Hier is hoe de jurk van Jennifer Lopez de wereld letterlijk veranderde

Inhoudsopgave:

Hier is hoe de jurk van Jennifer Lopez de wereld letterlijk veranderde
Hier is hoe de jurk van Jennifer Lopez de wereld letterlijk veranderde
Anonim

Gedurende de moderne geschiedenis zijn er maar een handvol beroemdheden geweest die met recht konden beweren mode-iconen te zijn. Mensen als Beyoncé, Lady Gaga, Rihanna, Jennifer Lopez en de leden van BTS kunnen bijvoorbeeld bonafide opscheppen over hun mode-icoon.

Zelfs onder de groep sterren die nauwkeurig kan worden omschreven als trendsetters in de mode van beroemdheden, hebben de meesten van hen geen echt iconische outfits gedragen. Aan de andere kant lijdt het geen twijfel dat Jennifer Lopez ooit een jurk droeg die legendarisch werd vanaf het moment dat de wereld te zien kreeg hoe ze eruit zag. Het beeld van Lopez in die jurk was zelfs zo indrukwekkend dat het de wereld op een kleine manier veranderde.

Een jurk voor alle leeftijden

In de overgrote meerderheid van de gevallen, wanneer een beroemdheid een met sterren bezaaid evenement bijwoont in een outfit die alom geprezen wordt, duurt het nog steeds niet lang voordat de meeste mensen vergeten hoe ze er die avond uitzagen. Aan de andere kant droeg Jennifer Lopez meer dan twee decennia geleden een prachtige jurk naar een groot evenement en het blijft een van de meest memorabele jurken van beroemdheden aller tijden.

In het jaar 2021 blijft Jennifer Lopez outfits dragen die mensen aan het praten krijgen. Ondanks dat feit lijkt het vrijwel zeker dat ze nooit de jurk zal overtreffen die ze droeg bij de 2000 Grammy Awards. Toen de 42e Grammy Awards op televisie werden uitgezonden, leek de show aanvankelijk relatief onopvallend. Dat veranderde allemaal toen Jennifer Lopez het podium opliep om samen met David Duchovny het Beste R&B-album te presenteren.

Toen iedereen Jennifer Lopez een groene Versace-jurk zag dragen met een halslijn die tot onder haar navel reikte, veroverde dat beeld snel de wereld. In feite had David Duchovny op dat moment net zo goed niet kunnen bestaan, aangezien de meeste mensen zijn bestaan volledig negeerden, ook al stond hij naast Lopez op het podium van de Grammy's.

Hoewel het duidelijk was dat iedereen meteen weggeblazen werd door Jennifer Lopez die de groene Versace-jurk droeg, was er geen manier om te weten hoe impactvol dat beeld zou zijn. Het is bijvoorbeeld verbazingwekkend dat de jurk een eigen Wikipedia-pagina heeft. Wat nog belangrijker is, het zou gemakkelijk kunnen worden beweerd dat Donatella Versace tot op de dag van vandaag niet een van de bekendste en meest gerespecteerde ontwerpers zou zijn als Lopez geen grote rol zou spelen om haar op de kaart te zetten.

Gezien het feit dat een duplicaat van de iconische groene jurk van Jennifer Lopez te zien is in het Grammy Museum, kunnen sommige mensen concluderen dat het een relikwie is uit een lang vervlogen verleden. In 2019 bewees Lopez echter dat zij en de groene Versace-jurk een volledig verbluffende combinatie bleven. Tijdens een Versace-modeshow in 2019 schokte Lopez de wereld door het evenement af te sluiten door over de catwalk te lopen in een bijgewerkte versie van de iconische groene jurk. Om te zeggen dat ze er nog steeds geweldig uitzag in de jurk is een gigantisch understatement en volgens wat ze Vanity Fair in 2020 vertelde, vond Lopez het heerlijk om de jurk opnieuw te dragen.

De tweede keer dat ik het droeg en naar buiten liep, was het zo'n krachtig iets. Er waren twintig jaar verstreken, en ik denk dat voor vrouwen, wetende dat je twintig jaar later een jurk kunt aantrekken, het resoneerde. Het was als: "Ja, weet je, het leven is nog niet voorbij op 20!'"

Het internet veranderen

Aangezien bepaalde delen van het internet op dit punt al jaren vrijwel hetzelfde zijn, kan het gemakkelijk zijn om te vergeten hoe revolutionair ze ooit waren. Toen het bijvoorbeeld mogelijk werd om specifiek op Google naar afbeeldingen te zoeken, maakte dat een enorm verschil in het leven van veel mensen. Immers, wanneer mensen iets visueels moeten vinden voor werkdoeleinden of om een andere reden, maakt Google Afbeeldingen zoeken het mogelijk om die prestatie in slechts enkele ogenblikken te volbrengen. Verbazingwekkend genoeg speelde de groene Versace-jurk van Jennifer Lopez een cruciale rol bij het creëren van Google Afbeeldingen zoeken.

In 2015 schreef Eric Schmidt, de man die van 2001 tot 2011 CEO van Google was en vervolgens tot 2015 de uitvoerend voorzitter van het bedrijf, een essay voor een website genaamd Project Syndicate. In het stuk onthulde Schmidt het probleem waarmee Google werd geconfronteerd toen internet geobsedeerd raakte door foto's van Jennifer Lopez in haar groene Versace-jurk. "Destijds was het de meest populaire zoekopdracht die we ooit hadden gezien. Maar we hadden geen onfeilbare manier om gebruikers precies te krijgen wat ze wilden: J. Lo die die jurk droeg." Volgens Schmidt heeft dat probleem direct geleid tot een enorme verandering in de manier waarop mensen op internet kunnen zoeken. "Google Afbeeldingen zoeken was geboren."

Aanbevolen: