Kit Harington zegt dat hij door 'periodes van echte depressie' ging nadat 'Game Of Thrones' was geëindigd

Kit Harington zegt dat hij door 'periodes van echte depressie' ging nadat 'Game Of Thrones' was geëindigd
Kit Harington zegt dat hij door 'periodes van echte depressie' ging nadat 'Game Of Thrones' was geëindigd
Anonim

Kit Harington vertelt over zijn vroegere geestelijke gezondheidsproblemen.

In een exclusief interview met The Times opende de 34-jarige acteur zijn strijd tegen depressie en alcoholisme na zijn tijd in de populaire HBO-serie Game of Thrones.

"Dingen die me zijn overkomen sinds 'Thrones' eindigde, en die tijdens 'Thrones' gebeurden, waren van een behoorlijk traumatische aard en ze bevatten alcohol, 'onthulde de acteur. "Je komt op een plek waar je het gevoel hebt dat je een slecht persoon bent, je voelt je een beschamend persoon", voegde hij eraan toe. “Je voelt dat er geen uitweg is, dat is gewoon wie je bent.

“Nuchter worden is het proces van ‘Nee, ik kan veranderen.’

De acteur legde verder uit dat het veranderen van zijn denkwijze hem in staat stelde het genezingsproces te starten.. Een van mijn favoriete dingen die ik onlangs heb geleerd, is dat de uitdrukking 'een luipaard verandert zijn vlekken niet' volledig onjuist is: dat een luipaard zijn vlekken daadwerkelijk verandert.

“Dat vind ik gewoon het mooiste wat er is. Het heeft echt geholpen', vervolgde hij. “Dat was iets waar ik me een beetje aan vastklampte; het idee dat ik deze enorme fundamentele verandering kon maken in wie ik was en hoe ik in mijn leven ging.”

Harington onthulde ook dat hij worstelde met zijn geestelijke gezondheid en leed aan 'perioden van echte depressie'. Het werd zo erg dat hij zelfs overwoog zelfmoord te plegen.

“Ik ging door perioden van echte depressie waarin ik allerlei dingen wilde doen… misschien [hierover praten] zal iemand ergens helpen. Maar ik wil absoluut niet gezien worden als een martelaar of speciaal. Ik heb iets meegemaakt, het zijn mijn spullen. Als het iemand helpt, is dat goed.”

Na behandeling overwon de acteur zijn alcoholverslaving en is nu twee en een half jaar nuchter.

Harington is vooral bekend door het spelen van Jon Snow in de populaire HBO-serie. Game of Thrones werd acht seizoenen op televisie uitgezonden voordat het in 2019 eindigde.

Nadat de show was afgelopen, nam hij een pauze van acteren, maar hij keert terug in een aflevering van de anthologiereeks, Modern Love. Het tweede seizoen gaat op 13 augustus in première op Amazon Prime Video.

Aanbevolen: