Harry Potter en de Steen der Wijzen: wat de meeste fans niet weten

Inhoudsopgave:

Harry Potter en de Steen der Wijzen: wat de meeste fans niet weten
Harry Potter en de Steen der Wijzen: wat de meeste fans niet weten
Anonim

De eerste Harry Potter-film is gewoon magie. Vanaf de release van het eerste boek, Harry Potter And The Philosopher's Stone in 1997 (getiteld Sorcerer's Stone in de Verenigde Staten en uitgebracht in september 1998), is de serie Britse kinderboeken nu een van 's werelds grootste franchises. Eerste edities verkopen voor topdollar. Vanaf de populariteit van de eerste boeken was een filmdeal onvermijdelijk. De productie van de serie begon in 2000 in het Verenigd Koninkrijk.

Harry Potter And The Sorcerer's Stone ging in première op 16 november 2001, tot kritisch en commercieel succes, met een brutowinst van 970 miljoen dollar aan de internationale kassa. Geregisseerd door Christopher Columbus, schittert Daniel Radcliffe als de titulaire tovenaar, samen met andere frisse acteurs Emma Watson en Rupert Grint, het trio en een groot deel van de cast zou het gezicht worden van een tienjarige franchise en miljonairs worden.

15 Het beperkte gedeelte in de bibliotheek was geen decor, maar gefilmd aan de universiteit van Oxford

Harry gebruikt zijn onzichtbaarheidsmantel om het beperkte gedeelte te betreden
Harry gebruikt zijn onzichtbaarheidsmantel om het beperkte gedeelte te betreden

IMDb onthult scènes in de bibliotheek van Zweinstein en de beperkte delen werden gefilmd in het gebouw van Duke Humfrey in de Bodleian Library in Oxford. De universiteit heeft strikte regels tegen vlammen in de bibliotheek, en de makers van deze film waren de eersten die na honderden jaren deze regel mochten overtreden.

14 Daniel Radcliffe en Emma Watson worstelden met kostuumelementen

Het trio wordt geconfronteerd met Fluffy
Het trio wordt geconfronteerd met Fluffy

Sommige fans klaagden dat Harry's ogen niet overeenkwamen met de beschrijving van groen in het boek, maar Daniel Radcliffe was allergisch voor de contactlenzen die nodig waren om zijn blauwe ogen te veranderen. Evenzo had Emma Watson nep-inserts om de bucktooth-glimlach van Hermione na te bootsen, maar ze kon geen effectieve lijnen leveren, zoals regisseur Christopher Columbus zei.

13 Als leerlingen op Hogwarts werken, is het eigenlijk schoolwerk dat kinderacteurs nodig hebben

Harry, Ron en Hermelien in de klas
Harry, Ron en Hermelien in de klas

Een van de contractuele verplichtingen van kindacteurs is om een beperkt aantal uren te werken en hun studie op de set af te ronden. IMDb onthulde dat de meeste scènes waarin de studenten op perkament schrijven, echte opdrachten uitwerken die ze moesten afmaken.

12 J. K Rowling speelde bijna Harry's moeder, Lily Potter

Rowling bij première
Rowling bij première

In de vroege productiefasen beschouwden de castingdirectors de auteur van het boek, Rowling, voor de rol van Harry's moeder. In het echte leven creëerde ze het personage, maar voor de verfilming speelde Geraldine Somerville Lily Potter, de overleden moeder van Harry.

11 Hollywood-acteurs zoals Robin Williams en Rosie O'Donnell lobbyden voor rollen, maar Rowling had een strikt castbeleid voor alleen Britten

Hagrid neemt afscheid van Harry
Hagrid neemt afscheid van Harry

Met de onmiddellijke populariteit van Harry Potter is het logisch dat talloze Hollywood-acteurs opsprongen bij de gedachte om zich bij de franchise aan te sluiten. Elle onthulde dat komiek Robin Williams contact heeft opgenomen met de producenten om zijn interesse te uiten in de geliefde halfreus Hagrid, gespeeld door Robbie Coltrane in alle acht films. O'Donnell wilde matriarch-extraordinaire, Molly Weasley (Julie W alters) portretteren.

10 Steven Spielberg regisseerde de eerste film

Chris Columbus zet de toon en roept op tot actie
Chris Columbus zet de toon en roept op tot actie

Tijdens de eerste gesprekken over een Harry Potter-film, pitchte Steven Spielberg een geanimeerde bewerking van de serie. Hij besteedde vijf of zes maanden aan het project, en uiteindelijk gaf hij de regie door ten gunste van A. I.: Artificial Intelligence, met Jude Law en Haley Joel Osment in de hoofdrollen.

9 Het productieteam trainde uilen om brieven aan de kinderen te bezorgen

Harry met Hedwig
Harry met Hedwig

De uilen in de Harry Potter-films moesten meer doen dan rondhangen en er mooi uitzien. Als de primaire vorm van communicatie in de tovenaarswereld, trainden de begeleiders de uilen om brieven te bezorgen, wat volgens Mental Floss ongeveer drie maanden duurde.

8 Harry spreekt niet met succes een hoorbare spreuk op het scherm

Harry vindt zijn toverstok
Harry vindt zijn toverstok

Er gebeurt veel in Harry Potter, dus het is gemakkelijk om dingen te vergeten. Ga terug en herbekijk Harry Potter en de Steen der Wijzen om te beseffen dat alle belangrijke spreuken, Wingardium Leviosa, Alohomora of Petrificus Totalus, zijn uitgesproken door Ron (Grint), Hermione (Watson) of Neville (Lewis). Hij laat het glas verdwijnen bij het reptielenhuis, maar hij zei niets.

7 Tom Felton, een natuurlijke brunette, deed auditie om Harry en Ron te spelen

Studenten zitten vast in het Verboden Bos
Studenten zitten vast in het Verboden Bos

Tom Felton vertelde dat hij auditie deed voor de rollen van Harry Potter en Ron Wemel voordat producenten hem castten als Draco Malfidus. Om de snotterige Zwadderich te portretteren, liet Felton zijn haar een keer per week bleken om het gladgestreken platina te behouden.

6 Alle kinderen hadden tandmallen voor het geval één een babytand verloor

Neville met valse tanden
Neville met valse tanden

De vooruitziende blik in de filmindustrie is soms een wonder. Aan het begin van de productie kregen alle kinderen op de set een afgietsel van hun tanden. Als er melktanden verloren gaan, kan de afdeling rekwisieten een neptand maken voor continuïteit.

5 Privet Drive was een echt huis in Engeland

De originele filmlocatie
De originele filmlocatie

Voor de eerste Harry Potter-film stond een echt huis in Bracknell, 60 kilometer buiten Londen, in voor het huis van de Duffelingen, 4 Privet Drive, Little Whinging, Surrey. In de volgende films heeft het productieteam volgens de studiotour een replica gebouwd op het terrein van Leavesden Studio.

4 Warwick Davis speelt twee rollen, een Goudgrijp-werknemer en een Hogwarts-professor

Goblin begroet Harry in Goudgrijpbank
Goblin begroet Harry in Goudgrijpbank

Met behulp van zware protheses speelt de iconische Britse acteur Warwick Davis twee rollen in Harry Potter en de Steen der Wijzen. Hij verschijnt eerst als Grijphaak in Goudgrijp, en daarna als Professor Flitwick, de Charms-instructeur op Zweinstein.

3 Harry's Hogwarts-brieven werden twee keer met de hand geschreven door de afdeling Props

Harry ontvangt zijn brief aan Zweinstein
Harry ontvangt zijn brief aan Zweinstein

De eerste batch acceptatiebrieven van Zweinstein die de hand van het grafische team voor de film schreef, bleek te zwaar te zijn voor de uilen om te dragen, wat betekende dat ze er duizenden opnieuw met de hand moesten schrijven!

2 Cast Members hebben de Grote Zaal niet gezien voordat ze gingen filmen

De Sorteerhoed in de Grote Zaal
De Sorteerhoed in de Grote Zaal

De reacties van de jonge castleden op de grote zaal waren echt, volgens Buzzfeed. De cast had de Grote Zaal niet gezien voordat ze de scène met de sorteerhoed opnamen, en de opwinding en kinderlijke verwondering konden in re altime op de camera worden vastgelegd.

1 Al het gastronomische eten in de grote zaal was echt

Het feest van de Grote Zaal
Het feest van de Grote Zaal

Al het eten in de scènes van de grote zaal is echt. Volgens IMDb wilde Chris Columbus de uitgebreide feesten uit de boeken perfect vastleggen. Het enige probleem is dat het eten snel bederft onder de hete productielampen en een super onaangename geur veroorzaakte. In toekomstige Harry Potter-films bevroor het rekwisietenteam voedsel, waardoor mallen werden gemaakt om het nepvoedsel na te bootsen en realistischer te maken.

Aanbevolen: