Kanye West vond dit hitnummer dat hij had opgenomen niet 'echt leuk

Inhoudsopgave:

Kanye West vond dit hitnummer dat hij had opgenomen niet 'echt leuk
Kanye West vond dit hitnummer dat hij had opgenomen niet 'echt leuk
Anonim

Kanye West is geen onbekende voor schokkende fans. Tijdens zijn geweldige carrière in de schijnwerpers was de 'Blood on the Leaves'-rapper betrokken bij een groot deel van de controverse over het maken van krantenkoppen, van het veranderen van zijn naam in 'Ye' tot het dragen van whiteface.

Maar West deed wat een van de meest schokkende aankondigingen van allemaal had kunnen zijn toen hij onthulde dat hij niet gek was op zijn eerste nummer één nummer, 'Gold Digger'.

Het nummer, met Jamie Foxx, markeerde een belangrijk moment in de carrière van West. Hoewel het niet het eerste nummer was dat hij ooit uitbracht, hielp het hem wel om commercieel door te breken en een breder publiek te bereiken. Sommige fans beweren zelfs dat West niet de carrière zou hebben die hij vandaag heeft zonder 'Gold Digger'.'

Ondanks het succes dat het nummer hem heeft gebracht, kwam West er gewoon niet omheen. Lees verder om erachter te komen waarom Kanye West een nummer heeft opgenomen dat hij niet leuk vond, en van welke van zijn nummers hij wel houdt.

Het succes van 'Gold Digger' voor Kanye West

Kanye West is een van de meest bekende en succesvolle rappers in de industrie, en 'Gold Digger', dat voor het eerst werd uitgebracht in 2005, is een van zijn grootste hits.

Volgens The Delite stond 'Gold Digger' op nummer één in de Billboard Top 100 en won West zelfs een Grammy. Het nummer wordt ook beschouwd als een van de beste hiphopnummers van de jaren 2000 en is vandaag de dag nog steeds populair.

Ondanks het succes van 'Gold Digger', lijkt Kanye West zelf geen fan van het nummer te zijn op dezelfde manier als zijn fans. Hij opende over zijn gevoelens in een interview uit 2013.

Hoe Kanye West denkt over 'Gold Digger'

Kanye West staat bekend om veel dingen, en hoewel eerlijkheid er een van is, zijn conformiteit en vriendelijkheid dat niet. In een interview in 2013 met BBC Radio onthulde West zijn ware gevoelens over 'Gold Digger' (en ze zijn niet positief).

"Ik heb dat nummer nooit echt leuk gevonden", gaf de rapper toe (via The Delite). Hoewel hij niet uitweidde waarom hij geen fan van het nummer is, is hij nooit teruggekomen op zijn gevoelens. Dus fans kunnen ervan uitgaan dat het niet echt een van zijn favorieten is.

Waarom heeft Kanye West eigenlijk 'Gold Digger' opgenomen?

Fans van West hebben zich afgevraagd waarom hij ermee instemde het nummer op te nemen, ook al vond hij het persoonlijk niet leuk. In hetzelfde interview met BBC Radio legde de rapper uit dat hij wist dat hij "betaald zou worden" voor het doen van het nummer.

West had gelijk, want het lied bracht hem veel succes en verhoogde zijn fortuin. Volgens People is ‘Gold Digger’ echt de eerste nummer één hit die West had.

Natuurlijk heeft hij nog meer hits gehad, waaronder 'Stronger' uit 2007. Maar 'Gold Digger' markeerde een wending in West's carrière die de weg vrijmaakte voor hem om superster te worden.

Jamie Foxx hield van ‘Gold Digger’

Hoewel Kanye West niet veel van 'Gold Digger' had, zag Jamie Foxx, die met West samenwerkte aan het nummer, meteen de potentie ervan. Volgens Foxx zelf was zijn eerste reactie toen hij West het nummer in de studio hoorde uitvoeren: "Ooh, dat is heet."

Foxx stemde er onmiddellijk mee in om in de stand te komen en zijn deel van het nummer op te nemen, wat ongetwijfeld heeft bijgedragen aan het succes van 'Gold Digger'.

Tegenwoordig kijkt Foxx terug op het opnemen van 'Gold Digger' en het werken met West met veel plezier.

Van welk nummer van Kanye West houdt Kanye West?

Dus 'Gold Digger' is niet het favoriete nummer van Kanye West dat hij heeft uitgebracht. Volgens Genius heeft West onthuld dat zijn favoriete Kanye West-nummer eigenlijk 'Can't Tell Me Nothing' is.

Het nummer was opgenomen in zijn project uit 2015, 'Show What U Got, Vol. 1 (Mixtapes en partijen).’

Wat is het favoriete nummer aller tijden van Kanye West?

Als je bekend bent met het zelfvertrouwen van Kanye West, had je misschien geraden dat zijn favoriete nummer aller tijden een Kanye West-nummer zou zijn. Maar in tegenstelling tot wat veel fans vermoedden, is zijn favoriete nummer aller tijden eigenlijk 'All Along the Watchtower'.

In 2014 zei West in het openbaar: Man, ik ben de nummer één levende en ademende rockster! Ik ben Axl Rose! Ik ben Jim Morrison! Ik ben Jimi Hendrix!” West gaf vervolgens in een interview met Harper's Bazaar aan dat hij vooral de Jimi Hendrix-versie van het nummer leuk vindt, die in 1968 werd uitgebracht op het album 'Electric Ladyland' van de overleden zanger.

In hetzelfde interview werd Wests toenmalige vrouw Kim Kardashian gevraagd wat haar favoriete nummer aller tijden is. En in tegenstelling tot haar man koos ze wel een nummer van Kanye West: ‘Only One’, dat hij uitbracht als onderdeel van een samenwerking met Paul McCartney.

Aanbevolen: