Naomi Judd stierf door zelfmoord na een lange worsteling met depressie

Inhoudsopgave:

Naomi Judd stierf door zelfmoord na een lange worsteling met depressie
Naomi Judd stierf door zelfmoord na een lange worsteling met depressie
Anonim

Naomi Judd nam zaterdag haar eigen leven, waardoor haar familie er kapot van was en de countrymuziekscene rouwde slechts een dag voordat ze werd opgenomen in de Country Music Hall of Fame, zeggen bronnen. De country-superster worstelde al lang met een psychische aandoening en noemde zelfmoord eerder in een open brief gepubliceerd in People Magazine.

Naomi Judd nam haar eigen leven na een lange strijd met 'ernstige depressie'

Terwijl de countrymuziekwereld rouwt om de dood van een icoon, zijn er nieuwe details naar voren gekomen over de schokkende dood van de 76-jarige, die de helft vormde van het moeder-dochterduo The Judds. Volgens meerdere bronnen maakte de countryster een einde aan haar eigen leven na een lange strijd met een "extreme depressie" die haar tot afzondering dwong.

Naomi's dochters Ashley Judd en Wynonna Judd kondigden de dood van hun moeder aan in een hartverscheurende verklaring, die zinspeelde op haar geestelijke gezondheidsproblemen.

“Vandaag hebben wij zussen een tragedie meegemaakt. We hebben onze mooie moeder verloren aan de ziekte van geestesziekte. We zijn kapot. We navigeren door een diep verdriet en weten dat zoals we van haar hielden, ze ook geliefd was bij haar publiek”, staat in de verklaring. "We bevinden ons op onbekend terrein."

Een dag na de dood van hun moeder waren de zussen in tranen toen ze haar in de Country Music Hall of Fame opnamen. In haar hartverscheurende toespraak zei Ashley tegen het publiek: "Mijn moeder hield zoveel van je, en het spijt me dat ze het niet kon volhouden tot vandaag."

De countryster schuwde het nooit om over haar strijd te praten

Naomi was open over haar worstelingen door de jaren heen. In 2016 onthulde ze aan Robin Roberts op Good Morning America dat haar geestelijke gezondheidsproblemen "extreem" waren vanwege haar diagnose "ernstige depressie".

“[Fans] zien me in strass steentjes, je weet wel, met glitter in mijn haar, dat is echt wie ik ben,” zei ze. “Maar dan zou ik thuiskomen en het huis drie weken niet verlaten, en mijn pyjama niet uit komen, en geen normale hygiëne toepassen. Het was echt erg.”

De country-superster heeft haar ervaringen nader beschreven in haar boek River of Time: My Descent into Depression and How I Emerged with Hope, waar ze zei: Als ik dit meemaak, wil ik dat iemand dat kan zien ze kunnen overleven omdat we met 40 miljoen zijn.”

Aanbevolen: