Wat is er gebeurd met de vervolgserie 'American Psycho' van FX?

Inhoudsopgave:

Wat is er gebeurd met de vervolgserie 'American Psycho' van FX?
Wat is er gebeurd met de vervolgserie 'American Psycho' van FX?
Anonim

Christian Bale staat bekend om zijn ongelovige lichaamstransformaties voor verschillende rollen. In de loop der jaren is hij tot extreme hoogte aangekomen of afgevallen om verschillende personages te spelen in films als The Dark Knight, The Machinist en Vice.

Hij ging niet zo ver met zijn lichaam toen hij in 2000 een meedogenloze seriemoordenaar speelde in Mary Harrons indie-horrorfilm American Psycho. Hij deed echter nog steeds veel werk om het personage te belichamen, waaronder op zoek naar inspiratie van Tom Cruise.

Bale's optreden - dat enkele geïmproviseerde elementen bevatte - hielp de film naar een zeer indrukwekkend niveau te tillen. Aan de kassa slaagde American Psycho er bijvoorbeeld in om in totaal $ 34,3 miljoen op te halen, tegen een productiebudget van slechts $ 7 miljoen.

Lions Gate Films had de leiding over de distributie van de film. Na het succes van die eerste film gingen ze volledig aan boord en produceerden een vervolg, getiteld American Psycho 2, met in de hoofdrol Mila Kunis en met William Shatner.

In 2013 kondigde Lions Gate aan dat ze samenwerkten met FX om een American Psycho TV-serie te maken, die ook een vervolg zou zijn op de originele film. Bijna tien jaar later lijkt het lawaai eromheen volledig te zijn weggeëbd, waardoor fans zich afvragen of ze het project uiteindelijk nog op hun scherm kunnen zien.

Zijn er plannen voor 'American Psycho', de serie die nog steeds doorgaat bij FX?

Toen Deadline voor het eerst onthulde dat er plannen werden gemaakt voor een American Psycho TV-serie voor FX in 2013, kondigden ze aan dat deze zou worden geproduceerd door Allison Shearmur (American Pie, The Hunger Games, Jason Bourne).

Het schrijversteam zou worden geleid door Stefan Jaworski (Those Who Kill). Het uitgangspunt van de serie zou nog steeds Patrick Bateman volgen, het personage gespeeld door Christian Bale in de iteratie op het grote scherm.

Volgens die vroege rapporten is 'Bateman nu halverwege de vijftig, maar nog steeds net zo schandalig en dodelijk als altijd. Hij neemt het op tegen een beschermeling in een sadistisch sociaal experiment, een beschermeling die uiteindelijk zijn gelijke zal worden - de volgende generatie American Psycho.'

In 2015, na nauwelijks enige significante beweging, werd gemeld dat het project nog steeds in leven was, maar geen tijdlijn had voor productie of een release. Sindsdien is er echter niets meer gecommuniceerd over enige vooruitgang.

Hoewel dit betekent dat er nog enige hoop is dat Patrick Bateman zijn weg naar het kleine scherm zal vinden, bevindt het project zich nu in de fase die in de industrie vaak wordt aangeduid als ontwikkelingshel.

Zou Christian Bale zijn rol als Patrick Bateman opnieuw opnemen in een mogelijke tv-serie?

Christian Bale was 26 jaar oud toen American Psycho in bioscopen over de hele wereld werd uitgebracht. Sindsdien heeft hij zich gevestigd als een van de allergrootste sterren in Hollywood en won hij een Academy Award en twee Golden Globe Awards voor zijn werk in de films The Fighter en Vice.

Met twee decennia geleden sinds de cultus van American Psycho, is Bale nu minder dan twee jaar voor zijn 50e verjaardag. Gecombineerd met zijn ongelooflijke vermogen om hoe dan ook voor rollen te transformeren, zou kunnen worden gesteld dat de komende jaren de perfecte tijd zouden zijn om hem in te strikken voor een toegift als Patrick Bateman van midden vijftig.

Of de acteur de uitdaging aan zou gaan, is een andere vraag. Hij was tenslotte sterk aangeraden door verschillende mensen om de oorspronkelijke rol niet op zich te nemen, en stond erop dat het zelfmoord zou zijn geweest.

Het liep echter niet zo. Tegelijkertijd heeft Bale er de afgelopen jaren op aangedrongen dat hij het rustiger aan wil doen en weg wil blijven van rollen die hem dwingen tot gekke transformaties.

Wat vindt de oorspronkelijke schrijver van 'American Psycho' van plannen voor een vervolg?

American Psycho werd geadopteerd voor het grote scherm van de gelijknamige roman van Bret Easton Ellis uit 1991. Producent Edward R. Pressman kocht de rechten op het boek en haalde de romanschrijver aan boord om een script te schrijven voor een filmproductie.

Ellis week uiteindelijk aanzienlijk af van het boek en Pressman zocht naar alternatieve scenarioschrijvers. Uiteindelijk schreef regisseur Mary Harron het scenario samen met Guinevere Turner.

Na de release van American Psycho 2, uitte Ellis zijn ongenoegen en voelde hij dat zijn oorspronkelijke verhaal werd afgezwakt en 'franchised'.

"Ik heb de rechten verkocht, maar ik weet echt niet hoe ze aan al deze rechten zijn gekomen", zei hij in een interview in 2012. "Als ze niet oppassen, kunnen ze eindigen met zoiets als The Pink Panther-films."

Hoewel dit geen uitdrukkelijke oppositie is tegen een mogelijke serie, suggereert het wel dat Ellis niet bereid zou zijn om Patrick Bateman in een televisieshow te zien.

Aanbevolen: