De albums van Ariana Grande rangschikken op basis van verkopen in de eerste week

Inhoudsopgave:

De albums van Ariana Grande rangschikken op basis van verkopen in de eerste week
De albums van Ariana Grande rangschikken op basis van verkopen in de eerste week
Anonim

Ariana Grande's dagen bij Nickelodeon zijn allang voorbij. Nu heeft de 27-jarige zangeres uit Florida miljoenen verdiend met albumverkopen en wereldwijde tours. Tot dit schrijven heeft Grande ten minste zes albums en twee uitgebreide toneelstukken in haar discografie, waardoor ze een van de meest gestreamde en betaalbare vrouwelijke artiesten is in dit streamingtijdperk.

Ze vertoont geen tekenen van vertraging op korte termijn. Haar nieuwste album, Positions, werd uitgebracht in oktober 2020 en ze heeft een aantal aankomende projecten op de planning staan. Om een deel van haar muzikale carrière samen te vatten, rangschikken we de indrukwekkende albumdiscografie van de krachtpatser op basis van de verkopen in de eerste week, volgens Billboard.

8 'Christmas &Chill' (Ongeveer 52.000 totale verkopen)

Ariana Grande
Ariana Grande

In 2015 bracht Ariana Grande haar tweede EP met kerstthema uit, Christmas & Chill, zonder dat er singles voor waren. Het was slechts een EP die exclusief online op streamingplatforms werd uitgebracht. Dit verklaart waarom het verkoopcijfer zo laag is. De EP deed het echter buitengewoon goed op iTunes. Vulture meldde: "Binnen enkele dagen schoot de EP omhoog naar de iTunes-hitlijsten en overtrof uiteindelijk Thank U, Next."

Het album is een viering van sleebellen en romantische kerstballads met trap- en R&B-invloeden, en werd in slechts vier dagen opgenomen in de thuisstudio van Grande in Hollywood.

7 'Christmas Kisses' (Ongeveer 68.000 totale verkopen)

Kerstman vertel me
Kerstman vertel me

Ariana Grande's eerste kerst-aangedreven EP, Christmas Kisses, behaalde commercieel een beter nummer dan Christmas & Chill. Het album stond bovenaan de hitparade van Billboard's US Holiday Digital Song Sales, terwijl het ook op anderen in de hitlijsten stond. Singles als "Santa Tell Me" en Grande's vertolking van "Santa Baby" en "Last Christmas" zorgden ervoor dat het album ongeveer 68.000 exemplaren verkocht.

6 'Yours Truly' (138.000 exemplaren)

Ondergetekende
Ondergetekende

Na het vertrek van Nickelodeon's Sam & Cat begon Grande haar muzikale carrière in 2013 met een fantastisch debuut: Yours Truly. Het debuutalbum brengt de oude vibes van R&B uit de jaren 90 en katapulteerde Ariana Grande naar een heel nieuw niveau van sterrendom. Met singles als "Almost Is Never Enough" met Nathan Sykes van The Wanted en "Baby I" met Big Sean, leidde Yours Truly tot een hoopvolle start voor een opkomend groot ding als Grande.

In een interview met Rolling Stone voor het album deelde Grande: "Ik voel niet veel druk om erbij te horen. Ik heb nooit. Ik heb altijd gewoon mijn ding willen doen … Ik heb het gevoel dat wanneer ik probeer erbij te horen, het niet echt overkomt en dat is niet goed. Ik doe liever gewoon mij en laat mensen zeggen: 'Oh. Dat is interessant' dan proberen erbij te horen."

5 'Mijn alles' (160.000 exemplaren)

Mijn alles
Mijn alles

Ariana Grande zette haar mainstream succes voort met My Everything. Het tweede album verkent Grande's reis van een tieneridool naar volwassenheid, waarbij hij zich verdiept in meer volwassen en seksuele thema's. Singles zoals Iggy Azalea-featured "Problem", "Break Free" en "One Last Time" markeerden Grande's volledige vertrek van haar vorige teeny-bopper-stem. Het album kreeg uiteindelijk een platina-certificering maanden na de release.

4 'Posities' (174.000 album-equivalente eenheden)

Posities
Posities

Het is zelden gemakkelijk om geweldige verkoopcijfers te behalen in het streamingtijdperk waar fysieke cd's, vinyl en cassettebandjes niet langer populair zijn. Ondanks de matige kritische uitvoeringen, was Positions een van de meest spraakmakende albums in 2020. Het brengt iconische singles voort zoals het titelnummer en "34+35" en verkent de thema's intimiteit en genegenheid. Voor dit album werkte Grande ook met trap- en rapproducenten zoals London on da Track en Murda Beatz.

3 'Dangerous Woman' (175.000 album-equivalente eenheden)

Gevaarlijke vrouw
Gevaarlijke vrouw

Wie kan Ariana Grande's iconische latex konijnenmasker-tijdperk van 2016 vergeten? Dangerous Woman was iets speciaals. Dit album was Grande als nooit tevoren. Het onderzoekt thema's als rebellie, empowerment en destructieve liefde, met singles zoals het titelnummer, door Nicki Minaj ondersteunde "Side to Side" en "Into You" die het ondersteunen. Echter, zoals de zanger aan Jimmy Kimmel onthulde, zou het album "Moonlight" heten.

"'Moonlight' is een prachtig nummer, en het is een mooie titel. Het is echt romantisch, en het verbindt zeker de oude muziek en de nieuwe muziek, maar 'Dangerous Woman' is een stuk sterker, "zei ze. "Voor mij is een gevaarlijke vrouw iemand die niet bang is om een standpunt in te nemen, zichzelf te zijn en eerlijk te zijn."

2 'Zoetstof' (231, 000 album-equivalente eenheden)

Zoetstof
Zoetstof

Na een reeks verwoestende afleveringen, voornamelijk veroorzaakt door de tragische gebeurtenissen van de bomaanslag in de Manchester Arena in 2017, markeerde Ariana Grande haar comeback in de muziekscene met Sweetener. De toonaangevende single, "No Tears Left to Cry", viert de verloren levens en gewonden van de nasleep van de aanval en verandert de negatieve ervaring in een positieve en opbeurende ervaring.

Commercieel gezien is het album tot nu toe het op één na best verkochte album voor haar. Met in totaal ongeveer 231.000 album-equivalente eenheden, is Sweetener ongetwijfeld een van de beste projecten van de zanger in de afgelopen jaren.

1 'Dank U, Volgende' (360.000 exemplaren)

Dank U, Volgende
Dank U, Volgende

Het was echter Ariana Grande's vijfde studioalbum dat haar grootste commerciële hoogtepunt markeerde. Zoals de titel van het album al doet vermoeden, is Thank U, Next een ode aan de vrede met ex-geliefden. Na de plotselinge dood van Mac Miller en Grande's veelbesproken breuk met Pete Davidson, gaf Thank U, Next Grande de kracht die ze nodig had om door een van de dieptepunten van haar leven te komen. Singles zoals het titelnummer, '7 Rings' en 'Break Up With Your Girlfriend, I'm Bored' getuigen van hoe iconisch dit kunstwerk was.

Aanbevolen: