Peter Robbins, Charlie Brown-stemacteur, dood door zelfmoord op 65-jarige leeftijd

Inhoudsopgave:

Peter Robbins, Charlie Brown-stemacteur, dood door zelfmoord op 65-jarige leeftijd
Peter Robbins, Charlie Brown-stemacteur, dood door zelfmoord op 65-jarige leeftijd
Anonim

Peter Robbins, de originele stemacteur van Charlie Brown, stierf vorige week op 65-jarige leeftijd, zo heeft zijn familie onthuld. De ster sprak het titelpersonage uit in de Peanuts-shows uit de jaren 60 en de kerstklassiekers A Charlie Brown Christmas en It's the Great Pumpkin, Charlie Brown.

De stemacteur verafgoodde het personage dat hij uitsprak en zei dat Charlie Brown zijn jeugdheld was

Robbins familieleden onthulden het nieuws aan Fox 5 San Diego en bevestigden dat de geliefde stemacteur zich van het leven had beroofd.

Robbins begon zijn carrière als kindacteur als Elmer in de populaire serie The Munsters voordat hij in 1963, toen hij negen jaar oud was, werd gecast als de stem van Charlie Brown. De rol was een eer voor Robbins, die het personage als zijn jeugdheld beschouwde.

Robbins zou zijn hele leven een grote fan van het personage blijven en kreeg zelfs een tatoeage van Charlie Brown en zijn hulpje Snoopy om de rol te herdenken.

Helaas vocht de acteur tegen een psychische aandoening, worstelde hij met verslaving en had hij in zijn latere jaren veel juridische problemen.

Peter Robbins kreeg later in zijn leven te maken met gezondheids- en juridische problemen, waardoor hij uiteindelijk achter de tralies belandde

In 2013 veroordeelde een rechter de ster tot een jaar gevangenisstraf nadat hij schuldig had gepleit voor het bedreigen van zijn ex-vriendin en het stalken van haar plastisch chirurg. De rechter stond de acteur toe om tijd vast te leggen voor behandeling in plaats van zijn straf uit te zitten. Twee jaar later arresteerde de politie Robbins voor het overtreden van zijn voorwaardelijke vrijlating nadat hij zijn verplichte lessen huiselijk geweld met betrekking tot de zaak niet had afgemaakt.

Later dat jaar werd de acteur veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf nadat hij schuldig had gepleit voor het sturen van dreigbrieven naar meerdere mensen, waaronder sommigen naar de media, waar hij $ 50.000 bood om San Diego County Sheriff Bill Gore te krijgen gedood.

Robbins kwam in 2019 uit de gevangenis en beloofde zijn leven een andere wending te geven. Hij hield woord en werd een pleitbezorger voor mensen die lijden aan een bipolaire stoornis om "professionele" hulp te zoeken. De acteur liet zijn Charlie Brown-tatoeage bijwerken en beweerde dat het symbolisch was dat hij zijn leven 'opknapte'.

"Ik zou iedereen met een bipolaire stoornis aanraden om het serieus te nemen, omdat je leven in een maand tijd kan veranderen, zoals bij mij", zei Robbins in een interview.

“Ik kwam uit de gevangenis en ik ben er een beter mens voor. Ik ben veel nederiger en dankbaarder en dankbaar dat ik deze ervaring heb meegemaakt.”

Eerbetoon stromen binnen, en velen zeggen dat Robbins de wereld "een betere plek" heeft gemaakt.

Aanbevolen: