10 Beroemdheden die je waarschijnlijk vergeten was op 'Buffy The Vampire Slayer

Inhoudsopgave:

10 Beroemdheden die je waarschijnlijk vergeten was op 'Buffy The Vampire Slayer
10 Beroemdheden die je waarschijnlijk vergeten was op 'Buffy The Vampire Slayer
Anonim

Het v alt niet te ontkennen dat Buffy The Vampire Slayer een cultureel fenomeen is. Als je eind jaren '90 tot begin jaren '00 bent geboren, is de kans groot dat je de show op de een of andere manier bent tegengekomen, ook al was het maar terloops. Het bovennatuurlijke drama barstte in 1997 op onze schermen en liep zeven succesvolle seizoenen, en leidde zelfs tot een even populaire spin-off in Angel.

Dit jaar waren fans ontmoedigd toen ze ontdekten dat veel van de castleden van de show het slachtoffer waren van het misbruik van de maker van de show, Joss Whedon. Dit leidt ertoe dat de fandom zich verzamelt rond de dappere acteurs en hen steunt in hun strijd voor gerechtigheid. Natuurlijk zal de kerncast altijd herinnerd en gekoesterd worden in het grote geheel van de populaire cultuur; maar wist je dat de show ook het begin was van enkele van Hollywood's meest geliefde sterren? Hier zijn tien acteurs die je waarschijnlijk vergeten was in Buffy.

10 Pedro Pascal

Pedro Pascal was een weinig bekende acteur voordat hij zijn doorbraakrol vond in het vierde seizoen van HBO's Game of Thrones. Hoewel zijn tijd in de hitshow kort (en een beetje bloederig) was, maakte Pascal een blijvende indruk met zijn charisma en charme. Sinds hij in GOT verscheen, speelde Pascal in talloze spraakmakende projecten, zoals Wonder Woman 1984 en The Mandalorian. Maar voordat hij onze harten stal als Oberyn Martell, maakte Pascal een korte verschijning in Buffy's seizoen vier première 'The Freshman'. In de aflevering speelde Pascal Eddie, een student die kort bevriend raakte met Buffy voordat hij in een vampier werd veranderd. Helaas is dat alles wat we van Eddie zagen voordat Buffy gedwongen werd hem in te zetten.

9 Clea DuVall

Clea Duvall is een gerespecteerde actrice, schrijfster, regisseur en producent, die bekend staat om haar hoofdrol in films als The Faculty, But I'm A Cheerleader en Girl, Interrupted. Maar voordat de Amerikaanse actrice haar plek als tienerster uit de jaren 90 vond, maakte ze een korte maar gedenkwaardige verschijning in Buffy's eerste seizoen. In de aflevering (getiteld 'Out of Mind, Out of Sight') speelde DuVall Marcie Ross, een tienermeisje dat zo over het hoofd werd gezien door haar leeftijdsgenoten op de middelbare school dat ze onzichtbaar werd. Hoewel haar rol klein was, wordt de aflevering nu door de Buffy-fandom als een klassieker beschouwd, waarbij velen DuValls optreden als een bijzonder hoogtepunt noemen.

8 Wentworth Miller

Wentworth Miller is een Engels-Amerikaanse acteur die bekend staat om zijn hoofdrol in televisieshows zoals Prison Break, The Flash en Legends of Tomorrow. Maar voordat de acteur uit fictieve gevangenissen ontsnapte of stripboekschurken bestreed, maakte hij zijn televisiedebuut in het tweede seizoen van Buffy. In de aflevering 'Go Fish' speelde Miller Gabe, een eigenwijs lid van het zwemteam dat door prestatieverhogende medicijnen in een watermonster werd veranderd. Miller's tijd in de show was misschien kort, maar de acteur liet zeker een blijvende (en slijmerige) indruk achter op de fandom.

7 Azura Skye

Azura Skye is een televisieactrice die tegenwoordig bekend staat om haar rollen in American Horror Story en de komische dramafilm 28 Days, waarin ze samen met Sandra Bullock en Viggo Mortensen speelde. De actrice wordt echter ook liefdevol herinnerd voor haar kleine terugkerende rol in het zevende en laatste seizoen van Buffy. Skye verscheen voor het eerst in de aflevering 'Help' en speelde Cassie Newton, een teruggetrokken tienermeisje met het vermogen om de dag van haar dood te voorspellen. Skye zou een tweede keer verschijnen in de aflevering 'Conversations With Dead People', deze keer als een demonische entiteit die Cassie's gedaante als vermomming droeg.

6 Ashanti

Ashanti is een zangeres en actrice die in het begin van de jaren 2000 bekendheid kreeg met de release van haar debuutalbum (de toepasselijke naam) Ashanti. Na het succes van het album besloot de singer-songwriter om wat acteerwerk uit te proberen, zoals in films als Coach Carter, John Tucker Must Die en The Muppets' Wizard of Oz. In 2003 zou Ashanti ook een kleine rol spelen in Buffy's zevende seizoen. In de aflevering 'First Date' speelde Ashanti Lissa, een demon die Xander wilde offeren aan de 'Big Bad' van het seizoen. De rol was kort, maar Ashanti's aanwezigheid in de show zal nooit worden vergeten.

5 Lalaine

Lalaine is een Filipijns-Amerikaanse actrice die tegenwoordig wordt herinnerd voor haar rol als Miranda Sanchez in de sitcom van Disney Channel, Lizzie McGuire. Tijdens haar tijd in de geliefde show, zou Lalaine ook schitteren in de originele Disney Channel-film You Wish en zou ze een korte verschijning maken in het laatste seizoen van Buffy.

Lalaine verscheen in drie afleveringen van het seizoen en speelde het personage van Chloe, een moordenaar in opleiding die uiteindelijk zelfmoord zou plegen. Soms kan het een heel vreemde ervaring zijn om naar Buffy te kijken.

4 Danny Strong

Danny Strong is een acteur die bekend staat om zijn tijd bij Buffy, waar hij het personage Jonathan Levinson speelde. Strong zou in zes van de zeven seizoenen van de show verschijnen voordat zijn personage op tragische wijze werd vermoord. Sinds zijn tijd in zijn show heeft Strong een succesvolle carrière als scenarioschrijver en producent nagestreefd. Met de scenario's voor films als The Hunger Games: Mockingjay en The Butler, staat Strong nu vooral bekend om zijn creatie van de veelgeprezen televisieshow Empire. Strong is momenteel de winnaar van twee Primetime Emmy's en zal een lange en illustere carrière tegemoet gaan.

3 Felicia Dag

Felicia Day is een televisieactrice die bekend staat om haar rollen in shows als Supernatural en The Magicians. Maar voordat ze een succesvolle actrice was, had Day een terugkerende rol in het zevende seizoen van Buffy. Door het personage Vi te spelen, een potentiële moordenaar die bekend staat om haar eigenzinnige gevoel voor kleding en humor, werd Day meteen een favoriet bij de fans en wordt herinnerd als een hoogtepunt van het laatste seizoen. De actrice zou later in veel door Whedon geleide projecten verschijnen, zoals Dr Horrible's Sing-A-Long Blog en de sciencefictionshow Dollhouse.

2 Kal Penn

Kal Penn is een komische acteur die bekend staat om zijn rol als Kumar Patel in de Harold & Kumar-franchise. Maar voordat hij zijn grote doorbraak als komiek vond, maakte Penn een korte verschijning in het vierde seizoen van Buffy. Penn speelde in de aflevering 'Beer Bad' en speelde Hunt, een student die via magisch bier in een holbewoner werd veranderd. De aflevering wordt nu beschouwd als de slechtste in de geschiedenis van de show, maar Penn zelf moet een soort indruk hebben gemaakt, aangezien hij later zou verschijnen in de Buffy spin-off Angel. Sinds hij in de show verscheen, heeft Penn succes gevonden als filmacteur en was hij zelfs een medewerker van het Witte Huis tijdens de regering-Obama.

1 Amy Adams

Amy Adams werd voor het eerst een begrip toen ze prinses Giselle vertolkte in Disney's Enchanted. De film was een kritisch en commercieel succes, waarbij velen Adams' optreden als een bijzonder hoogtepunt noemden. Sindsdien speelde Adams in verschillende veelgeprezen films en is hij genomineerd voor zes Academy Awards.

Voordat Adams echter succes vond, werkte ze aan haar carrière in shows als Charmed, The Office en natuurlijk Buffy. Adams verscheen in het vijfde seizoen van de show in de aflevering 'Family', waar ze Tara's manipulatieve neef, Beth, speelde. Hoewel de rol klein was, injecteerde Adams het met haar kenmerkende subtiliteit en nuance. Ze was misschien geen scène-stealer, maar ze werd wel een van de meest succesvolle acteurs die ooit in de show verscheen.

Aanbevolen: