10 beroemdheden die je waarschijnlijk bent vergeten, maakten cameo's op 'Grey's Anatomy

Inhoudsopgave:

10 beroemdheden die je waarschijnlijk bent vergeten, maakten cameo's op 'Grey's Anatomy
10 beroemdheden die je waarschijnlijk bent vergeten, maakten cameo's op 'Grey's Anatomy
Anonim

ABC's medische drama Grey's Anatomy is een favoriet bij fans sinds het voor het eerst werd uitgezonden in 2005. De langlopende tv-show heeft de carrières van de meest opvallende sterren, waaronder Ellen Pompeo, Sandra Oh en Patrick Dempsey, gekatapulteerd en heeft liet fans kennismaken met veel nieuwe gezichten in Hollywood die de show kunnen bedanken voor het feit dat ze hun carrière een vliegende start hebben gegeven.

De fictieve serie staat bekend om zijn lange lijst van gastoptredens en cameo's gemaakt door A-lijst sterren. Van zangers als Mandy Moore en Demi Lovato tot Oscar-winnende actrice Faye Dunaway, Grey's Anatomy heeft talloze gaststerren gehad tijdens zijn opmerkelijke zeventien seizoenen. Deze sterren hieronder zijn slechts enkele van de meest memorabele en meest bekende gastrollen in het drama.

10 Mandy Moore

Songstress Mandy Moore speelde de rol van Mary Portman in Grey's Anatomy seizoen zes en zeven. Haar personage komt naar het ziekenhuis in Seattle voor een operatie op dezelfde dag dat er een schietpartij plaatsvindt door de echtgenoot van een voormalige patiënt. Wanneer Moore's personage maanden later terugkeert, wordt ze van de beademing gehaald en sterft.

Moore's acteercarrière is van de grond gekomen sinds ze in het drama verscheen. De zangeres "I Wanna Be With You" speelt Rebecca in het NBC-drama This Is Us. Moore werd genomineerd voor de Golden Globe Award voor beste vrouwelijke bijrol en won twee Screen Actors Guild Awards voor haar optreden in de show.

9 Christina Ricci

In de tweedelige aflevering van Grey's Anatomy, getiteld "It's the End of the World", portretteert actrice Christina Ricci Hannah Davies, een paramedicus die haar eigen hand gebruikte om een wond te blokkeren die uiteindelijk een bom kreeg erin.

Het tweedelige verhaal is volgens Zap2it een van de meest bekeken afleveringen van de serie, bekeken door 38,1 miljoen kijkers. Nadat Ricci een gastoptreden had gemaakt in de show, waarvoor ze veel lof ontving, speelde ze in tal van kaskrakers en andere televisieshows, waaronder Ally McBeal en Pan Am.

8 Faye Dunaway

In seizoen vijf keken fans naar de met een Oscar bekroonde actrice Faye Dunaway als Margaret Campbell, de eerste vrouwelijke chirurg in het Seattle Grace Hospital. In de aflevering beschrijft Callie Torres, gespeeld door Calliope Iphegenia, het karakter van Dunaway als: "ze zit meestal gewoon in haar kantoor en verspreidt prestige, maar ze doet nog steeds af en toe een routineoperatie."

Volgens Fandom heeft Dunaway haar procedure uit het hoofd geleerd, zodat ze de procedure in werkelijkheid perfect kon uitvoeren. Dunaway heeft ook het enige niet-reguliere personage gespeeld dat als algemeen chirurg van het personeel in de show te zien is.

7 Rita Moreno

In de aflevering van seizoen twaalf, "Odd Man Out", speelt actrice Rita Moreno een gastrol als Gayle McColl, een vervreemde vrouw van Griffin McColl, die een auto-ongeluk krijgt en geen herinnering heeft aan hun vervreemding. Uiteindelijk herinnert het paar zich waarom ze in de eerste plaats bij elkaar kwamen, maar helaas verloopt zijn operatie niet zoals gepland.

Moreno was slechts een van de meest iconische gastoptredens van de show. Haar carrière omvat 70 jaar en ze heeft in veel films gespeeld, waaronder West Side Story, Singin' In the Rain en The King and I.

6 Demi Lovato

Demi Lovato speelde in seizoen zes van Grey's Anatomy, met in de hoofdrol de jonge Hayley May, bij wie ten onrechte de diagnose paranoïde schizofrenie is gesteld nadat ze een gat in haar binnenoor had gevonden waardoor ze zichzelf pijn deed. Lovato's personage herstelt volledig in de aflevering en ze krijgt de juiste diagnose van het Superior Canal Dehiscence Syndrome.

Demi's verschijning in de show was tijdens het hoogtepunt van haar carrière en terwijl ze nog steeds bekend stond om haar hoofdrol in Disney's Sonny With a Chance. Ze is een van de meest succesvolle Hollywood-sterren in het medische drama.

5 Elisabeth Moss

Elisabeth Moss heeft een zeer prominente carrière in Hollywood gehad, dus het was geen verrassing toen het drama wilde dat de actrice een cameo zou maken in seizoen zes. Moss speelt Nina Rogerson, de dochter van een patiënt met een aandoening waarbij bot groeit op de plaats van het trauma.

Sinds haar verschijning in Grey's Anatomy is Moss' carrière alleen maar groter geworden. Ze is nu het meest bekend om haar briljante werk in Hulu's The Handmaid's Tale, waar ze de Golden Globe voor Beste Actrice won.

4 Abigail Breslin

Een van de jongste sterren die in het medische drama verscheen, was Abigail Breslin, die Megan Clover speelde in het derde seizoen van de show. Het personage van Breslin leek superkrachten te hebben als Alex haar onderzoekt en ze toegeeft dat ze ongevoelig is voor pijn.

Breslin acteert al sinds ze nog maar drie jaar oud was met haar eerste grote acteerrol in de film van regisseur M. Night Shyamalan, Signs. Sindsdien bleef ze succes zien in Hollywood met films als Little Miss Sunshine en Absoluut, Misschien.

3 Seth Groen

Seth Green is te zien in het vierde seizoen van de show, waarin hij Nick Hanscom speelt, een patiënt bij wie een grote tumor uit zijn halsslagader wordt verwijderd. Helaas sterft het personage van Green nadat zijn slagader barst.

Green is misschien niet in veel recente films of tv-shows geweest, maar hij is achter de schermen bezig met enkele van de meest populaire komedies op tv. Green zingt Chris Griffin van Family Guy sinds het begin en hij is de mede-maker van Robot Chicken voor volwassenen.

2 Sarah Paulson

Een van de beroemdste sterren in Grey's Anatomy is Sarah Paulson, die Ellis Gray speelt als jonge vrouw in het zesde seizoen. Volgens Fandom zou Paulson haar rol in seizoen elf opnieuw opnemen, maar ze had verplichtingen voor American Horror Story.

Hoewel Paulson misschien wel een van de meest bekende sterren is die in de show verschijnt, waren fans volgens CheatSheet niet zo blij om haar een jonge Grey te zien spelen. Fans dachten dat Paulson heel anders leek dan de oudere Ellis Grey, gespeeld door Kate Burton.

1 Millie Bobby Brown

Actrice Millie Bobby Brown maakte een gastoptreden in seizoen elf, waar ze een jong meisje speelde genaamd Ruby, wiens moeder ziek wordt na een aardbeving. Nadat ze Owen medische hulp aan de telefoon heeft gekregen, kan Ruby haar moeder in leven houden voordat een helikopter hen komt halen.

Het was een van Browns meest memorabele rollen, naast haar ongelooflijke werk aan Netflix' Stanger Things.

Aanbevolen: