Hoe Jay-Z in 2021 aan zijn enorme nettowaarde toevoegt

Inhoudsopgave:

Hoe Jay-Z in 2021 aan zijn enorme nettowaarde toevoegt
Hoe Jay-Z in 2021 aan zijn enorme nettowaarde toevoegt
Anonim

Voordat hij een rapper was, ging Jay-Z altijd over die oplichter-mentaliteit. Jay-Z's hele verhaal, afkomstig uit een bescheiden begin in de wijk Brooklyn in New York City, is de belichaming van de American Dream. Voordat hij beroemd werd, nam hij zelfs zijn toevlucht tot het verkopen van drugs op straat voor geld en werd hij drie keer neergeschoten vanwege zijn activiteit.

Dit jaar vertoont de hiphop-krachtpatser geen teken van vertraging in zijn carrière. Hoewel de Blueprint-rapper de afgelopen jaren niet muzikaal actief is geweest (het laatste album van Jay-Z, 4:44, verscheen in 2017), houdt zijn zakenimperium hem nog steeds overeind. Hij heeft een geschat vermogen van $ 1,4 miljard. Dit is hoe Jay-Z bijdraagt aan zijn enorme vermogen in 2021 en de afgelopen jaren, evenals aan zijn filantropische inspanningen.

9 Verkocht 50% belang van zijn champagnelijn aan Moët Hennessy

Eerder dit jaar verkocht Jay-Z de helft van de inzet van zijn champagnemerk Ace of Spades, ook wel bekend als Armand de Brignac, aan LVMH. Tijdens een interview op CNBC's Squawk Box zei de rapster dat hij en de wijn- en sterke drankdivisie van het luxe conglomeraat de discussie over de deal in 2019 waren begonnen.

"We willen dat het merk langer meegaat dan ons allemaal… We bezuinigen niet op roem om het product te verkopen", aldus de rapper. "We hebben het gebouwd met passie en integriteit."

8 Verkocht een meerderheid van de TIDAL-aandelen aan Jack Dorsey's Square, Inc

Misschien is een van Jay-Z's beste producten van de afgelopen jaren TIDAL, een streamingplatform waarmee artiesten zich kunnen uiten op een manier die geen enkel ander platform zou kunnen. In mei 2021 rondde Jack Dorsey, de oprichter van Twitter, de deal af om een belang van 80 procent in TIDAL te verwerven via zijn Square, Inc. Volgens een rapport van Music Business Worldwide betaalde de baas van sociale media maar liefst $ 302 miljoen voor het streamingplatform van Jay-Z.

7 lanceerde zijn lijn cannabisproducten

Jay-Z voegde zich bij de waslijst van artiesten die hun cannabismerk lanceerden, waaronder Lil Wayne en Wiz Khalifa, in december 2020. Het product varieert tussen $ 40 en $ 70, met soorten die zijn aangeduid als licht, medium en zwaar.

"Ik heb Monogram gemaakt om cannabis het respect te geven dat het verdient door het enorme harde werk, de tijd en de zorg te tonen die nodig zijn om een superieure rook te maken", zei hij in een verklaring van de visie van zijn merk.

6 werd opgenomen in de 'Rock & Roll Hall Of Fame'

Hoewel het zijn enorme vermogen niet direct beïnvloedt, is het toch iets om te vieren dat hij wordt opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Dat gezegd hebbende, het is nog specialer voor Jay-Z, omdat hij nu de eerste levende rapper is die wordt ingewijd. Hij trad in de voetsporen van zijn partners in het rijm Notorious B. I. G., Tupac Shakur, N. W. A. en Public Enemy-collectief.

5 herenigd met Kanye West op het 'Danda'-album van The Rapper

Over zijn muziek gesproken, het lijkt erop dat Jay-Z de pen weer heeft opgepakt en zijn langdurige vete met Kanye West voor eens en altijd heeft beëindigd. Deze maand onthulde West zijn nieuwste aankomende album, Donda, met een track van Jay-Z. Hij rapt: "Dit zou de terugkeer van de troon kunnen zijn", een knipoog naar het samenwerkingsalbum Watch the Throne uit 2011 van het paar.

4 werkt samen met Long Island University om Roc Nation School of Music, Sports, & Entertainment op te richten

Via zijn Roc Nation-entertainmentbedrijf werkte Jay-Z samen met Long Island University om een gloednieuwe school te lanceren, gericht op muziek, sport en entertainment. De Roc Nation School of Music, Sports & Entertainment gaat in het herfstsemester van 2021 open, waarbij 25 procent van de eerstejaarsklas in aanmerking komt voor de Roc Nation Hope Scholarships.

3 veilde zijn debuutalbum als NFT

Om de 25e verjaardag van zijn debuutalbum Reasonable Doubt te vieren, heeft Jay-Z samen met Derrick Adams een unieke digitale NFT-collectie ontworpen. Een deel van de veiling via Sotheby's, genaamd 'erfgenaam van de troon', zal ten goede komen aan de Shawn Carter Foundation. Hij gaat meer dan 130k verdienen voor de veiling.

"Met dit NFT-project grijpen we gezamenlijk de kans aan om het gesprek voort te zetten over hoe kunstenaars van verschillende media bijdragen aan een meer inclusieve samenleving", luidt de verklaring. "Jay's album Reasonable Doubt veranderde het spel 25 jaar geleden en blijft zo velen van ons beïnvloeden."

2 Doneerde meer dan $1 miljoen om COVID-19 te bestrijden

Jay-Z vindt altijd een manier om iets terug te doen voor de gemeenschap. Tijdens de huidige pandemische crisis werkte de rapper samen met Rihanna om samen $ 2 miljoen te doneren aan COVID-19-hulpverleningsinspanningen via RiRi's Clara Lionel Foundation en Jay's Shawn Carter Foundation. Het fonds steunde essentiële werkers, kinderen van eerstelijnsgezondheidswerkers en eerstehulpverleners, ouderen en daklozen in deze ongekende tijd.

1 vocht tegen COVID-19 in Amerikaanse gevangenissen door 100.000 maskers te doneren

Ten slotte sloot hij zich aan bij zijn collega Roc Nation-rapper Meek Mill om gevangenen en gevangenispersoneel in de VS te beschermen door meer dan 100.000 chirurgische maskers te doneren via de Reform Alliance Foundation van het paar. Zoals opgemerkt door Entertainment Weekly, werden deze maskers uitgedeeld aan het Tennessee Department of Corrections, de Mississippi State Penitentiary en de Riker's Island Correctional Facility in New York.

Aanbevolen: