Harry Potter: 20 wilde superkrachten die de tovenaars van Zweinstein hebben maar NOOIT gebruiken

Inhoudsopgave:

Harry Potter: 20 wilde superkrachten die de tovenaars van Zweinstein hebben maar NOOIT gebruiken
Harry Potter: 20 wilde superkrachten die de tovenaars van Zweinstein hebben maar NOOIT gebruiken
Anonim

Vaak is de vraag gesteld: "Wie zou er winnen in een gevecht: Voldemort of Darth Vader?" Hoewel we het erover eens kunnen zijn dat Darth Vader uit Star Wars veel meer succes genoot dan Voldemort van Harry Potter, komt de laatste schurk nog steeds uit een wereld vol diepe en soms duistere magie. Daarom is de vraag zo moeilijk, aangezien J. K. Rowlings levendige wereldopbouw heeft ons zoveel krachtige soorten magie en spreuken opgeleverd dat we er zelfs vandaag nog steeds meer over leren in de wereld van Fantastic Beasts and Where to Find Them.

Een betere vraag zou natuurlijk zijn om Vader tegen Perkamentus op te zetten, maar zelfs Perkamentus had zijn beperkingen, zoals we hebben gezien in zowel de films als de boeken. Er zijn krachtige vormen van magie gezien tijdens de Tovenaarsoorlog, maar nooit in de klas. Sommige zijn volkomen logisch voor leraren van Zweinstein om te vermijden; duistere magie onderwijzen zou onverantwoord zijn. Maar andere krachten hadden eigenlijk in de klas moeten worden gebruikt of onderwezen om de studenten beter voor te bereiden op hun strijd tegen Voldemort. Hier zijn Harry Potter: 20 wilde superkrachten die de tovenaars van Zweinstein hebben maar nooit hebben gebruikt.

20 Wettigheid

Afbeelding
Afbeelding

Het vermogen om in de geest van een andere tovenaar te wrikken en het te lezen is geen natuurlijk geboren talent voor de meeste heksen en tovenaars, maar het is een zeer nuttige vaardigheid die duistere tovenaars vaak gebruiken om hun complotten uit te voeren. Het zou heel logisch zijn als het onderwerp zou worden onderwezen in Verweer tegen de Zwarte Kunsten op N. E. W. T.-niveau om toekomstige Schouwers te helpen informatie van verdachten te krijgen, maar het kan te intens zijn voor studenten die deze carrière niet nastreven.

19 Vlucht

Afbeelding
Afbeelding

Tovenaars en heksen kunnen vliegen? Volgens Severus Sneep en de Dooddoeners kunnen ze dat wel. Dus waarom vliegen geen andere heksen of tovenaars ook? Fans hebben grappen gemaakt over betoverend ondergoed om het mogelijk te maken, maar feit blijft dat het niet wordt onderwezen op Hogwarts en we zien alleen slechte karakters het doen.

18 Alchemie

Afbeelding
Afbeelding

Technisch gezien is alchemie een onderwerp in het Harry Potter-universum, maar we zien het nooit echt onderwezen in de klas. Zesde- en zevendejaars mogen het keuzevak volgen, waarbij stoffen, zoals metaal, in goud worden omgezet. Het is een mooie vaardigheid die interessant zou zijn geweest om in de serie te zien.

17 Het zicht

Afbeelding
Afbeelding

Sybill Trelawney heeft slechts twee keer in haar hele leven aangetoond dat ze profetieën kan uitspreken die Perkamentus kent, en daarom is het raar dat ze les blijft geven op Hogwarts terwijl er andere meesters van The Sight zijn die waarzeggerij kunnen leren aan de studenten op Zweinstein. Afgezien van de onheilspellende waarschuwing van Trelawney, krijgen we deze superkracht nooit te zien op Hogwarts.

16 Onvergeeflijke vloeken

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel we technisch gezien Severus Sneep en Barto Krenck Jr. zien, terwijl ze zich voordoen als Alastor Moody, Onvergeeflijke Vloeken gebruiken op Zweinstein, gebruiken echte Zweinstein-leraren deze spreuken natuurlijk nooit in het bijzijn van studenten of leren ze ze uit te voeren. Deze ongelooflijk krachtige vloeken, waaronder de Imperiusvloek, Cruciatusvloek en de Eliminatievloek, richten blijvende schade aan en zijn verboden voor alle heksen en tovenaars, daarom zien we ze niet elke dag.

15 Krachten van de Ouderling

Afbeelding
Afbeelding

Dumbledore is in het bezit van de Elder Wand, een van de krachtigste magische objecten ooit gemaakt. Het kan dingen doen die anders onmogelijk zouden zijn, zoals gebroken toverstokken repareren, dus we vragen ons af waarom Perkamentus het niet heeft gebruikt om Ron te helpen met zijn toverstok. Hij heeft het ook nooit gebruikt om de vloek op het standpunt van Verweer tegen de Zwarte Kunsten te verbreken.

14 Rekenen

Afbeelding
Afbeelding

Rekenen is een ander vak dat technisch wordt onderwezen op Hogwarts, maar we zien nooit een leraar het gebruiken. De cursus bevat echt nuttige magie, zoals het bedenken van spreuken, dus het zou interessant zijn om te zien hoe leraren het gebruiken. We weten dat Severus Sneep in het verleden spreuken heeft uitgevonden, maar we hebben het proces nog nooit in actie gezien.

13 Occlumentie

Afbeelding
Afbeelding

Het tegenovergestelde van Legilimency, Occlumency is het vermogen van een tovenaar om iemand anders toegang te geven tot zijn gedachten. Perkamentus geeft Sneep de opdracht om Harry deze moeilijke vaardigheid te leren, wat niet logisch is omdat hij weet dat ze elkaar verachten, en het is geen verrassing dat Harry niet erg goed wordt in de vaardigheid. Maar waar leerde Sneep het in de eerste plaats? Waarom wordt het niet onderwezen op Hogwarts?

12 Tijdreizen

Afbeelding
Afbeelding

Hogwarts-studenten gebruiken Time-Turners in de serie, maar leraren nooit. Dit lijkt contraproductief, omdat er zoveel gevallen zijn waarin ze nuttig zouden zijn om alles te voorkomen, van Zwerkbalblessures tot Wizarding Wars. De logica tegen het gebruik ervan is hetzelfde achter elk ander tijdreisargument, maar ze worden nog steeds gebruikt in Prisoner of Azkaban om een hippogrief en Sirius Black te redden… door kinderen.

11 Xylomancy

Afbeelding
Afbeelding

Xylomancy is een ander vak dat aan heksen en tovenaars wordt onderwezen, dit keer aan de Ilbermorny School of Witchcraft and Wizardry, dat we nooit echt te zien krijgen. Het gaat om het gebruik van stokken om waarzeggerij uit te voeren en het wordt genoemd in een krant tijdens de film Fantastic Beasts and Where to Find Them, maar we moeten nog zien wat het echt inhoudt binnen de serie.

10 Magische weerstand

Afbeelding
Afbeelding

Magische weerstand is een krachtige manier om elk kwaad dat met magische middelen op een persoon of wezen wordt gericht af te wenden, maar het is geen vaardigheid die de meeste heksen en tovenaars gemeen hebben. We zien geen enkele leraar van Zweinstein de vaardigheden gebruiken, ook bekend als spellingsweerstand, behalve Hagrid, die reuzenbloed heeft.

9 Obliviate Spell

Afbeelding
Afbeelding

Hermione gebruikt een aantal geavanceerde magische spreuken die we de Hogwarts-leraren nog nooit hebben zien gebruiken of die de studenten moeten gebruiken, inclusief de Obliviate-spreuk, die ongelooflijk krachtig is. Iemand alles laten vergeten wat ze ooit wisten, is een van de slechtste of beste dingen die je ooit voor hen zou kunnen doen. Hoewel professor Lockhart de spreuk gebruikte, was het buiten de les en om snode redenen; Hermelien gebruikte het om haar familie te beschermen.

8 Donkere Magie

Afbeelding
Afbeelding

Het is duidelijk dat duistere magie, een zeer krachtige vaardigheid van elke tovenaar die het gebruikt, niet wordt onderwezen of gebruikt door echte Hogwarts-leraren tijdens lessen. Sneep gebruikt het buiten de les, en sommige vervangende leraren die door het Ministerie van Toverkunst zijn gestuurd, gebruiken het, zoals Dolores Omber, die een vervloekte ganzenveer gebruikt om leerlingen te straffen.

7 Wandloze Magie

Afbeelding
Afbeelding

Wandloze magie is meer casual in de films, maar in de Harry Potter-boeken wordt het beschouwd als een extreem krachtige vorm van magie die de meeste tovenaars niet kunnen beheersen. De meeste magische mensen hebben een toverstok nodig om hun spreuken te sturen, en Albus Perkamentus is de enige tovenaar die in staat is om het in de boeken uit te voeren. Geen enkele leraar gebruikt het echter in de boeken. Harry slaagt erin een snelle Lumos-spreuk te gebruiken zonder zijn toverstok vast te houden, maar zijn toverstok licht van hem af, nog steeds betrokken bij de spreuk.

6 Animagus-instructie

Afbeelding
Afbeelding

Hoe veranderen zoveel heksen en tovenaars in krachtige Animagi zonder enige formele instructie? We zijn nooit getuige geweest van een Hogwarts-leraar die aan spreuken werkt om een Animagus te worden of het daadwerkelijke proces dat het met zich meebrengt, maar we weten wel dat Perkamentus Anderling leerde hoe hij er een kon worden en dat Harry's vader, James Potter, en zijn vrienden Sirius Zwarts en Peter Pippeling allemaal werd Animagi om bij hun vriend, Remus Lupos, te zijn toen hij in een weerwolf veranderde.

5 Onbreekbare geloften

Afbeelding
Afbeelding

Wanneer Severus Sneep een onbreekbare gelofte doet om Draco Malfidus te helpen bij zijn missie om Perkamentus uit te schakelen in Harry Potter en de Halfbloed Prins, is het duidelijk dat de magie enorm krachtig en belangrijk is. Aangezien het alleen Dooddoeners zijn die deze vorm van magie uitvoeren, is het waarschijnlijk verboden voor studenten, en daarom zien we nooit iemand de spreuk uitvoeren op Hogwarts.

4 Verborgen Charms

Afbeelding
Afbeelding

Een verbergingsbedel is een ongelooflijk nuttig stukje magie dat niet alleen helpt om objecten in het volle zicht te verbergen, maar ook om de magische krachten van elk object te verbergen. Verborgen charmes worden genoemd in Harry Potter en de Halfbloed Prins, maar de enige keer dat we daadwerkelijk getuige zijn van een verborgen charme in de wereld van Harry Potter is wanneer Jacob er een doet in het spel Hogwarts Mystery.

3 Liefdesspreuken

Afbeelding
Afbeelding

Het is goed dat Horace Slakhoorn wilde dat zijn leerlingen Amortentia konden identificeren, het krachtigste liefdesdrankje dat er bestaat, maar hij heeft misschien het vuur aangewakkerd door het te gebruiken op de school, waar het drankje verboden is. Hoewel we getuige zijn van de schadelijke effecten van liefdesdrankjes op Ron Wemel en Tom Riddle, Sr., gebruiken medewerkers en docenten van Zweinstein deze krachtige tool nooit in het bijzijn van lezers of kijkers.

2 Opstanding

Afbeelding
Afbeelding

Het is interessant om op te merken dat terwijl de Tovenaarssteen op Zweinstein was, geen van de stafleden, behalve professor Krinkel, die Voldemort op zijn hoofd huisvestte, probeerde het te gebruiken. Wederopstanding is een van de wildste superkrachten die een tovenaar ooit kan gebruiken, maar de resultaten zijn meestal van de verontrustende variëteit, daarom zien we Hogwarts-leraren nooit opstandingsmagie proberen.

1 Creatie van Gruzielement

Afbeelding
Afbeelding

Gruzielement maken is zo'n duistere kunst dat leraren bang zijn om er zelfs maar over te praten, laat staan leerlingen instrueren hoe ze het moeten doen. Het kleine beetje informatie van Horace Slakhoorn bracht Tom Riddle ertoe er zeven te maken, maar we zijn niet getuige van het proces, en ook geen van de medewerkers van Hogwarts gebruikt deze ongelooflijke maar gevaarlijke vaardigheid, die het gebruik van een van de duisterste magie vereist die ooit bestaat.

Aanbevolen: