Geloofde Robert Kardashian echt dat OJ Simpson onschuldig was?

Inhoudsopgave:

Geloofde Robert Kardashian echt dat OJ Simpson onschuldig was?
Geloofde Robert Kardashian echt dat OJ Simpson onschuldig was?
Anonim

Een Amerikaans misdaadverhaal dat het hart van de natie en de wereld greep, NFL-superster OJ Simpson werd berecht en later vrijgelaten voor de brute moord op zijn ex-vrouw Nicole Brown Simpson en haar vriend Ron Goldman Jr. Verwikkeld in een van Amerika's meest beruchte moordprocessen, daagde Simpson's oude advocaat-vriend Robert Kardashian voor de rechtbank samen met Simpson's 'Dream Team', bestaande uit vooraanstaande advocaten, terwijl hij terechtstond voor de moorden met voorbedachten rade op Nicole en Ron op 24 januari 1995.

Een hoofdverdachte vanaf het allereerste begin, vernietigend bewijs verzameld op de wrede plaats delict in de nacht van 12 juni 1994 wees naar niemand minder dan Nicole's ex, de Amerikaanse voetballer OJ Simpson. Aanwezig in het condominium van Nicole Brown Simpson was het DNA-bewijs van drie personen, waaronder OJ.

Uiteindelijk liep Simpson als vrije man weg en het vonnis deed het Amerikaanse rechtssysteem op zijn grondvesten wankelen. Gelukkig was het verdedigingsteam echter strategisch in hun zet om Robert Kardashian aan de zaak toe te voegen. Robert was de oude vriend van OJ die vanaf het begin kampioen werd voor zijn onschuld. Van Simpson uit zelfmoord praten tot het blijkbaar verbergen van cruciaal bewijs, geloofde Robert Kardashian echt dat de man die zijn kinderen liefkozend 'oom OJ' noemden, echt onschuldig was?

8 Was OJ Simpson bevriend met Robert Kardashian?

oj-simpson-trial-kris-jenner-kardashian-family-scandal-13
oj-simpson-trial-kris-jenner-kardashian-family-scandal-13

Het duo raakte bevriend kort nadat ze elkaar in 1970 op een tennisbaan hadden ontmoet. Twee decennia later hielden ze niet alleen contact, maar bleven ze ook financieel groeien, stichtten ze gezinnen en ontmoetten ze elkaars vrouwen - Kris Jenner en Nicole Brown.

Volgens de Los Angeles Times begonnen de vrienden later samen een bedrijf, Juice Inc., en openden ze zelfs een yoghurtijswinkel in Westwood Village.

7 Hoe raakte Robert aanvankelijk bij de zaak betrokken?

oj-simpson-met-dream-team-moord-proces
oj-simpson-met-dream-team-moord-proces

Simpson bracht de nacht door in het huis van Kardashian Encino in juni 1994. Volgens Robert Kardashian werd hij de volgende ochtend wakker en vond zijn beste vriend die zelfmoord overweegt in de slaapkamer van zijn jongste dochter Khloe.

Nadat Robert hem had overgehaald om het te doen, verscheen hij later op een persconferentie om Simpsons afscheidsbrief voor te lezen. Het briefje werd geschreven kort voordat OJ en zijn andere vriend A. C. Cowlings de woning van Kardashian verlieten, voordat ze hoorden dat de politie Simpson naderde. Deze wanhopige poging om de wet te ontduiken, had OJ op de achterbank met een pistool tegen zijn hoofd terwijl Cowlings over de snelweg reed in wat nu wordt beschouwd als de beroemde witte Bronco-achtervolging.

6 Waarom werd Robert gekozen als onderdeel van het 'Dream Team?'

oj simpsons denfense team
oj simpsons denfense team

Zonder ervaring met het behandelen van strafzaken, was het Robert Kardashian's loyaliteit als vriend die hoofdadvocaat Robert Shapiro ertoe bracht Kardashian een rol aan te bieden in het 'Dream Team'. Met hun lange geschiedenis en hechte band, voelde Shapiro dat de toevoeging van Kardashian zou in hun voordeel werken, omdat hij vanaf het begin altijd had geloofd dat OJ onschuldig was.

5 Heeft Robert Kardashian geholpen de moorden te verdoezelen?

oj-simpson-bewijs
oj-simpson-bewijs

Fred Goldman, vader van moordslachtoffer Ron, beweert dat Kardashian cruciaal bewijs heeft verborgen dat OJ zou hebben veroordeeld voor de brute moord op zijn zoon en Nicole als het aan het licht was gekomen.

De New York Times meldde een dag na de moorden dat Robert Kardashian het huis van OJ Simpson in Los Angeles had verlaten met een koffer waarvan de familieleden van Goldman vermoedden dat deze het moordwapen bevatten.

4 Hoe vond Kris Jenner de rol van Robert Kardashian in de zaak?

kris-jenner-robert-kardashian-ojsimpson-trial
kris-jenner-robert-kardashian-ojsimpson-trial

Hoewel Robert en Kris op dat moment niet meer getrouwd waren, had ze een relatie met toekomstige echtgenoot Caitlyn Jenner, de twee waren nog steeds nauw betrokken bij elkaars leven vanwege de vier kinderen die ze deelden. Volgens People Magazine geeft Kris toe dat de exen heel verschillende opvattingen over de zaak hadden, maar uiteindelijk respecteerde ze hem nog steeds.

3 Wat vond Caitlyn Jenner van OJ?

O. J. Simpson en Caitlyn Jenner
O. J. Simpson en Caitlyn Jenner

In een interview met Andy Cohen onthulde Jenner haar diepste gedachten over de spraakmakende zaak die in wezen een kloof binnen zijn familie veroorzaakte.

Volgens USA Today zei Jenner tegen Andy: 'Ik wist dat hij het deed.' Toen ze verder drukte, voegde ze eraan toe dat het DNA-bewijs onthulde dat er die nacht drie mensen op de plaats delict waren, Simpson, Brown en Goldman. Jenner werd later als volgt geciteerd:

"Kies een moordenaar. Hoe moeilijk is dat?"

2 Geloofden de Kardashians dat OJ Simpson schuldig was?

Kardashian familie kerstkaart
Kardashian familie kerstkaart

Tijdens een interview met David Letterman voor de Netflix-serie, My Next Guest Needs No Introduction, geeft Kim Kardashian toe dat de OJ Simpson-zaak haar familie totaal verdeelde.

Met ouders Kris en Robert aan weerszijden, was het proces naar verluidt erg moeilijk voor de kinderen Kourtney, Kim, Khloe en Robert Jr.

"We wilden de gevoelens van een van onze ouders niet kwetsen", vertelde ze aan Dave.

1 Had Rob Kardashian echte twijfels over PB?

advocaat-robert-kardashian-in de rechtbank
advocaat-robert-kardashian-in de rechtbank

Hoewel we niet weten wat Rob Kardashian van OJ Simpson vond, is het zeker dat hij hem vanaf het begin geloofde. In het boek 'American Tragedy', na het proces, onthulde Kardashian zijn diepste gedachten die hem ertoe brachten de schuld van zijn vriend te heroverwegen.

Later, in een interview in 1996 met Barbra W alters, gaf Kardashian toe dat hij begon te twijfelen dankzij het bewijs van de plaats delict, zoals het bloed en de beruchte leren handschoen zoals gepresenteerd door de aanklager.

Aanbevolen: