10 feiten over Kanye West die fans waarschijnlijk zijn vergeten

Inhoudsopgave:

10 feiten over Kanye West die fans waarschijnlijk zijn vergeten
10 feiten over Kanye West die fans waarschijnlijk zijn vergeten
Anonim

Kanye West is een van de meest polariserende beroemdheden van vandaag. Inderdaad, West wordt beschouwd als een geniaal en briljant muzikant. Hij is een van de best verkopende soloartiesten aller tijden. West is echter ook een van de meest controversiële celebs. Hij haalde de krantenkoppen op prijsuitreikingen en maakte schandalige opmerkingen. De carrière en het persoonlijke leven van West zijn geen geheim. Hij is open over zijn opvattingen en worstelingen.

Kanye West bestaat al heel lang en maakt altijd nieuws. Daarom is het gemakkelijk om verschillende feiten over West, zijn persoonlijke leven en zijn carrière te vergeten. Het is tijd om West en enkele vergeten feiten nader te bekijken.

10 Kanye's moeder hielp hem zijn eerste nummer op te nemen

Kanye West treedt live op
Kanye West treedt live op

Kanye West begon zijn carrière toen hij nog heel jong was. Hij toonde inderdaad al op jonge leeftijd tekenen van zijn artistieke vaardigheid, aangezien hij vaak poëzie schreef. West schreef en nam zijn eerste nummer "Green Eggs &Ham" op toen hij dertien was.

West's moeder, Donda West, betaalde mee voor de opname. Donda aarzelde echter na het zien van de opnamestudio, een microfoon die in een vuile kelder hing. Hoe dan ook, Donda steunde West bij het nastreven van zijn droom. Donda speelde een grote rol in het vroege succes van West en werd later zijn manager.

9 Hij woonde in China en leerde Mandarijn spreken

Kanye West op het podium
Kanye West op het podium

Kanye West's moeder, Donda, was een professor aan de Chicago State University en was de buitenlandse expert van de Volksrepubliek China. In de jaren tachtig verhuisden de tienjarige West en zijn moeder naar China.

West heeft inderdaad een aantal jaren in het land doorgebracht. Hij was de enige buitenlander in zijn klas, maar slaagde erin om erbij te horen. West leerde zelfs Mandarijn spreken en sprak de taal vloeiend. Uiteindelijk verhuisden West en zijn moeder terug naar Chicago, en West vergat het grootste deel van de Mandarijntaal.

8 Onderwijs

Kanye West treedt op tijdens tour
Kanye West treedt op tijdens tour

Kanye West's prioriteit is altijd zijn muziekcarrière geweest. In 1997 ging West met een beurs naar de American Academy of Art waar hij schilderlessen volgde. Later stapte hij echter over naar de Chicago State University.

Hoe dan ook, muziek bleef zijn primaire focus, zelfs als hij naar school ging. Uiteindelijk voelde West dat school zijn droom in de weg stond, dus stopte hij ermee. De moeder van West was niet blij met deze beslissing, maar realiseerde zich al snel dat het de juiste stap was voor West. Later ontving hij een eredoctoraat.

7 Rocafella dacht niet dat hij producer of rapper kon worden

Kanye West en Jay-Z treden op op het podium
Kanye West en Jay-Z treden op op het podium

Kanye Wests leven veranderde compleet toen hij in 2000 als producer tekende bij Roc-a-Fella Records. Hij kreeg brede erkenning voor zijn productie op Jay-Z's klassieke album The Blueprint uit 2001. Produceren was echter niet genoeg voor West, want zijn droom was om rapper te worden.

Jay-Z en Damon Dash vonden dat West beter geschikt was als producer en dachten niet dat hij een soloartiest zou kunnen zijn. Natuurlijk was West vastbesloten om te bewijzen dat hij zo goed was als hij al wist. Uiteindelijk overtuigde West Roc-A-Fella om hem een kans te geven, en hij stelde niet teleur.

6 Auto-ongeluk

Kanye West treedt op in Lollapolooza
Kanye West treedt op in Lollapolooza

Kanye West gebruikt tragische levensgebeurtenissen en persoonlijke pijn als motivatie in zijn carrière. In 2002 werd West bijna in het leven geroepen nadat hij betrokken was bij een gruwelijk auto-ongeluk. Hij reed van de studio naar huis toen het ongeluk gebeurde.

Hij brak zijn kaak en moest een ingrijpende reconstructieve operatie ondergaan. West had een metalen plaat nodig en zijn kaken waren op slot. Hoe dan ook, West liet zich hierdoor niet afremmen. West schreef het nummer "Through The Wire" terwijl hij nog in het ziekenhuis lag. West nam zelfs de single op met zijn kaak nog steeds dicht. West kreeg enorm veel respect van de mensen in de industrie.

5 Synesthesie

Kanye West in de Ellen DeGeneres-show
Kanye West in de Ellen DeGeneres-show

Kanye West wordt beschouwd als een van de grootste artiesten van zijn generatie. Inderdaad, West is vaak de eerste die dat beweert. West is erg openhartig en eerlijk ondanks alle controverse die hem soms omringt.

West beweert ook dat hij lijdt aan synesthesie. Verschillende kunstenaars maken dezelfde bewering. Synesthesie is een aandoening die ervoor zorgt dat mensen hun zintuigen anders ervaren. Ze zien geluiden vaak als kleuren. Tijdens een interview met Ellen DeGeneres beweerde West dat hij synesthesie heeft en geluiden ziet als een schilderij.

4 Kanye's schandalige opmerkingen

Kanye West treedt live op
Kanye West treedt live op

Kanye West staat erom bekend zijn mening te uiten en schuwt het nooit om zijn mening te delen. West staat erom bekend dat het van tijd tot tijd betrokken raakt bij de politiek. In 2005 had West zijn eerste beroemde controversiële moment.

West verscheen naast Mike Myers voor de special A Concert For Hurricane Relief. Tijdens het optreden beweerde West dat de toenmalige president George W. Bush niets om Afro-Amerikanen gaf. De verbluffende opmerkingen van West maakten Myers sprakeloos en haalden de krantenkoppen over de hele wereld. West begon natuurlijk net met de controversiële momenten.

3 Donda's overlijden

Kanye West treedt op tijdens liveconcert
Kanye West treedt op tijdens liveconcert

In 2007 overleed Donda West plotseling aan complicaties van plastische chirurgie. West en Donda hadden een buitengewone band. Inderdaad, Donda heeft West alleen opgevoed en heeft later zijn carrière geleid. West was er kapot van en worstelde met zijn geestelijke gezondheid.

Hij wendde zich tot muziek om het overlijden van zijn moeder te verwerken. West nam de single "Hey Mama" op en droeg deze op aan zijn overleden moeder. West bleef worstelen met het overlijden van zijn moeder meer dan tien jaar geleden. In veel opzichten is West er nooit overheen gekomen.

2 Taylor Swift onderbreken

Kanye West treedt op in Sacramento
Kanye West treedt op in Sacramento

Kanye West heeft veel opmerkelijke momenten tijdens prijsuitreikingen. Inderdaad, West had verschillende uitbarstingen na verlies bij verschillende evenementen. Natuurlijk was de meest beruchte Taylor Swift betrokken. In 2009 won Swift dat jaar de beste vrouwelijke video bij de MTV Awards. Een woedend Westen bestormde echter het podium en greep de microfoon om Beyoncé en haar video voor 'Single Ladies' te prijzen."

Later die avond won Beyoncé de Video of the Year-prijs en riep Swift op het podium om haar toespraak af te maken. Uiteindelijk verontschuldigde West zich voor zijn acties en bij Swift.

1 Kanye's grootste pijn in het leven

Kanye West treedt live op
Kanye West treedt live op

Kanye West staat bekend om het maken van wilde en buitensporige opmerkingen. West is inderdaad de eerste om zijn prestaties te prijzen. West noemt zichzelf vaak een van de grootste artiesten aller tijden.

Natuurlijk maakt West vaak een back-up van alles wat hij beweert. West geeft echter toe dat hij één pijn in het leven heeft die hij nooit kan genezen. In 2009 beweerde West in een interview dat zijn grootste pijn in het leven is dat hij zichzelf niet live kan zien optreden. De opmerkingen van West verspreidden zich als een lopend vuurtje en hadden iedereen aan het praten.

Aanbevolen: