Alles wat we weten over de intieme documentaire van Billie Eilish

Inhoudsopgave:

Alles wat we weten over de intieme documentaire van Billie Eilish
Alles wat we weten over de intieme documentaire van Billie Eilish
Anonim

Er is een scène in Billie Eilish's The World's A Little Blurry, waar de toen 17-jarige loslaat en inbreekt in een feestelijke dans op Brandon Flowers' 2015 solohit Can't Deny My Love. Eilish danst rond in de keuken van het ouderlijk huis waar ze opgroeide, en ze grijnst van oor tot oor en zingt mee op het vrolijke deuntje, helemaal opgewonden door het feit dat ze onlangs haar eerste volledige LP When We Fall had voltooid In slaap, waar gaan we heen?

Een beetje later in de film kunnen kijkers zien hoe Eilish een nieuwe mijlpaal gaat bereiken die collectief meer wordt bereikt dan de vorige die we konden zien; De autominnende tiener voltooit haar vergunningstest voor haar rijbewijs en slaagt al snel voor de test, en ontvangt haar langverwachte rijbewijs.

Billie Eilish' tienerjaren zijn duidelijk een veelzijdige ervaring met een redelijk gelijke balans tussen superster en een collectief herkenbaar punt in onze tienerjaren: het ervaren van volkomen gewone momenten die ons herinneren aan de overweldigende vreugdevolle gevoelens die gepaard gaan met tiener zijn, doorsneden met momenten van superverveling.

Billie Eilish cruises over de weg
Billie Eilish cruises over de weg

De inwoner van Los Angeles begon aan een reis die haar met de hulp van oudere broer Finneas naar een superster zou katapulteren. De ongelooflijk hechte broers en zussen begonnen te werken aan haar debuutalbum in de slaapkamer van Finneas, met dezelfde doe-het-zelfstudie. aanpak die ze hadden gebruikt toen Eilish begon met het opnemen en online plaatsen van individuele nummers, waardoor ze een zeer toegewijde fanbase kreeg lang voordat memorabele hits als Bad Guy ooit werden bedacht. The World's A Little Blurry neemt veel van wat we weten over de opkomst en ondergang van beroemde tieners en de factoren binnen hun 'bubbel' die leiden tot een scherpe daling in populariteit of in hun persoonlijke leven, wat hen vaak in jaren van strijd en strijd en maakt die concepten veel waziger.

Billie Eilish afgebeeld terwijl ze aan songwriting werkt
Billie Eilish afgebeeld terwijl ze aan songwriting werkt

Vanaf het begin van The World's A Little Blurry, is het duidelijk dat de documentaire niet zal zijn zoals veel van de andere op beroemdheden gerichte documentaires uit het recente verleden, waar kijkers worden opgeslokt door een bliksemsnelle verhaal stijgen naar roem en een nog sneller verval in een tragisch verhaal van ondergang en verval, bestendigd door harde mediaperceptie. Het blijkt een onderzoek te zijn naar wat er gebeurt als elementen van de gewone tienertijd van een pas beroemd jong meisje worden behouden binnen haar bruisende levensstijl van supersterren, wat op zijn beurt zowel haar werk als de algehele aantrekkingskracht op haar bewonderende fanbase beïnvloedt.

De inspanningen van Eilish' ouders Maggie Baird en Patrick O'Connell en andere leden van haar binnenste cirkel om haar tienerjaren te behouden, maken de openhartige verkenning van de documentaire mogelijk naar een intiem portret van opgroeien en coming-of -leeftijd in de schijnwerpers, zonder leeftijd ooit uit de weg te gaan.

Een niet zo wazig leven: wat we leren van Billie

Billie Eilish gaat groen in futuristische fotoshoot
Billie Eilish gaat groen in futuristische fotoshoot

Net zoals de aantrekkingskracht van Avril Lavigne en haar roem in 2002, waarin ze vanaf het begin duidelijk maakte dat ze niet zou zijn als de groep blonde popsterren die de hitparades domineerden in de vroege jaren; Zij en haar intiem eerlijke voorbeelden van songwriting, samen met haar favoriete garderobe van tanktops en stropdassen, zouden een beeld geven van een meer gewoon en minder gefabriceerd tienermeisje.

Gewone en eerlijke afbeeldingen van tienermeisjes dragen en regeren The World's A Little Blurry. Eerlijkheid blijft de basis van Eilish' verhaal. Van de liefdevol hechte relatie tussen Eilish en Finneas tot de open en opvallend intieme gesprekken die Baird en O'Connell voor de camera hebben over het opvoeden van hun twee kinderen, er is geen pagina onberoerd als het gaat om het zien van de hechte dynamiek van het gezin.

Er is geen enkele poging gedaan om Eilish ouder of wijzer te laten lijken, of iets meer dan wie ze werkelijk is: een tienermeisje dat door haar unieke wereld navigeert. Al snel wordt duidelijk dat Eilish bijna volledige controle heeft over haar werk en gedijt in de rol van regisseur, waarbij creatieve controle haar visies tot leven leidt.

Begeleiding stuwt Eilish de hele tijd vooruit; Haar ouders en Finneas hebben een nauwe greep op zowel de persoonlijke als professionele aspecten van haar leven. Intieme onthullingen die soms bijna te persoonlijk lijken om getuige te zijn, zoals Eilish' haat voor songwriting en haar langdurige en nauwe angst dat haar carrière abrupt zou eindigen door een blessure, tot een rauw en echt inzicht in Eilish' hart, met betrekking tot de bijna constante reactie die ze heeft moeten geven in verband met haar teder-kwetsbare teksten die vaak als te donker worden ervaren, worden altijd zorgvuldig behandeld.

Billie Eilish en haar familie maken een selfie
Billie Eilish en haar familie maken een selfie

De innerlijke blik op de kruising van Eilish' twee identiteiten als tiener en wijs-voorbij-haar-jaren regisseur van haar enorm populaire carrière wordt gekenmerkt door beide scènes, zoals wanneer een gefrustreerde Eilish het podium verlaat nadat hij haar heeft omgedraaid enkel die een grote invloed heeft op haar prestaties, en al snel wordt getroost door haar team backstage, en wordt overgehaald om terug te keren naar het podium en de show af te maken, en zeer openhartige gesprekken die door haar moeder worden gedeeld over het sterke gevoel van kwetsbaarheid van haar dochter, en hoe de generatie van Eilish is voortdurend geconfronteerd met catastrofale situaties en krijgt weinig ruimte om ze te verwerken, een intiem kijkje in de psyche van de tieners van vandaag te geven.

The World's A Little Blurry behandelt de unieke levensstijl van Billie Eilish met ongelooflijke tederheid en zorg, waardoor de kijker het gevoel krijgt een hechte relatie met haar en haar familie te hebben, door middel van meerdere intieme afbeeldingen van de tienerervaring, doorsneden met roem en fortuin en een beetje Beiber, wat aantoont dat de wereld van beroemdheden misschien toch niet zo wazig hoeft te zijn en toch geen 'slechteriken' kan hebben!

Aanbevolen: