Wie verdient meer aan hun cosmeticamerk: Kylie Jenner of Rihanna?

Inhoudsopgave:

Wie verdient meer aan hun cosmeticamerk: Kylie Jenner of Rihanna?
Wie verdient meer aan hun cosmeticamerk: Kylie Jenner of Rihanna?
Anonim

Beautyproducten van beroemdheden zijn in opkomst, waarbij Jennifer Lopez en Selena Gomez enkele van de nieuwste celebs zijn die op de kar springen, wat voor de meesten een lucratieve onderneming is gebleken. Van alle beroemde gezichten die hun eigen cosmeticalijn hebben gelanceerd, hebben Kylie Jenner en Rihanna aantoonbaar twee van de meest populaire bedrijven op de markt nu.

The Keeping Up With the Kardashians-ster vertakt zich en lanceerde Kylie Cosmetics in 2015, en hoewel ze aanvankelijk alleen lipkits verkocht aan haar toegewijde leger fans, is de moeder van één sindsdien vertakt en talloze cosmetische producten gelanceerd inclusief oogschaduwpaletten, markeerstiften, glossen, om er maar een paar te noemen.

Rihanna, hoewel ze haar Fenty Beauty-merk in 2017 lanceerde, prezen critici de hitmaker "Umbrella" voor haar brede inclusiviteit op het gebied van huidtinten en geslacht, wat een flink aantal consumenten aantrok om haar jaarlijkse omzet naar $ 570 miljoen te brengen in 2018 alleen.

Wiens cosmeticamerk is groter: Kylie Jenner of Rihanna?

Kylie had een voorsprong van twee jaar met haar Kylie Cosmetics-bedrijf, dat in 2015 werd gelanceerd en vloeibare lipsticks en lipliner-sets begon te verkopen voor maar liefst $ 30, wat een behoorlijk concurrerende prijs is gezien de 23-jarige old had net het bedrijf gelanceerd.

Maar haar enorme volgers op sociale media leken het bedrijf vanaf het begin tot een succes te hebben gemaakt. Tegen het einde van 2016 werd gemeld dat Kylie Cosmetics maar liefst $ 300 miljoen had verdiend voordat het in 2018 door Forbes op $ 800 miljoen werd gewaardeerd.

De make-uplijn is geïnspireerd op Kylie's eigen onzekerheden met haar lippen in haar tienerjaren - en wat aanvankelijk begon als een passieproject, heeft de tv-persoonlijkheid veranderd in een van de rijkste jonge celebs in Hollywood, met een bedrag van $ 900 miljoen netto waarde.

"Het is het meest authentieke wat ik in mijn carrière heb gedaan, en het heeft echt betrekking op mij, en ik heb het gevoel dat mensen kunnen zien dat ik er super gepassioneerd over ben", vertelde ze in 2018 aan Teen Vogue.

“Het kwam voort uit een onzekerheid en ik heb er iets van gemaakt. Ik was onzeker over mijn lippen en lippenstift hielp me om me zelfverzekerd te voelen. En ik heb het gevoel dat mensen konden zien dat het authentiek voor mij is, en het was organisch, en het werkte gewoon!”

Wat ook in Kylie's voordeel werkte, zijn de eindeloze samenwerkingen die ze heeft gedaan met haar vrienden en familieleden, zoals de Kylie x Kendall-collectie die in de zomer van 2020 op Kylie Cosmetics werd gelanceerd.

Samen met zware promotiecampagnes op hun sociale-mediaplatforms, waar Kylie alleen al bijna 220 miljoen volgers heeft, is elke collectie die ze tot nu toe heeft gelanceerd binnen enkele minuten uitverkocht.

In het verleden heeft Kylie ook samengewerkt met mensen als haar moeder Kris Jenner, Khloe Kardashian, haar voormalige BFF Jordyn Woods en haar dochter Stormi voor individuele samenwerkingen, die net zo succesvol waren.

Rihanna, aan de andere kant, opende de deuren van Fenty Beauty in september 2017 en had een van de meest veelbelovende starts van elk cosmeticamerk in de geschiedenis, met een omzet van bijna $600 miljoen in het eerste jaar.

Vooral mensen van kleur noemden Fenty Beauty hun go-to-bedrijf voor alles wat met make-up te maken heeft, omdat het bedrijf van Rihanna een van de eerste merken was die inclusiviteit aanbood door originele foundation te bieden met meer dan 40 verschillende tinten.

Fenty Beauty is gedeeltelijk eigendom van Louis Vuitton Moët Hennessey (LVMH) - de hele operatie is omhooggeschoten naar een waarde van $ 3 miljard, maar aangezien Rihanna slechts een aandeel van 15% in haar eigen bedrijf heeft, niet al het geld gemaakt via Fenty Beauty gaat naar haar zakken. Ze krijgt maar een deel van de verdiensten.

Sprekend over haar wens om ooit haar eigen make-uplijn te hebben, vertelde Rihanna InStyle in 2017: Je hebt al deze ideeën over dingen die je voor jezelf wilt, en voor mij was schoonheid een natuurlijke pasvorm omdat make-up zo'n groot deel van mijn carrière en imago. Ik wilde al jaren een lijn maken, maar het moest geloofwaardig zijn, iets dat professionals en meisjes uit de industrie over de hele wereld zouden respecteren.”

“Ik wilde dat iedereen zich betrokken voelde. We zijn eigenlijk begonnen met foundation omdat dit het allereerste make-upproduct is waar ik verliefd op werd.”

Zowel Rihanna als Kylie zijn sindsdien doorgegaan en hebben hun eigen huidverzorgingsmerken gelanceerd - respectievelijk Kylie Skin en Fenty Skin. Aangezien RiRi slechts een klein aandeel heeft in haar bedrijf, zou dit Kylie duidelijk niet alleen de rijkere maar ook succesvollere cosmetica-ondernemer maken.

In 2019 verkocht de ex-vriendin van Travis Scott een belang van 51 procent van haar bedrijf aan Coty voor $600 miljoen, waardoor ze 49 procent overhoudt, wat nog steeds hoger is dan dat van Rihanna.

Aanbevolen: