Inside 'Harry Potter's' John Hurt's conflict met Harvey Weinstein

Inhoudsopgave:

Inside 'Harry Potter's' John Hurt's conflict met Harvey Weinstein
Inside 'Harry Potter's' John Hurt's conflict met Harvey Weinstein
Anonim

De naam Harvey Weinstein is synoniem geworden voor de wreedheden die hij heeft begaan. Er is echter veel te weten over de filmmagnaat vóór de MeToo-beweging. Hoewel Harvey verantwoordelijk is voor de carrières van onder meer Matt Damon, Dame Judi Dench en zelfs Meryl Streep (tot op zekere hoogte), evenals voor de financiering van enkele van de beste films aller tijden, stond hij ook bekend als een echte stuk werk. Terwijl geruchten over zijn illegale en beledigende gedrag jegens vrouwen door de gemeenschap in Hollywood, New York en Cannes circuleerden, was het geen gerucht hoe gemeen hij kon zijn met filmmakers. Met Harvey was het zijn weg of de snelweg. En Harvey kan heel kleinzielig zijn, zoals regisseur Kevin Smith ontdekte nadat Harvey na het filmfestival van Cannes een jacht op zijn rekening had gezet.

Harvey's reputatie ging hem voor, en terwijl velen zijn voeten kusten, kwamen anderen in het openbaar tegen hem op. Houd in gedachten dat zelfs machtige Hollywood-types als Meryl Streep en wijlen Robin Williams Harvey niet boos wilden maken… Maar Harry Potter ster Sir John Hurt kon het niet schelen…

Dit is wat er gebeurde en wat de aanleiding was voor hun vete.

Het ging allemaal om Snowpiercer

De overleden grote Sir John Hurt stond bekend om zijn vele uitstekende optredens. Hij had gedenkwaardige rollen in Alien (als het bemanningslid waarvan zijn borst openbarstte), Orwell's 1984, Merlin, Tinker Tailor Soldier Spy, Indiana Jones, Hellboy, V for Vendetta, Watership Down, als toverstokmaker Olivander in de Harry Potter-films, en in Midnight Express en The Elephant Man, die hem beide Academy Award-nominaties opleverden.

En toen was er de Snowpiercer uit 2013; een film van Academy Award-winnende regisseur Bong Joon Ho. Natuurlijk is de ongelooflijk getalenteerde en sympathieke Bong Joon Ho vooral bekend om zijn recente hit, Parasite. Maar Snowpiercer is een andere film die absoluut de tijd van mensen waard is. Het was gebaseerd op een graphic novel en is onlangs aangepast in een televisieserie.

Hoewel John Hurt de ondersteunende rol van Gilliam speelde in Snowpiercer, was hij duidelijk fel beschermend tegen de film. We kwamen erachter toen hem werd gevraagd naar de release van de film terwijl hij op de rode loper van de Critics Circle Awards in Londen, Engeland zat.

"John, een andere film die we kunnen zien is Snowpiercer, die we volgende week in Berlijn gaan zien. Kun je ons daar iets over vertellen?" vroeg de interviewer aan John, die duidelijk klaar was om de rode loper te verlaten.

"Nou, ik vind het een prachtige film. Ik heb hem gezien. En ik wil dat hij in de Engelstalige gebieden in zijn volledige versie wordt vertoond," zei John, zich duidelijk bewust van iets dat achter de -de scènes tussen regisseur Bong Joon Ho en Harvey Weinstein. "Ik ben het niet eens met Harvey Weinstein, die er twintig minuten uit wil halen. Omdat ik weet wat hij eruit zal halen."

"Nou, waarom denk je dat hij er twintig minuten uit probeert te halen?"

"Het is endemisch bij hem. Hij kan er niets aan doen. Hij doet het altijd. Hij is constant aan het dokteren en heeft het gevoel dat hij… Hij neemt iets aan en iedereen moet juichen. En dat doe ik, dat groet ik. Maar dan wil hij [een project] veranderen. Hij vertrouwt zijn regisseurs niet. En dat kan ik niet salueren, "zei John authentiek en gepassioneerd.

"Het moet als acteur ongelooflijk frustrerend zijn om te weten dat je het op dat moment ook niet in de hand hebt", voegde de interviewer eraan toe.

"Als het zover komt, heb ik het vrij goed uit mijn handen, ja. Wat ik kan doen is het bedrijf, het Koreaanse bedrijf en, eh, Bong Joon Ho steunen."

John ging toen poëtisch over Bong Joon Ho's bekwaamheid als regisseur en waarom zijn versie degene zou moeten zijn die iedereen zou moeten zien. Rond die tijd deden scenarioschrijver Kelly Masterson en twee van de andere sterren van de film, Chris Evans en Tilda Swinton, ook hetzelfde.

Er was duidelijk een probleem achter de schermen.

Wat is er met Snowpiercer gebeurd?

Volgens IndieWire had Bong Joon Ho inderdaad een groot gevecht met Harvey Weinstein over het redigeren van twintig minuten Snowpiercer.

"Ik ben iemand die tot dan toe alleen de 'director's cut' van mijn films had uitgebracht. Ik heb nog nooit een bewerking gedaan die ik niet wilde doen", vertelde Bong Joon Ho aan Vulture. "Weinsteins bijnaam is 'Harvey Scissorhands', en hij was zo trots op zijn bewerking van de film."

Voor sommige dingen, zoals een moment waarop bewakers een vis opensnijden om de helden van de film te intimideren, moest Bong Joon Ho tegen Harvey liegen om zijn zin te krijgen. Op de vraag waarom het zo belangrijk was om het moment vast te houden waar de regisseur gepassioneerd over was, beweerde Bong Joon Ho dat zijn vader 'een visser was' en dat het dus persoonlijk was.

Maar verder bleef Harvey zo koppig als maar kan. Het was alleen vanwege de toenemende druk van de cast, crew en het publiek dat Harvey Weinstein toeliet en de veelgeprezen regisseur de film liet uitbrengen die hij wilde uitbrengen.

Ja, Harvey Weinstein was een nachtmerrie vanuit elke hoek.

Aanbevolen: