Wat de meeste Harry Potter-fans niet weten over Gruzielementen

Inhoudsopgave:

Wat de meeste Harry Potter-fans niet weten over Gruzielementen
Wat de meeste Harry Potter-fans niet weten over Gruzielementen
Anonim

J. K. Rowling heeft een groot aandeel gehad in de dromen van de meeste kinderen (en die van volwassenen die weigeren op te groeien) door een van de beroemdste fantasieromans ter wereld te schrijven die veel door fans gemaakte creaties heeft voortgebracht. Door de ups en downs van Harry Potter's avonturen, introduceerde de auteur veel nieuwe concepten en wezens naarmate het verhaal vorderde, sommige waren cruciaal voor de verhaallijn, terwijl andere belangrijke maar optionele informatie moesten toevoegen die de lezer ofwel dichter bij de personages bracht of gewoon toegevoegd authenticiteit van de scènes.

In het geval van Gruzielementen noemde Rowling ze alleen in het zesde boek van de serie. Ze bleken later een cruciaal onderdeel te zijn van het einde dat slechts één boek verwijderd was, dus er werd niet veel informatie gegeven over de donkere, mysterieuze items van enorme waarde. Dit artikel zal licht werpen op feiten die niet elke Potterhead kent als het gaat om Gruzielementen.

15 Een duistere tovenaar kan geen oneindig aantal gruzielementen maken

Elke Harry Potter Gruzielement
Elke Harry Potter Gruzielement

Wanneer een tovenaar met succes een Gruzielement produceert, wordt een stuk van zijn ziel uit zijn lichaam verwijderd naar een container naar keuze van de caster. Tom Riddle's ambitie om onsterfelijk te worden, verblindde hem om te vernietigen wat er van zijn ziel over was, aangezien elk Gruzielement hetzelfde bedrag nodig heeft. Veel andere details over Voldemort werden niet in de films getoond.

14 Ontmenselijking is een van de vele bijwerkingen van het creëren van een gruzielement

Afbeelding
Afbeelding

Ontmenselijking is niet alleen bedoeld als fysieke verschijning, maar een duistere tovenaar die onsterfelijkheid verlangt, verliest ook elk teken van wat hem menselijk maakt. Empathie, liefde, nederigheid verdwijnen allemaal geleidelijk wanneer een Gruzielement wordt opgeroepen. Deze gevolgen maken het een erg duister pad voor elke tovenaar om te nemen, daarom is het ten strengste verboden om dergelijke spreuken uit te spreken.

13 Een Gruzielement kan onschadelijk worden na een lange periode van isolatie

Afbeelding
Afbeelding

Gruzielementen worden gemaakt door middel van een duister ritueel, waardoor de ziel in de container zelf besmet raakt. Bijgevolg kan een Gruzielement zijn omgeving beïnvloeden met negatieve energie, waardoor mensen tegen elkaar of zichzelf worden opgezet. Een Gruzielement voor een langere periode isoleren kan zijn capaciteiten verlammen… voor een tijdje.

12 Gruzielementen werden metaforisch genoemd in The Warlock's Hairy Heart Tale

Afbeelding
Afbeelding

Dit was het enige verhaal in de Tales of Beedle the Bard dat niet werd genoemd in de Potter-boeken of -films. Het bijzonder donkere verhaal portretteert het verhaal van een rijke heksenmeester die zijn hart verwijderde en opbergde zodat hij niet zou vallen in de "zwakte" van liefde. Zijn hart verwijderd? Denk dat Voldemort zeven "harten" had.

11 J. K. Rowling aarzelt om informatie te delen over de gruwelijke daad die nodig is om een gruzielement te creëren

Afbeelding
Afbeelding

Veel fans willen graag weten welke vreselijke daad je moet verrichten om met succes een Gruzielement te toveren. Er zijn zoveel theorieën gedeeld zonder antwoord van de auteur, wat de vraag oproept: hoe vreselijk is het? Op een bepaald moment vertelde Rowling haar redacteur het hele proces, waardoor ze ziek werd.

10 De gruwelijke daad die nodig is om een gruzielement te creëren, kan kannibalisme zijn

Afbeelding
Afbeelding

Over gruwelijke daden gesproken, veel mensen geloven dat kannibalisme kan worden gebruikt om Gruzielementen te maken, het is op zijn zachtst gezegd nogal onaangenaam. Hoewel veel fans beweren dat de lichamen die voor de spreuk werden gebruikt intact waren, geloven sommigen nog steeds dat in de tovenaarswereld organen kunnen worden verwijderd zonder een litteken achter te laten.

9 Gruzielementen vernietigen werd slechts gedeeltelijk gedekt door de boeken

Afbeelding
Afbeelding

De boeken behandelen vele manieren die worden gebruikt bij de vernietiging van Gruzielementen: alles bedekt met het-g.webp

8 Het enige bekende boek om Gruzielementen in detail te behandelen, zijn de geheimen van de donkerste kunst

Afbeelding
Afbeelding

Elke Potterhead kent 'geheimen van de donkerste kunst', omdat het door het trio in het laatste boek en de films werd gebruikt om hun missie op te sporen en te volbrengen. Wat veel fans niet weten, is dat dit het enige boek is dat ooit is geschreven dat dit soort informatie bevat. Alle andere boeken vermelden in het kort Gruzielementen, maar geven nooit te veel details om voor de hand liggende redenen.

7 Een succesvol gemaakt Gruzielement zal het verouderingsproces stoppen

Afbeelding
Afbeelding

Dit detail is door de jaren heen onder veel Potterhead-radars gevlogen sinds het verhaal het kort deed. Het produceren van een Gruzielement verleent geen onsterfelijkheid alleen omdat de caster zielen heeft, maar het stopt ook veroudering, wat de tovenaar semi-onsterfelijk maakt. De enige manier waarop een eigenaar van een Gruzielement permanent kan sterven, is door moord nadat alle andere Gruzielementen zijn vernietigd.

6 Een Gruzielement plant de ziel van de Schepper in het land van de levenden en beperkt het van het hiernamaals

Afbeelding
Afbeelding

Alles heeft een prijs! Iets wat Tom Riddle had moeten weten lang voordat hij probeerde zijn ziel te splitsen om Gruzielementen te maken. Het bereiken van onsterfelijkheid is niet goedkoop, omdat het de ziel van de caster bindt aan het land van de levenden met de onmogelijkheid om het hiernamaals te bereiken. Het is voornamelijk een enkele reis naar onsterfelijkheid of eeuwige verdoemenis.

5 Niet alle Gruzielementen zijn bekend bij de tovenaarswereld - sommigen zijn misschien onder de radar gevlogen

Afbeelding
Afbeelding

De boeken waren erg vaag als het gaat om Gruzielementen die niet van Voldemort waren. De Harry Potter-sage concentreert zich alleen op de Gruzielementen van Heer Voldemort, waardoor Potterheads geloven dat hij niet de enige tovenaars was die ooit dergelijke artefacten produceerde. Wie weet hoeveel meer onsterfelijke duistere tovenaars er door de eeuwen heen hebben bestaan?

4 Harry sloeg bijna twee vliegen in één klap toen de basilisk zijn arm doorboorde

Afbeelding
Afbeelding

De meeste fans misten het feit dat Harry in Harry Potter en de Geheime Kamer inderdaad een van Voldemorts Gruzielementen was voordat hij er zelfs maar van wist. Dit betekent dat de basilisktand die zijn arm doorboorde een van Voldemorts vele zielfragmenten had kunnen beëindigen nadat Harry degene in Riddle's dagboek had vernietigd.

3 Herpo The Foul was de eerste tovenaar die erin slaagde een gruzielement te produceren en zou degene kunnen zijn die de spreuk zelf ontwikkelde

Afbeelding
Afbeelding

De eerste tovenaar die ooit een Gruzielement produceerde, is Herpo de Foul, hij leefde in het oude Griekenland en wordt verondersteld de voorouder van Zalazar Zwadderich te zijn. Veel Potterheads (sommigen gingen zelfs zo ver dat ze Gruzielement-tatoeages kregen) geloven dat hij de eerste maker van het Gruzielement was, dan moet hij degene zijn geweest die in de eerste plaats met de spreuk op de proppen kwam. Praat over de wortel van alle kwaad.

2 Het fabriceren van een Gruzielement met behulp van een levend wezen kan een omgekeerd effect hebben op de Caster

Afbeelding
Afbeelding

Een algemene overtuiging is dat het proberen om een Gruzielement te maken met een levend wezen als een vat, een omgekeerd effect kan hebben op de tovenaar zelf. Met een deel van zijn ziel vastgemaakt aan het vat, is een deel van de ziel van het vat op zijn beurt vastgemaakt aan de gieter zelf, wat gedrags- en fysieke veranderingen kan veroorzaken.

1 Het eerste Gruzielement zou de reden kunnen zijn achter het vermogen van Zwadderich's nakomelingen om Parseltongue te spreken

Afbeelding
Afbeelding

Zoals vermeld in het vorige item, kan een tovenaar die probeert een Gruzielement te maken met een levend wezen een omgekeerd effect krijgen op de caster. Deze informatie brengt Potterheads ertoe te geloven dat het eerste Gruzielement op een slang werd geworpen (net als Nagini) die de nakomelingen van Herpo hun beruchte vermogen gaf om parseltongue te spreken.

Aanbevolen: