wil leren, en ik heb geen interesse om een scientoloog te zijn,” verduidelijkte Jada.

Ondanks dit bleven de beschuldigingen dat Will en Jada meer betrokken zijn bij Scientology dan iemand zich realiseert. Sommigen drongen er zelfs op aan dat het paar ooit samen een Scientology-school leidde. Nog schokkender was dat het ook de school was waar de eigen kinderen van het paar naar toe gingen.

Will Smith en Jada Pinkett Smith leidden een 'Scientology School'

Sommigen herinneren zich misschien een tijd waarin Will en Jada enkele jaren geleden de New Village Leadership Academy leidden. Gelegen in Calabasas, bood de privaat gefinancierde school pre-K tot zesde klas onderwijs. De school had naar verluidt meer dan 40 studenten en onder hen waren de eigen kinderen van het paar, Willow en Jaden.

Jada heeft jarenlang ontkend dat de New Village Leadership Academy een Scientology school is. Insiders zeiden echter dat het een duidelijke Scientology-invloed had.

"Ze hadden een cursusbegeleider die haar eigen Scientology-aanklachten had, en dus huurde ik een aantal mensen in die geen scientologen waren", onthulde Jacqueline Olivier, die voor de school rekruteerde. “Alle anderen daar waren scientologen.”

“Er waren daar leraren die constant spraken over bouwmaterialen in het curriculum die gerelateerd waren aan Scientology,” herinnert Mariappan Jawaharlal, Ph. D., die als gastdocent was binnengehaald, zich ook. “Er waren daar leraren die ik ontmoette, en ik kon niet eens verstaan wat ze zeiden. Er was daar een aardrijkskundeleraar en ik ben redelijk goed thuis in aardrijkskunde, maar ze zeiden dit vage gedoe. Er leek een agenda te zijn.”

Bovendien herinnerde Olivier zich ook dat er foto's van L. Ron Hubbard, de vader van Scientology, op de school waren tentoongesteld. "En in het studietechnologieboek stond een foto van [Hubbard] en een hele mini-biografie van zijn leven, en dat was het eerste wat [kinderen] duidelijk moesten zeggen - voor alles," voegde ze eraan toe."Ik bedoel, het was totale Scientology."

Uiteindelijk ontdekten sommige ouders naar verluidt de invloed van Scientology van de school en besloten hun kinderen eruit te halen. Tijdens het runnen van de school hield Jada echter vol dat ze Scientology niet promootten in de klaslokalen.

"Alles wat ik kan zeggen is dat het geen Scientology school is", zei de actrice ooit. "Als je me niet vertrouwt en je twijfelt aan mijn integriteit, dan is dat een heel andere zaak."

In 2013 werd gemeld dat Will en Jada de school zonder waarschuwing hebben gesloten. Er wordt ook aangenomen dat de associatie van New Village met Scientology iets te maken had met de sluiting.

Aanbevolen: