20 Sitcom-sterren uit de jaren 90 De wereld was helemaal vergeten

Inhoudsopgave:

20 Sitcom-sterren uit de jaren 90 De wereld was helemaal vergeten
20 Sitcom-sterren uit de jaren 90 De wereld was helemaal vergeten
Anonim

Tegenwoordig zijn er mensen die we alleen in herhalingen zien. Terwijl sitcoms uit de jaren 90 de carrières van onmiskenbare krachtpatsers van beroemdheden zoals Will Smith, Mario Lopez en de Olsen-tweeling lanceerden, gaven ze ons ook tientallen acteurs die slechts 15 minuten roem hadden. Hoe veelbelovend sommige tv-sterren destijds ook leken, er was geen garantie dat ze het op lange termijn zouden halen. Eerlijk? De meesten niet.

De meeste sitcom-beroemdheden uit de jaren 90 zijn al JAREN niet meer in de openbaarheid gekomen - of toch niet om goede redenen. We durven te wedden dat de laatste keer dat de meeste mensen aan Screech (Dustin Diamond) van Saved By the Bell dachten, was toen een bepaalde tape uitlekte die hem dingen liet zien die niemand vroeg om te zien. De laatste keer dat de wereld hoorde over tante Becky (Lori Loughlin) van Full House, werd ze beschuldigd van een omkopingsschandaal op een universiteit.

Maar hoe zit het met degenen die helemaal in de vergetelheid zijn geraakt? De meeste mensen herinneren zich ze waarschijnlijk helemaal niet, ook al maakten ze deel uit van zoveel van onze doordeweekse avonden die we opgroeiden. Het kunnen zelfs de eerste verliefdheden zijn waarvan we helemaal vergeten waren dat ze bestonden.

Hier is onze lijst met 20 tv-sitcomsterren uit de jaren 90 die niemand zich meer herinnert:

20 Rider Strong (Boy Meets World)

Als je ons had verteld dat deze babe uit Boy Meets World na het einde van de show in de jaren 90 helemaal vergeten zou zijn, hadden we je niet geloofd. Hij is te schattig om te vergeten! Op de een of andere manier kreeg Rider Strong in de loop van de tijd steeds minder acteerbanen. Nu doet hij niet veel anders dan een obscure podcast hosten, en we zouden hem waarschijnlijk niet op straat herkennen.

19 Tahj Mowry (Smart Guy)

Tahj Mowry was zo poppin in de jaren 90 dat er een hele sitcom werd gemaakt om hem in een hoofdrol te laten spelen. Na jaren van optredens in shows als Who's The Boss, Full House en zelfs Friends, speelde deze kindacteur als de echte slimme man in Smart Guy, maar we hebben hem sindsdien nauwelijks meer gezien. We denken dat hij vroeg piekte.

18 Jane Leeves (Frasier)

Herinner je je Jane nog als de lieve Britse verzorger Daphne Moon op Frasier? Dat doe je nu. Ze had een paar jaar geleden kort een hoger profiel met de show Hot in Cleveland, maar niets voor of sinds Frasier heeft haar zo duidelijk in de openbaarheid gebracht. Ze was toen een stijlicoon uit de jaren 90, en nu betwijfelen we of mensen haar naam zelfs maar onthouden.

17 Peri Gilpin (Frasier)

Peri Gilpin speelde Roz Doyle op Frasier en had een paar decennia geleden nog een paar andere rollen in romcom en tv-films. Tegenwoordig zegt haar IMDB dat ze nog steeds acteert, maar dat ze in jaren niets groots heeft meegemaakt. Een gastoptreden op Broad City is het hoogtepunt op haar recente cv. Zoek Roz in herhalingen als je deze actrice snel wilt zien.

16 Jenna Von Oy (Bloesem)

Jenna Von Oy was voor Blossom in de jaren negentig wat Emily Osment was voor Hannah Montana in de jaren 2000. Ze waren allebei de eigenzinnige sidekicks van de leading ladies waar de shows naar vernoemd waren. In tegenstelling tot Emily heeft Jenna niet veel acteerrollen gehad sinds de productie van haar sitcom uit de jaren 90. Als je minder sterrenkracht hebt dan de minder bekende zus van Haley Joel Osment, weet je dat er iets mis is gegaan.

15 Joey Lawrence (Bloesem)

Blossom had nog een ster die sinds het einde van de show uit ons leven is verdwenen: de ooit prachtige tienerhartenbreker, Joey Lawrence. In de jaren 2000 verscheen Joey kort als deelnemer aan Dancing with the Stars en als de helft van de kortstondige sitcom Melissa en Joey. Het is duidelijk dat de gloriedagen van deze acteur ver achter hem liggen.

14 Madeline Zima (The Nanny)

We wedden dat het jaren geleden is dat je aan The Nanny hebt gedacht, laat staan de actrice met een minder belangrijk karakter die de uiteindelijke stiefdochter van Fran Fine (Fran Drescher) in de show speelde. Ze was toen schattig en nu is ze mooi, maar Hollywood is niet aardig geweest voor Madeline Zima. Jarenlange tv-optredens op laag niveau hebben haar ver van de A-lijst gehouden.

13 Shane West (Once and Again)

Shane West was zo dromerig in de show Once and Again uit de jaren 90 dat hij uiteindelijk werd gecast als Mandy Moore's liefdesbelang in de film A Walk to Remember - en daar herinner je je waarschijnlijk het gezicht van deze man van. Net als veel van de andere 'celebs' op deze lijst, bleef hij acteren in kleine rollen, maar bereikte nooit het niveau van bekendheid dat hij ooit had.

12 Leanna Creel (Saved By the Bell)

Je was misschien geen fan van Tori op Saved By the Bell. We snappen het, ze heeft Zack van Kelly gestolen! Zelfs Leanna Creel zelf (nu een succesvolle producer) is geen fan van wie ze speelde. "Zelfs in die tijd was het nogal campy en niet per se iets waarvoor ik herinnerd zou willen worden", vertelde ze aan ABC News. Nou, de jaren zijn verstreken en… dat ben je niet.

11 Zachery Ty Bryan (Home Improvement)

De blonde broer van Home Improvement heette Brad, als je het vergeten bent. Brad werd gespeeld door de veelbelovende kindacteur Zachery Ty Bryan, die op dat moment al een paar tv-films op zijn naam had staan. Volgens een interview dat hij aan CNN gaf, ging het mis toen hij als jonge volwassene werd beschuldigd van drugs. Wat zou Tim de Gereedschapsman zeggen?

10 Soleil Moon Frye (Sabrina de tienerheks)

Soleil was een grote hottie in de jaren 90. In de jaren 80 had ze het al groots getroffen met de hoofdrol op Punky Brewster, maar in de jaren 90 kwam ze tot haar recht als een van Sabrina's coole studievrienden op Sabrina the Teenage Witch. Sindsdien staat ze niet meer in de schijnwerpers, naast het produceren van haar eigen inhoud op haar mamablog.

9 Kellie Shanygne Williams (Family Matters)

Prachtig over Family Matters, Kellie speelde Laura, het personage dat de harten van jongens uit de jaren 90 stal, waaronder het hart van het hoofdpersonage van de show, Steve Urkel. Family Matters had een lange looptijd, helemaal van 1989 tot 1998. Helaas vertaalde al die tijd op het scherm zich niet in een sterke acteercarrière, en Kellie heeft sindsdien niet veel succes meer gezien.

8 Jaleel White (Familiezaken)

Steve Urkel zelf, ook bekend als Jaleel White, heeft sinds zijn Family Matters-dagen ook niet veel geluk gehad in Hollywood. Het is moeilijk om omhoog te gaan als je de ster bent van een succesvolle tv-show en het personage dat je speelt een popcultuuricoon is! Urkel is nog steeds iconisch, maar Jaleel zal waarschijnlijk nooit zo beroemd worden als hij ooit was.

7 Marla Sokoloff (Full House)

Marla trok de aandacht van kinderen uit de jaren 90 toen ze Gia speelde, Stephanie's uitgesproken beste vriendin in Full House. Je had misschien gedacht dat deze schattige tieneractrice een mooie carrière voor zich had, maar helaas, van wat we kunnen zien, is het een beetje vaag geweest. Ze maakte deel uit van een komische video die in 2018 viraal ging, maar daarnaast… niet geweldig.

6 Lark Voorhies (gered door de bel)

Op Saved By the Bell als Lisa Turtle liet Lark Voorhies het maken. Ze was populair, rijk en had alles voor haar. IRL, Lark lijkt het moeilijker te hebben gehad. Ondanks veel lof en verschillende Young Artist Awards voor haar acteerwerk in de show, stopte Lark met acteren en is nu een fictieschrijver. Wie wist het?

5 David Faustino (getrouwd… met kinderen)

Married…With Children gaf ons Ted Bundy, gespeeld door Ed O'Neill, die sindsdien weer beroemd is geworden met de huidige hit, Modern Family. Het gaf ons ook Kelly Bundy, gespeeld door Christina Applegate, die je nog steeds op tv kunt zien als een hoofdrol in Dead to Me. Waar ging Bud Bundy, gespeeld door David Faustino, heen? Na afloop van de show helemaal van onze schermen. Sorry, Bud.

4 Beverley Mitchell (7th Heaven)

Herinner je je haar nog? Wij ook niet. Voor een snelle herinnering, Beverley speelde middelste kind Lucy Camden op 7th Heaven. Haar grote zus in de show werd gespeeld door Jessica Biel, wiens carrière in de jaren 2000 een grote vlucht nam en nu getrouwd is met megaster Justin Timberlake. Beverly daarentegen is nu te vinden in direct-naar-dvd-films zoals The Dog Who Saved Easter. Yikes.

3 Barry Watson (7th Heaven)

Als je niet verliefd was op de oudste broer van de 7th Heaven-familie, heb je waarschijnlijk niet goed genoeg in de gaten gehouden. Barry Watson was toen een baby en is nu een baby, maar zijn sterrenkracht is zo vervaagd dat we betwijfelen of je hem herinnerde totdat je hem zojuist aankeek. Zijn optredens zijn al lang niet meer zo indrukwekkend geweest.

2 Tatyana Ali (The Fresh Prince of Bel Air)

Waarom ontplofte Ashley van Fresh Prince niet op dezelfde manier als Will? Ze was schattig, getalenteerd en trendy in de show gedurende de hele serie van 1990 tot 1996, maar werd daarna nog steeds niet groot in Hollywood. We hadden nooit verwacht dat Tatyana Ali in de vergetelheid zou raken, maar een langzame stroom van onopvallende optredens betekent dat dat precies is wat er is gebeurd.

1 Jonathan Taylor Thomas (Thuisverbetering)

Hij stal je hart in de jaren 90, of het nu als Randy was in Home Improvement of in zijn romantische hoofdrollen in vakantie- en komediefilms uit de jaren 90. Die kaaklijn! Die ogen! Hij is nog steeds een 10, maar tegenwoordig hoor je niets meer van Jonathan Taylor Thomas. Volgens Distractify nam hij een time-out om in het buitenland te studeren en kwam hij nooit meer echt terug in het spel. Kom bij ons terug, JTT!

Aanbevolen: