Twitter is opgewonden om DaBaby niet te horen in 'Danda' van Kanye West

Twitter is opgewonden om DaBaby niet te horen in 'Danda' van Kanye West
Twitter is opgewonden om DaBaby niet te horen in 'Danda' van Kanye West
Anonim

Artiest Kanye West heeft eindelijk de langverwachte Donda uitgebracht en het album wordt al geprezen op sociale media door fans. Waar fans echter bijzonder blij mee zijn, is dat één rapper niet op het album staat. De controversiële rapper DaBaby komt niet voor op dit album, blijkbaar omdat zijn manager zijn teksten niet goedkeurde.

West ging naar Instagram en plaatste op 29 augustus screenshots van sms-berichten waarin deze kwestie werd besproken. Hij antwoordde, vermoedelijk aan zijn eigen manager, die hem zojuist had geïnformeerd over het probleem met de manager van Dababy, dat hij de rapper van zijn album. West zei dat DaBaby de enige persoon was die zei dat hij in het openbaar op hem zou stemmen voor het presidentschap, en noemde hem 'mijn broer'."

Als gevolg van deze kwestie kan "Jail pt 2", het nummer met de zeer controversiële rapper, niet worden beluisterd op streamingdiensten.

Twitter is hierover opgeblazen. Zelfs fans van West vieren dat DaBaby wordt buitengesloten.

De reden voor de massale afwijzing van DaBaby door het publiek is voornamelijk te wijten aan homofobe opmerkingen die hij maakte op het Rolling Loud Festival in juli 2021. Kort na dit evenement werd hij verwijderd uit meerdere festivals, waaronder Lollapalooza, Governors' Ball, en het iHeartRadio-muziekfestival. Zijn verontschuldiging op Instagram op 2 augustus werd een week later verwijderd, wat ertoe leidde dat zijn feature-tegoed op Dua Lipa's "Levitating" werd weggenomen in de Billboard Hot 100-hitlijst.

Hoewel mensen enthousiast zijn, zijn sommigen ook boos nadat ze vernamen dat dit de reden was waarom de release van het album zo vaak werd uitgesteld. Een gebruiker twitterde zelfs: "Kanye heeft echt geprobeerd een album dat naar zijn moeder is vernoemd, uit te stellen omdat hij geen vlezige vers van DaBay kon weggooien. Ik weet dat ze ergens in haar graf aan het rollen is."

Het album, genoemd naar zijn overleden moeder Donda West, wordt al lang verwacht sinds 2020, het jaar waarin het album zou uitkomen. West nam in september 2018 nummers op voor Donda, maar herschreef een groot deel van het album van oktober 2019 tot augustus 2021. Naast DaBaby zijn er artiesten op dit album met 27 nummers, waaronder Jay-Z, Kid Cudi en Ariana Grande. Donda neemt ook een nummer op met wijlen rapper Pop Smoke, die in februari 2020 werd vermoord.

West verhoogde zijn aandeel van controverses tijdens zijn Donda-luisteren, met zijn meest recente vond plaats op 27 augustus. Zijn laatste feest omvatte Kim Kardashian in een trouwjurk, een optreden van DaBaby, en Marilyn Manson, die onlangs ontving meerdere beschuldigingen van misbruik.

DaBaby bracht zijn nummer "Giving What It's Supposed To Give" uit in juli 2021. Na verwijdering van het festival plaatste hij een video op zijn Instagram tijdens het optreden op het Boosie Bash Baton Rouge Hip-Hop Music Fest in het weekend.

West heeft niet besproken of hij al dan niet is begonnen met het opnemen van nummers voor een ander album, en heeft geen potentiële tour voor Donda aangekondigd.

Heel Donda (behalve Jail pt 2) wordt nu gestreamd op Spotify en Apple Music. XXL Magazine tweette onlangs dat het album waarschijnlijk op nummer 1 zal debuteren. Als deze voorspelling uitkomt, zal West het record breken voor de meeste nummer 1-albums in de Billboard Top 200-hitlijst in deze eeuw.

Aanbevolen: