Rangschikking van de albums van Britney Spears, op basis van verkopen in de eerste week

Inhoudsopgave:

Rangschikking van de albums van Britney Spears, op basis van verkopen in de eerste week
Rangschikking van de albums van Britney Spears, op basis van verkopen in de eerste week
Anonim

Geprezen als de popprinses van 2000, heeft het muzikale bereik van Britney Spears meer dan drie decennia bestreken. Sinds ze eind jaren negentig bij Jive Records tekende, heeft de Toxic-zanger negen albums in haar discografiecatalogus, variërend van Baby One More Time in 1999 tot Glory in 2016. Eén Grammy, 13 Guinness World Records en een Hollywood Walk of Fame-ster zijn een bewijs van haar onbetwiste status in de popcultuur.

Nu is de jonge Britney een fulltime, trotse moeder van twee kinderen geworden. Aangezien de door fans gemaakte FreeBritney-beweging dit jaar in de schijnwerpers staat, is dit het beste moment om terug te blikken op haar legendarische carrière door haar studioalbums te rangschikken op basis van hun verkoop in de eerste week.

9 'Britney Jean' (ongeveer 107.000 exemplaren)

Na het verlaten van haar langdurige onderneming met Jive Records, tekende Britney Spears bij RCA om haar achtste LP en debuutalbum uit te brengen onder het label, Britney Jean. Helaas veroorzaakte de EDM-aangedreven plaat enkele controverses over de authenticiteit van sommige vocalen. De waardering stonk en het werd het slechtst verkochte album van de zanger en het laagste in de hitlijsten, met slechts 107.000 verkochte exemplaren in de eerste week.

8 'Glory' (Ongeveer 111.000 album-equivalente eenheden)

Glory is een afwijking van het teleurstellende optreden van Britney Jean. Glory, uitgebracht in 2016 onder RCA Records, draait om de thema's zelfacceptatie en viering met elementen van hiphop, EDM en stedelijke R&B in elke hoek. Zoals opgemerkt door Billboard, kwam het album binnen op nummer drie in Billboard 200 en verkocht het in de eerste week meer dan 111.000 album-equivalenten.

Een heruitgave van het album werd uitgebracht in 2020, met twee extra nummers "Swimming in the Stars" en Backstreet Boys-featured "Matches".

7 …Baby nog één keer (ongeveer 121, 000 exemplaren)

Voor een debuutalbum zijn 121.000 verkopen in de eerste week helemaal niet slecht. Spears' 1999 … Baby One More Time katapulteerde haar in een tienersensatie. Spears, die pas 16 was toen de eerste single van het album met dezelfde naam werd uitgebracht, genoot succes na het vertrek van de volledig vrouwelijke popgroep Innosense. Ze kreeg uiteindelijk een Grammy-nominatie voor Beste Nieuwe Artiest, hoewel ze dat jaar verloor van Christina Aguilera.

6 'Femme Fatale' (Ongeveer 276.000 exemplaren)

Platinum-gecertificeerde Femme Fatale is een frisse stem van Britney Spears die het geluid van EDM en synthpop combineert en prachtig verweven met techno en dubstep.

Femme Fatale, uitgebracht in 2011, bestaat uit singles als 'Hold It Against Me', 'Criminal' en 'I Wanna Go'. Om het record te promoten, begon Spears aan haar driebenige zesde wereldwijde tournee in 79 data van Noord-Amerika tot Azië.

5 'Black-out' (ongeveer 290, 000 exemplaren)

Na een reeks publieke meltdowns en controverses, presenteerde Britney Spears de fans enkele van de best verkochte werken uit haar carrière. Blackout, uitgebracht in 2007, draait om liefde en haar worsteling met roem en mediatoezicht. Singles als "Gimme More" en "Piece of Me" stuwden het album naar waar het nu is, en veel hedendaagse critici noemen het album de "Bible of Pop".

In een interview met Ryan Seacrest gaf Britney toe dat haar favoriete nummer op het album "Heaven on Earth" was, en legde uit: "het is een cool nummer. Het is alsof ik hou van de producers die dat deden en het is een beetje anders van alle andere nummers."

4 'Circus' (ongeveer 505.000 exemplaren)

Een jaar na Blackout verwelkomde Spears fans in haar nieuwe show Circus. Het album uit 2007 wijkt van de wat donkerder getinte thema's in Blackout naar een meer positieve en lichtere. Na haar goed gedocumenteerde worsteling met haar conservatorium, scoorde Circus een record als het eerste album van de zangeres met top vijf singles in de Billboard 100.

3 'In The Zone' (Ongeveer 609.000 exemplaren)

Na drie eerdere teeny-bop-platen nam Britney Spears afscheid van haar tieneridoolpersonage en waagde ze zich volledig aan een volwassen publiek met In the Zone. In the Zone, uitgebracht in 2003, werd ondersteund door bands als 'Toxic', 'Everytime' en 'Me Against the Music'. Alle drie genoemde singles genoten internationaal succes en stonden in verschillende landen in de top vijf.

2 'Britney' (ongeveer 745.000 exemplaren)

Met Britney nodigt de zangeres fans uit op haar reis naar volwassenheid. Met veel meer seksueel getinte singles werd Britney het eerste album van de zangeres waarop haar steeds provocerende imago debuteerde. Het voor een Grammy genomineerde album gaat over seksualiteit en volwassenheid met elementen van disco, hiphop en elektronica. Interessant is dat Justin Timberlake, die destijds de tortelduif van de zanger was, als een van de producers bijdroeg aan de productie van het album.

1 'Oeps!… Ik heb het weer gedaan' (ongeveer 1, 319, 000 exemplaren)

Constant geprezen als Britney Spears' magnum opus, Oops!… I Did It Again is momenteel het best verkochte album van de zangeres met meer dan een miljoen verkochte platen in de eerste zeven dagen. Uitgebracht in 2000, de tienerpop en funky plaat landde de zanger's Albums Artist of the Year bij de 2000 Billboard Music Awards en een nominatie voor Best Pop Vocal Album bij de Grammy Awards 2001.

"Toen ik het eerste album maakte, was ik net 16 geworden. Ik bedoel, als ik naar de hoes van het album kijk, denk ik: 'Oh, mijn heer.' Ik weet dat dit volgende album totaal anders zal zijn, vooral het materiaal", vertelde de zanger aan MTV over de productie van het album.

Aanbevolen: