James Bond zal nooit door een vrouw worden gespeeld (en hier is waarom)

Inhoudsopgave:

James Bond zal nooit door een vrouw worden gespeeld (en hier is waarom)
James Bond zal nooit door een vrouw worden gespeeld (en hier is waarom)
Anonim

Door de jaren heen is er intens gespeculeerd of de James Bond-franchise met de tijd mee zal gaan en iemand anders dan een keurige 40-jarige man in de titel zal werpen rol. Helaas hebben producenten geen gehoor gegeven aan verzoeken om een vrouwelijke Bond. Als een soort compromis is Lashana Lynch gecast als een vrouwelijke rivaal van Bond, die nog steeds door een man zal worden gespeeld. Het is duidelijk dat het 007-universum erg vastzit.

Dit is tenslotte een filmfranchise die aarzelde om Daniel Craig als de gelijknamige actieheld te casten vanwege zijn blonde haar en andere fysieke kenmerken (zijn uiterlijk werd beschouwd als " onaantrekkelijk" in vergelijking met eerdere Obligaties). Dit is waarom James Bond nooit door een vrouw zal worden gespeeld.

8 De seksistische geschiedenis van James Bond

De vele 'Bond Girls' getuigen van hoe het 007-universum vrouwen ziet. Zoals talloze critici hebben beweerd, zijn Bond Girls slechts speeldingen voor de mannelijke hoofdrol, verleidelijk, in bikini gekleed, maar nooit krachtig in de echte zin van het woord. In zijn verschillende James Bond-films sloeg Sean Connery vaak vrouwen en behandelde ze ze over het algemeen als speelgoed in tegenstelling tot mensen (de acteur gaf zelf openlijk toe dat hij vrouwen IRL sloeg). De seksistische component heeft altijd centraal gestaan in de franchise, zelfs in dit zogenaamde "woke"-tijdperk.

7 Ian Fleming hield niet van vrouwen

De kern van de al lang bestaande afkeer van een vrouwelijke James Bond is de maker van het personage, Ian Fleming. Volgens Robert Harling, de vriend van de auteur: "Ian houdt niet echt van vrouwen: ik denk dat hij zelfs een hekel aan ze heeft vanwege zijn seksuele afhankelijkheid van hen. Hij ergert zich aan de manier waarop ze zijn leven compliceren."

Dit is logisch gezien het openlijke machoïsme van de Bond-films, vooral de oudere. In wezen zou het een slechte dienst zijn om 007 als een vrouw te casten voor de gevoeligheden van Ian Fleming.

6 Vrouwen zijn "interessanter" dan Bond

Bond-producer Barbara Broccoli vertelde Variety nadrukkelijk dat er nooit een vrouwelijke James Bond zal komen. Waarom? Want daar zijn vrouwen te interessant voor. "Hij kan elke kleur hebben, maar hij is een man," legde ze uit. "Ik vind dat we nieuwe personages voor vrouwen moeten creëren - sterke vrouwelijke personages. Ik ben niet echt geïnteresseerd in het nemen van een mannelijk personage en het door een vrouw laten spelen ervan. Ik denk dat vrouwen veel interessanter zijn dan dat."

5 Eva Green zegt dat een vrouwelijke band met de geschiedenis knoeit

In een interview met Vanity Fair zei Casino Royale-ster Eva Green dat een vrouwelijke Bond met de geschiedenis zou rotzooien.

"Ik ben voor vrouwen, maar ik vind echt dat James Bond een man moet blijven", aldus de actrice. "Het is niet logisch dat hij een vrouw is. Vrouwen kunnen verschillende soorten personages spelen, in actiefilms zijn en superhelden zijn, maar James Bond moet altijd een man zijn en geen Jane Bond. Er is geschiedenis met het personage dat moet doorgaan. Hij moet gespeeld worden door een man."

4 Sommigen beweren dat het symbolische casting zou zijn

Sommigen hebben beweerd dat een vrouwelijke band symbolisch zou zijn, in plaats van empowerment voor vrouwen. CinemaBlend voerde aan dat "het personage sterk geworteld is in mannelijkheid, en als een toekomstige versie door een vrouw zou worden geportretteerd, zou dit de lange geschiedenis van het personage tenietdoen. Vrouwen kunnen zeker hun eigen plaats in het actie- of spionagegenre vinden zonder te hoeven spelen de vrouwelijke versie van iets dat al populair is gemaakt door mannelijke acteurs."

3 Vrouwen met respect behandelen is belangrijker dan een vrouwelijke band

De Britse actrice en schrijfster Phoebe Waller-Bridge werkt momenteel aan het script voor de aankomende Bond-film en vertelde Deadline dat het belangrijker is dat Bond-films vrouwen met respect behandelen, in plaats van het hele personage te veranderen. "Het belangrijkste is dat de film de vrouwen goed behandelt", zei ze. "Bond hoeft dat niet te doen. Hij moet trouw zijn aan zijn karakter."

2 Maar sommigen zeggen dat Bond-films vrouwen verschrikkelijk blijven behandelen

Nadenkend over haar ervaring als Bond Girl in Die Another Day, legde Rosamund Pike uit waarom het onwaarschijnlijk is dat er ooit een vrouwelijke Bond zal verschijnen.

"Eén ding over Bond is dat, nu ik erop terugkijk, denk ik, Goh. Ik bedoel, dat was een wereld die rijp was voor een ongelooflijke hoeveelheid seksisme," vertelde Pike aan Buzzfeed News, eraan toevoegend dat ze werd gevraagd om een naaktscène te doen, wat ze weigerde. "Ik was een beetje voorbereid in ondergoed en ik kon de jurk laten vallen, en iets in mij dacht gewoon: nee, als je me in mijn ondergoed gaat zien, mag je me de rol geven," zei ze.

1 Ondanks campagnes zouden de producenten nooit een vrouwelijke band toelaten

Voormalig 007 Pierce Brosnan heeft gezegd dat hij een vrouwelijke Bond steunt. “Ik denk dat we de jongens het de afgelopen 40 jaar hebben zien doen. Ga uit de weg, jongens, en zet daar een vrouw. Ik denk dat het opwindend zou zijn, het zou opwindend zijn', vertelde hij aan The Hollywood Reporter, maar voegde eraan toe dat zijn wens waarschijnlijk nooit zou uitkomen onder het roer van het productieteam. "Ik denk niet dat dat gaat gebeuren met de Broccoli's. Ik denk niet dat dat gaat gebeuren onder hun toezicht."

Aanbevolen: