25 Hilarisch slechte tovenaars Harry Potter-fans vergeten het helemaal

Inhoudsopgave:

25 Hilarisch slechte tovenaars Harry Potter-fans vergeten het helemaal
25 Hilarisch slechte tovenaars Harry Potter-fans vergeten het helemaal
Anonim

Harry Potter bracht zeven boeken voort, acht directe films, een spin-off filmfranchise, een toneelstuk, een vreselijke roman van het eerder genoemde toneelstuk, talloze fanart, meer dan 20 videogame-aanpassingen en een studio toer in Londen. Het volstaat te zeggen dat het verhaal van J. K. Rowling over tovenaars, Dreuzels en Ron Wemel een indruk op het publiek heeft achtergelaten. Je zou Harry Potter als magisch kunnen omschrijven. En dat put onze woordspeling-quota voor vandaag uit.

Tijd om te praten over die tovenaars die geen staldeur kunnen raken met een Expelliarmus!

Tovenaar is niet echt een beroep en omvat veel meer dan slechts een enkele vaardigheid. Terwijl iemand een expert kan zijn in het rijden op een bezem of de Zwarte Kunsten, kan een ander zijn roeping vinden in kruidengeneeskunde of genezende magie. Wizardy komt neer op talent, toewijding en opvoeding. Hoewel maar heel weinig mensen in de buurt kwamen van die van Albus Perkamentus, zijn de meeste geïntroduceerde personages op zijn minst redelijk bekwaam met een toverstok. Dat gezegd hebbende, sommigen zouden baat kunnen hebben bij een opfriscursus op Hogwarts. De cast van Harry Potter loopt in de honderden; bijgevolg is er nogal een discrepantie in macht die de meesten van de minst begaafden scheidt. Met voldoende tijd en moeite zou deze laatste het gat misschien kunnen dichten. We houden ons echter niet bezig met hypothetische gegevens!

Deze personages halen de magie uit betovering. Hier zijn 25 hilarisch slechte tovenaars die Harry Potter-fans helemaal zijn vergeten!

25 Mafalda Hopkirk

Afbeelding
Afbeelding

Zoals vaak het geval blijkt te zijn met minder belangrijke personages, worden ze meestal bepaald door een enkel moment in hun leven. Madam Mafalda Hopkirk is vermoedelijk meer dan een verheerlijkte bewaker die tijdelijk werd vertolkt door Hermoine; toch is dat haar enige bepalende bijdrage. In dienst van de afdeling Ongepast Gebruik van Toverkunst van het Ministerie van Toverkunst, bracht Hopkirk haar dagen door met het sturen van brieven naar tovenaars die betrapt werden op het gebruik van spreuken zonder toestemming. Het is niet verwonderlijk dat ze intiem vertrouwd raakt met Harry en zijn vrienden.

Misschien is Hopkirk een ongelooflijk getalenteerde tovenaar die de kans is ontzegd om haar waarde aan de grotere wereld te tonen. Of ze is gewoon een ondermaatse artiest met een gemakkelijke baan en banden met een aantal nogal onsmakelijke personages.

24 Gilderoy Lockhart

Afbeelding
Afbeelding

Tenzij je de wandeling kunt lopen, praat dan niet! Er was eens, Gilderoy Lockhart werd erkend als een zeer getalenteerde tovenaar met jarenlange ervaring onder zijn riem. Na het publiceren van een reeks populaire boeken over zijn persoonlijke botsingen met duistere wezens, werd Lockhart een beetje een kleine beroemdheid, en verdiende hij zelfs een plek in de staf van Zweinstein als de nieuwe hoogleraar Verweer tegen de Zwarte Kunsten. Dus waarom is hij hier?

Nou, Lockhart heeft eigenlijk nooit een van deze indrukwekkende prestaties geleverd. De oplichter gebruikte Memory Charms om de ervaringen uit de geest te wissen van degenen die de duistere wezens daadwerkelijk tegenkwamen. Het was allemaal een act!

23 Stanley Shunpike

Afbeelding
Afbeelding

Afgezien van de quidditch-wedstrijden en gevechten om te voorkomen dat de planeet in handen van Heer Voldemort v alt, is de tovenaarswereld niet zo heel anders dan zijn Dreuzel-tegenhanger. Mensen gaan nog steeds aan het werk om te proberen de rekeningen te betalen. Als zo'n universum werkelijkheid zou worden, zullen velen van ons waarschijnlijk een carrière nastreven die dichter bij die van Stanley Shunpike ligt dan bij Harry Potter.

Er is maar weinig bekend over Stans achtergrond of toverkunsten. Het enige dat zeker is, is dat hij de conducteur van de Knight Bus wordt. Wat nog belangrijker is, Stan heeft laten zien niet het scherpste gereedschap in de schuur te zijn, met zijn liefde voor roddels die onbedoeld leidde tot een korte periode in Azkaban.

22 Argus Vilder

Afbeelding
Afbeelding

Argus Vilder heeft een geldig excuus om tekort te schieten op de tovenaarsafdeling: de verzorger van Zweinstein is een Snul. Ondanks dat hij is geboren uit ten minste een alleenstaande ouder die begiftigd is met magie, is Vilder zelf geen tovenaar. Kortom, de knorrige verzorger is een Dreuzel die toevallig iets weet van magie. Door zo'n noodlottige gang van zaken zal waarschijnlijk iemand boos worden op degenen - zelfs kinderen - die begaafd zijn met de kracht om speciale zinnen te schreeuwen en het licht uit hun toverstok te laten schieten.

Hoewel de verzorger waarschijnlijk geen persoonlijkheidswedstrijden zal winnen, blijft Vilder in de buurt om de studenten te helpen tijdens de Slag om Zweinstein. Dat vergde lef.

21 Arabella Figg

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel een leger van Albus Perkamentus zeker welkom zou zijn, heeft de Orde van de Feniks niet de luxe om zijn leden uit te kiezen. De aanwezigheid van Heer Voldemort eiste dat er te allen tijde een beschermend detail aan Harry Potter werd toegewezen. Arabella Figg deed zich voor als de buurvrouw van de familie Dursley en diende tijdens zijn vroege jaren als de beveiliging van de uitverkorene.

Figg bestaat al een tijdje, maar haar belangrijkste bijdragen draaien over het algemeen om op Harry te passen. Bekend om het bezitten van meerdere katten en als een absolute verveling, gleed Figg naar de achtergrond zonder dat iemand de wijzer was. De perfecte spion!

20 De Crabbe & Goyle stamboom

Afbeelding
Afbeelding

Geïntroduceerd als de lakeien van Draco Malfidus voordat ze zich uiteindelijk hun voormalige leider toe-eigenen, hebben Crabbe en Goyle net zoveel diepgang als je gemiddelde middelbare school-pestkop uit de jaren 80. Het enige wat ontbreekt is een harder en een kluisje voor Ron of Harry. De dialoog van het paar draait grotendeels om gegrom, goedkope dreigementen en af en toe een bevestiging van hun domheid. Nu, in alle eerlijkheid, hebben Crabbe en Goyle laten zien heel geschikt te zijn voor de Zwarte Kunsten en kunnen ze een spreuk aan over net zo goed als de meeste studenten van Hogwarts.

Als hun ouders een indicatie geven van hun potentieel, hebben Crabbe en Goyle misschien al een hoogtepunt bereikt. De vaders van Crabbe en Goyle zijn vergeetbare Dooddoeners.

19 Kreunende mirte

Afbeelding
Afbeelding

Een leven dat tragisch werd afgebroken door een zwervende Basilisk, mocht Myrtle Elizabeth Warren nooit haar potentieel bereiken. Had ze zich kunnen ontwikkelen tot iets bijzonders? Technisch gezien is opgroeien tot een geest vrij uniek, hoewel Myrtle vermoedelijk andere plannen had toen ze zich voor het eerst inschreef op Zweinstein.

Afgezien van haar tragische achtergrondverhaal, wordt Moaning Myrtle voornamelijk gebruikt als een running gag om met Harry te rotzooien. Geesten lijken niet in staat om magie te gebruiken; wat nog belangrijker is, de beperkte informatie die bekend is over Myrtle's tijd onder de levenden suggereert dat ze niet bijzonder magisch begiftigd was. Niettemin verdient Myrtle een vriendelijker lot dan een eeuwigheid in een schoolbadkamer.

18 Hagrid

Afbeelding
Afbeelding

OK – dit bericht is een beetje vals. Hagrid verdreven van Zweinstein voor een misdaad die hij niet begaan had, verdroeg Hagrid de vernedering om zijn toverstok doormidden te zien breken, waardoor de halfreus zonder het belangrijkste gereedschap van een tovenaar voor het uitvoeren van magie achterbleef. Bijgevolg wordt Hagrid vaak afgewezen als een incompetente tuinman met meer kracht dan hersens. Naast het bezit van bovenmenselijke kracht en uithoudingsvermogen, werkt Hagrid voornamelijk met magische wezens en gebruikt hij zelden magie in de open lucht.

Stiekem bleef Hagrid magie beoefenen dankzij een helpende hand van Perkamentus. Arrogante tovenaars onderschatten of ontslaan de tuinman van Zweinstein misschien, maar Hagrids beste vrienden kennen de waarheid!

17 Quirinus Krinkel

Afbeelding
Afbeelding

Quirinus Quirrell, de eerste in een lange rij gedoemde professoren in Verweer tegen de Zwarte Kunsten, is de belichaming van een academicus in plaats van een beoefenaar. De verlegen aard van Quirrell, die hoog aangeschreven staat vanwege zijn enorme kennis van theoretische magie, beperkte helaas het potentieel van de tovenaar. Het uitvoeren van magie vereist niet alleen het identificeren van de juiste zin, omdat de gemoedstoestand van de uitvoerder bepa alt of een spreuk succesvol is.

Quirrells fragiele ego zorgde ervoor dat de intelligente tovenaar openlijk werd bespot door andere beoefenaars. Daarom was Krinkel een geweldige leraar, maar geen geweldige tovenaar. In feite worstelt de professor van Zweinstein om een executieniveau te bereiken dat als middelmatig kan worden bestempeld.

16 Cormac Mclaggen

Afbeelding
Afbeelding

Ondanks een paar uitzonderingen, hebben we vooral weerstand geboden aan de drang om dit artikel met te veel studenten te vullen. Zelfs als bepaalde kinderen meer belofte tonen dan andere, leren ze allemaal nog hun vak. Het academische leven definieert niet de waarde van een persoon en er is niets dat erop wijst dat onderpresteerders niet kunnen bloeien zodra ze een complementaire niche ontdekken.

Cormac Mclaggen wordt vooral herinnerd omdat hij Hermoine Granger meevroeg naar het kerstfeest van de Naaktslakkenclub, maar in zijn zevende jaar op Zweinstein dient Cormac Mclaggen tijdelijk als de hoeder van Griffoendor. In tegenstelling tot veel van de jongere studenten staat Mclaggen aan de vooravond van volwassenheid, daarom is zijn potentieel bekend. Hoewel het vliegen met bezemsteel zijn enige opmerkelijke vaardigheid is, slaagt Cormac er gedurende het grootste deel van zijn studentenleven niet in om zich te kwalificeren voor het zwerkb alteam.

15 Rabastan Lestrange

Afbeelding
Afbeelding

De familie van de Lestrange behoort tot de meest loyale supporters van de duistere. Ze leven en ademen Voldemort. Ze spreken zijn naam vrijuit, zelfverzekerd en respectvol. Rabastan van Lestrange, een tovenaar van volbloed die terloops wordt genoemd vanwege zijn bijdragen aan het tragische achtergrondverhaal van de Longbottoms, is vermoedelijk een competente beoefenaar van de Zwarte Kunsten. Hij is toevallig ook getrouwd met Bellatrix. Bijgevolg wordt Rabastan volledig overschaduwd door zijn vrouw.

De uitgebreide familie van Bellatrix is voorbestemd om herinnerd te worden als de uitgebreide familie van Bellatrix. Alle sinistere tovenaars koesteren zich in de gloed van Voldemorts slechtheid, en Rabastans licht wordt verder verdund door de aanwezigheid van Bellatrix.

14 Colin Creevey

Afbeelding
Afbeelding

Meer van een fotograaf dan een tovenaar, Colin Creevey bewondert Harry Potter tot een fout. Misschien wel de grootste fan van de uitverkorene, Colin brengt zichzelf in gevaar in een poging om het imago van zijn idool waar te maken. In zijn vierde jaar voegt Colin zich bij het leger van Perkamentus om zich voor te bereiden op de op handen zijnde opstand van Heer Voldemort. Hoewel het hart van de student op de goede plaats zit, mist Colin simpelweg de magische aanleg om een significante bijdrage te leveren aan de strijd. Helaas, de jongen overleeft de Slag om Zweinstein niet.

Colin's moed is bewonderenswaardig, zij het dwaas. Zelfbewustzijn is een bijproduct van volwassenheid, een eigenschap die de jonge tovenaar vreemd is. Rekening houdend met uitsluitend genoemde studenten, behoort Colin tot de zwaksten.

13 Mundungus Fletcher

Afbeelding
Afbeelding

Mundungus Fletchers magische vaardigheid is best lastig om nauwkeurig te meten. Over het algemeen afgebeeld als een lafaard en een kleine struikrover, wordt Mundungus erkend vanwege zijn vermogen om specifieke items of informatie te "verkrijgen" met middelen die beter aan de verbeelding kunnen worden overgelaten. Fletcher laat zien zo goed te zijn in het doorkruisen van de onderbuik van de tovenaarswereld, dat hij zelfs wordt toegelaten tot de Orde van de Feniks. Bovendien is Mundungus op zijn minst krachtig genoeg om een Patronus-bezwering op te roepen, wat een behoorlijk geavanceerde spreuk is.

Ongeacht de prestaties van de tovenaar, het wezen van Mundungus schreeuwt kleintjes! Of het nu zijn persoonlijkheid of uiterlijk is, Fletcher ademt de gravitas van een handlanger die voorbestemd is om op een enkele reis naar Arkham te gaan. Nee, dat is geen typfout.

12 Pius Thicknesse

Afbeelding
Afbeelding

Harry Potter is niet de enige die lijdt door toedoen van Heer Voldemort. Tom Riddle wierp een groot net uit waarin talloze tovenaars verstrikt raakten, waarvan vele niet dezelfde idealen deelden als de schurk. Beschouwd als een onvergeeflijke daad, transformeert de Imperiusvloek het doelwit in de marionet van de artiest. Het is niet verwonderlijk dat Voldemort veel gebruik vond voor dit specifieke type magie.

Eens onder de controle van de antagonist, dient Pius Dikkers tijdelijk als de Minister van Toverkunst, hoewel hij onmiddellijk wordt verwijderd na de nederlaag van Voldemort. Op het absolute minimum was Thicknesse getalenteerd genoeg om een baan te verdienen bij de regering van het tovenaarskind. Helaas zal hij altijd herinnerd worden als een marionet.

11 Gibbon

Afbeelding
Afbeelding

Dooddoeners zijn in wezen de werklieden van Harry Potter. Met uitzondering van een handvol opvallende leden, dient de meerderheid voornamelijk als bereidwillige instanties om de doelen van Voldemort te bevorderen. Ze zijn vervangbaar en vaak niet te ontcijferen. Het bepalende kenmerk van Gibbon is een weliswaar geweldig masker, wat niet genoeg is om deze weggooiende kleine antagonist te redden van irrelevantie.

Om hem het voordeel van de twijfel te geven, slaagt Gibbon erin het Duistere Teken rond Zweinstein te vormen, wat in feite een enorme versie is van het Vleermuissignaal. Coole truc, maar niet bijzonder indrukwekkend. De ondergang door eigen vuur deed Gibbon ook geen goed. Praten over uitgaan met een gejammer.

10 Nott

Afbeelding
Afbeelding

Voordat hij zijn neus verloor en muteerde in Ralph Fiennes, verspreidde Tom Riddle zijn leer over tovenaars en vergaarde hij een aanhang van gelijkgestemde individuen. Een van de eersten die de oproep van Voldemort leidde, is Nott al sinds het allereerste begin; het laatste opmerkelijke moment van het personage schildert de ervaren tovenaar echter als een grapje.

In de Battle of the Department of Mysteries belandt Nott aan de ontvangende kant van Hermoine's verbluffende spreuk, die de oudere tovenaar onbekwaam maakt. Voor het geval dat verliezen van een tiener niet gênant genoeg was, v alt er een plank vol met profetieën op Nott. Kortom, Nott ging eruit als een Home Alone-schurk.

9 Travers

Afbeelding
Afbeelding

De Eerste Tovenaarsoorlog omvatte verschillende hoofdrolspelers die onvergeeflijke daden pleegden in de naam van Heer Voldemort. Terwijl sommige slechts terloops worden genoemd, worden een select aantal teruggebracht als obstakels voor de helden om te overtreffen. Travers is zo'n tovenaar. Als we van mond tot mond moeten geloven, staat Travers vrij hoog in het leger van Voldemort. Misschien heeft hij een stap verloren met de tijd, aangezien Travers fa alt in vrijwel alles wat hij probeert te doen nadat hij is vrijgelaten uit Azkaban.

Laten we een kort overzicht geven van de recente prestaties van Travers! Hij wordt het slachtoffer van Harry's Imperiusvloek, worstelt om twee gemiddelde Hogwarts-studenten te verslaan ondanks dat hij wordt gesteund door een paar Dooddoeners, en verliest van Kingsley Shacklebolt. Hoe moeten we deze man serieus nemen?

8 Scabior

Afbeelding
Afbeelding

In vergelijking met veel andere boosdoeners van Harry Potter, laat Scabior geen indruk achter. Gecast in de rol van een Snatcher, zijn Scabiors dagen gewijd aan het oppakken van die slechte Dreuzelgeborenen die dezelfde lucht durven in te ademen als de volbloed Heer Voldemort. Simpel gezegd, Scabior is een grunt die de taak heeft om het drukke werk van de kwaadaardige organisatie te voltooien.

Hoe gaat de modieuze schurk om met een toverstok? Helaas laat Harry Potter zelden zien dat Scabior veel op het gebied van magie presteert, met zijn opvallende moment met een slecht bedacht duel tegen Bellatrix. In het beste geval is Scabior een middelmatige tovenaar die bereid is alles te doen om zijn baas te plezieren.

7 Andromeda Tonks

Afbeelding
Afbeelding

Nogmaals wordt een andere perfect respectabele tovenaar overschaduwd door haar bloedverwantschap met de onweerstaanbare Bellatrix. De fysieke overeenkomsten van de broers en zussen helpen de vergelijkingen nauwelijks te vergemakkelijken. Nadat ze is getrouwd met een Dreuzelgeborene, wordt Andromeda Tonks gemeden door de rest van haar familie, inclusief haar machtige zus.

Andromeda is gespecialiseerd in ondersteuning in plaats van aanvallende magie. Ze is een getalenteerde genezer en een deskundige schoonmaker, twee nuttige, zij het weinig opwindende vaardigheden. Rekening houdend met het feit dat het tovenaarskind voortdurend op de rand van oorlog lijkt te staan, is het fictieve universum van Rowling misschien beter af met het zoeken naar een paar meer Andromeda's en minder Bellatrixes. Geen team is compleet zonder een genezer.

6 Jugson

Afbeelding
Afbeelding

Een Dooddoener die vooral herinnerd wordt omdat hij bezweek aan Harry's Full Body-Bind Curse, een spreuk waardoor Jargon tijdelijk knock-out en zo stijf als een plank was. Nu, in alle eerlijkheid, is een zekere mate van magische aanleg nodig om dienst te nemen bij Lord Voldemort's squadron. Als er niets anders is, zou Jargon een behoorlijke vloek of een jinx moeten kunnen uitspreken. Daarom is zelfs de zwakste Dooddoener aanzienlijk krachtiger dan je gemiddelde tovenaar.

Dat gezegd hebbende, Jargon vecht in een oorlog met enkele van de grootste tovenaars ooit. Naast zo'n prestigieus bedrijf is fatsoenlijk gewoon niet goed genoeg! Fatsoenlijk leidt tot een snelle nederlaag door toedoen van een tiener die niet eens Hermoine Granger heet.

Aanbevolen: