Wie verdient meer als Dwayne Johnson en Kevin Hart samenwerken?

Inhoudsopgave:

Wie verdient meer als Dwayne Johnson en Kevin Hart samenwerken?
Wie verdient meer als Dwayne Johnson en Kevin Hart samenwerken?
Anonim

De ene is een kolossale man van actie en de andere is een komische rockster ter grootte van een pint. Dwayne "The Rock" Johnson en Kevin Hart hebben veel geld binnengehaald met hun chemie op het scherm en levensechte bromance. De eerste heeft in de loop der jaren aardig wat verdiend met zijn komische films, maar het verbleekt in vergelijking met het succes dat hij genoot samen met zijn beste vriend en co-ster.

Kevin Hart en Dwayne Johnson in Central Intelligence
Kevin Hart en Dwayne Johnson in Central Intelligence

Samen hebben de films van DJ en Kevin meer dan $ 2 miljard opgebracht. Maar wie mocht het leeuwendeel mee naar huis nemen? Hier is een overzicht van hoe Dwayne Johnson en Kevin Hart het in de loop der jaren tegen elkaar hebben opgewassen.

Kevin Hart verdiende meer rond 'centrale intelligentie'

De buddykomedie van 2016 was de eerste keer dat fans de twee samen in actie zagen, in een combinatie van Batman en Robin en Starsky en Hutch als held en sidekick. Deze casting bleek een geniale zet te zijn met de film die tijdens het openingsweekend $ 35 miljoen aan verkopen bereikte. Dat jaar werd Dwayne Johnson de best betaalde acteur van Hollywood met een gerapporteerde winst van $ 64,5 miljoen. Kevin Hart was echter de beter betaalde entertainer die zijn tegenspeler wist te verslaan met een coole $ 87,5 miljoen aan totale inkomsten.

Maar dat betekent niet noodzakelijk dat Hart het grotere salaris voor de rol kreeg. De acteur verdiende zijn geld door meer dan 100 stand-upshows op te voeren met een brutowinst van gemiddeld $ 1 miljoen bij elke stop, terwijl het grootste deel van Dwayne's nummers kwam via vooruitbetalingen van Fast 8 ($ 20 miljoen), Baywatch ($ 9 miljoen) en Central Intelligence.

Dus, ook al lachte Kevin dat jaar het laatst, gezien de veel lagere output van zijn tegenspeler, is het veilig om te concluderen dat de Rock meer betaald kreeg in deze eerste onderlinge confrontatie. Exacte cijfers voor de film worden versluierd door Hollywood-executives, maar een beetje graven levert een bedrag van $ 14 miljoen op voor Dwayne Johnson en $ 10 miljoen voor Kevin Hart.

Heeft Dwayne Johnson het meeste verdiend in 'Jumanji: Welcome To The Jungle'

Slechts een jaar na Central Intelligence zou de magische samenwerking tussen Kevin Hart en The Rock een hoogtepunt bereiken in Jumanji: Welcome to the Jungle - een luchtig vervolg op Joe Johnstons actiefantasie uit 1995 met Robin Williams in de hoofdrol. Het origineel was zelf een grote hit in de jaren 90, met een brutowinst van $ 260 miljoen wereldwijd.

Set 21 jaar na de gebeurtenissen van zijn voorganger, Welcome to the Jungle bood een frisse kijk op het oude bordspel - opnieuw opgestart als een videogame - op maat gemaakt voor een modernere generatie. De film was zo succesvol dat het Sony's op één na best verdienende release in de VS werd en de op drie na hoogste in het algemeen.

Voor deze kolossale hit nam The Rock een kei ter grootte van $ 19 miljoen mee naar huis, alleen al aan vooruitbetalingen. Met een basissalaris van $ 10 miljoen kreeg Kevin het kortste eind, maar verdiende hij nog een extra 7% van de box office-winst, net zoals zijn co-sterren Jack Black en Karen Gillan.

Daarom slaagde Dwayne Johnson erin om de hele cast te versterken en onderhandelde hij over maar liefst 20% back-end (na cash break-even) bovenop zijn basissalaris. Dit was echter vooral te danken aan het feit dat Dwayne een van de producenten van de film was.

Wie heeft het meeste geld verdiend in 'Jumanji 2'

Twee jaar na het succes van Jumanji: Welcome to the Jungle zou Sony met Jumanji: The Next Level voor een tweede homerun gaan. Met de eerste aflevering die net de grens van $ 1 miljard dollar binnenhaalde en een cast met toegevoegde waarde met cameo's van Danny Devito en Danny Glover, waren DJ en Kevin klaar voor een meevaller.

Zoals het lot zou willen, bleef Jumanji 2 iets achter bij zijn voorganger met een totale wereldwijde bruto van $ 658 miljoen; maar de acteurs hadden nog steeds iets om over naar huis te schrijven.

Dwayne Johnson's deelname leverde hem een gerapporteerde $ 23,5 miljoen vooraf op - een loonsverhoging van 39,5% van Welcome to the Jungle. Het is onduidelijk of de portemonnee van Kevin Hart groter is geworden, maar zijn portemonnee was vooraf ergens in de buurt van $ 10 miljoen plus een roy alty van 8% na break-even.

Kevin Hart had een dure cameo in 'Hobbs &Shaw'

2019 zag ook de terugkeer van Hobbs & Shaw. Bij deze gelegenheid werkte Dwayne Johnson samen met Jason Statham; herneemt zijn rol als Luke Hobbs - de kolossale premiejager uit de Fast & Furious-franchise. Kevin Hart was een korte speelfilm in de actiefilm en verscheen in slechts twee scènes als een luchtmaarschalk die probeert gerekruteerd te worden voor de missie van de twee titelpersonages.

Kevin Hart in Hobbs & Shaw
Kevin Hart in Hobbs & Shaw

Later kwam naar voren dat Kevins onverwachte cameo waarschijnlijk nooit had plaatsgevonden, ware het niet dat hij een hechte band met The Rock had. In Dwayne's eigen woorden was Hart op tournee toen hij werd gebeld met de vraag of hij voor de shoot kon komen. Kevin staat al lang bekend om zijn arbeidsethos. En dus stapte de komiek, op typische werkpaardmanier, op een vliegtuig vanuit Houston en vloog helemaal naar Londen; ging direct naar de set en deed de scène.

Het is niet bekend wat Kevin Hart verdiende voor zijn problemen, maar The Rock nam ongetwijfeld meer mee naar huis als hoofdrolspeler en producer. Volgens Variety kreeg DJ minstens $ 20 miljoen betaald voor de rol. Met al deze enorme loonstrookjes en zijn groeiende lijst van zakelijke ondernemingen, is het geen verrassing dat Dwayne Johnson op weg is om in de komende jaren miljardair te worden.

Aanbevolen: